MeWa pisze:Gdyby ZTM-owi zależało na rzetelnej informacji...
Gdyby Metru Warszawskiemu zależało na rzetelnej informacji, to:
- wszystkie schematy z trasą byłyby już wymienione/byłyby doklejone paski z czynnymi odcinkami;
- nie byłoby zamieszania z otwarciem Marymontu (o, przepraszam, to było przecież "dla dobra pasażera");
- monitory na Wilsonie i Marymoncie nie byłyby wyłączone, tylko dalej informowały o czasie przyjazdu następnego pociągu
- nie ociągałoby się z uruchomieniem odliczania przyjazdów "do" tyle miesięcy (ach, przetargi...)
- ....
takie mi pierwsze z brzegu przykłady przyszły do głowy.
A może to dziennikarzom powinno bardziej zależeć na RZETELNEJ informacji?
Poza tym, MeWa, uwierz - sporo tu jest zamieszania z tymi zmianami, naprawdę jest co robić.
MeWa pisze:Ja nigdy o zasadzie "30 dni przed" nigdy nie słyszałem. I myślę, że większość osób nie słyszała.
Nieznajomość prawa nie zwalnia z jego stosowania. Ten zapis istnieje w Taryfie od początku istnienia WKM, czyli już w sumie od ilu lat?
MeWa pisze:nadal nie uzasadnia to akurat wybranego okresu 6 miesięcy.
Dotyczy to również możliwości dokasowywania biletów do jednorazówek (nie ma obowiązku ich wymiany). Zapewne 6 miesięcy wybrano, aby ujednolicić terminy (i nie mieszać w głowach) - 6 miesięcy jest również na zwrot niewaznych biletów...
MeWa pisze:Pytanie czy w przypadku wgrania drugiego biletu 90-dniowego na więcej niż 30 dni przed końcem ważności poprzedniego bilet nie jest automatycznie przedłużany...
Sprawdź, sam jestem ciekaw