Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu Al. Jerozolimskich

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 10 cze 2008, 21:40

tak miało chyba być :/ a wyszło jak zwykle. Nadal na tablicach są przeskakujące tramwaje. Ja rozumiem takie zjawisko na pl. Zawisy, ale nie przy Muzeum Narodowym w kierunku Pragi w przypadku tramwaju, który ma przyjechać za minutę!
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 10 cze 2008, 21:47

System jest oparty na telegramach z tramwajów, a nie ciągłym pomiarze pozycji. Jednocześnie jest rozproszony. Takie "przeskakiwanie" jest zatem dość logiczne przy założeniu, że dany tramwaj wpływa na informacje tylko o sobie. Jedna z wad decentralizacji.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 10 cze 2008, 21:58

Ryoga pisze:Z ZP Bitwy Warszawskiej dojdziesz do Banacha w te 5 minut a na Okęcie - nie bardzo.
To nie wpływa na czas oczekiwania.

Tablica przy Banacha wyświetla odjazdy rozkładowe bez 'ok.', dodatkowo szyba ochraniająca wyświetlacz została częściowo rozbita kamieniem.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
MeWa
Cukiereczek

Post autor: MeWa » 10 cze 2008, 22:13

inż. Glonojad pisze:Jedna z wad decentralizacji
z poważniejszych wad. Minuta czasu oczekiwania to już mało, a głupio, że kolejność zmienia się czasem w momencie, gdy tramwaj podjedzie na przystanek...
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"

[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]

Awatar użytkownika
piotram

Post autor: piotram » 10 cze 2008, 22:57

Niech mi ktoś wytłumaczy, jak to jest, że po wyjęciu kluczyka ze "stacyjki" nadal wyświetla sie to samo, jakby kluczyk tam był, nawet na kolejnych przystankach :P
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"

"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 cze 2008, 15:00

Nie mam pojęcia - nie powinno.

http://www.uitp.org/events/2008/istanbul/en/awards2.cfm (tylko dla anglojęzycznych)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

mozgow

Post autor: mozgow » 19 cze 2008, 15:17

Wczoraj, jadąc 24 z Centrum :arrow: Wiatraczna, zauważyłem dziwne zachowanie tablic.
To, że zamiast 24 wyświetlało się 9, potrafię jakoś zrozumieć. Ale nie potrafię zrozumieć dlaczego na niektórych przystankach wyświetlało, że stoją dwie 9, jak żadnego innego tramwaju na przystanku nie było.

Ktoś chyba powinien w końcu zrobić z tym porządek.
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 19 cze 2008, 17:08

Fikander pisze:Tablica przy Banacha wyświetla odjazdy rozkładowe bez 'ok.', dodatkowo szyba ochraniająca wyświetlacz została częściowo rozbita kamieniem.
Wczoraj dla odmiany z całej tablicy działał jedynie zegarek. ;)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 cze 2008, 19:22

Obiło mi się o uszy, że gdy ASCOM dostał rachunek z R-1 za niesprawne moduły, to zdębiał...

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 19 cze 2008, 20:16

To chyba musiała być kwota pow. 1 mln zł.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 19 cze 2008, 20:46

Może nie aż tyle, ale 6 cyfr przed przecinkiem - owszem... podejrzewam, że trzeba będzie szukać kogo innego na kontrakt serwisowy ](*,)

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 19 cze 2008, 22:11

inż. Glonojad pisze: http://www.uitp.org/events/2008/istanbul/en/awards2.cfm (tylko dla anglojęzycznych)
Jestem pod wrażeniem.
Najpierw Metro teraz TW. Wyrazy szacunku i gratulacje.

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 cze 2008, 21:31

A dziś potłuczona szyba na tablicy Banacha - może dlatego był sam zegarek (dziś też działał)?

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 20 cze 2008, 21:50

Fikander pisze:Tablica przy Banacha wyświetla odjazdy rozkładowe bez 'ok.', dodatkowo szyba ochraniająca wyświetlacz została częściowo rozbita kamieniem.
Czytamy uważnie - wcześniej też była rozbita szyba, ale wyświetlacz działał :P

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 20 cze 2008, 21:54

Został zgaszony ze względu na rozbicie szyby :p

ODPOWIEDZ