Modernizacja trasy tramwajowej w ciÄ gu Al. Jerozolimskich
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
tak miało chyba być
a wyszło jak zwykle. Nadal na tablicach są przeskakujące tramwaje. Ja rozumiem takie zjawisko na pl. Zawisy, ale nie przy Muzeum Narodowym w kierunku Pragi w przypadku tramwaju, który ma przyjechać za minutę!
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
System jest oparty na telegramach z tramwajów, a nie ciągłym pomiarze pozycji. Jednocześnie jest rozproszony. Takie "przeskakiwanie" jest zatem dość logiczne przy założeniu, że dany tramwaj wpływa na informacje tylko o sobie. Jedna z wad decentralizacji.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- fik
- Naczelne Chamidło
To nie wpływa na czas oczekiwania.Ryoga pisze:Z ZP Bitwy Warszawskiej dojdziesz do Banacha w te 5 minut a na Okęcie - nie bardzo.
Tablica przy Banacha wyświetla odjazdy rozkładowe bez 'ok.', dodatkowo szyba ochraniająca wyświetlacz została częściowo rozbita kamieniem.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Niech mi ktoś wytłumaczy, jak to jest, że po wyjęciu kluczyka ze "stacyjki" nadal wyświetla sie to samo, jakby kluczyk tam był, nawet na kolejnych przystankach 
"A jedenastka to pojedzie w zatrzymanie, bo oni nie mogą tymi nowymi tramwajami po innych torach jeździć"
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
"Odbudowa trakcji elektrycznej na Chłodnej to szalony pomysł, gdyż wymaga to budowy pętli. Tramwaj konny jej nie potrzebuje" - architekt projektu rewitalizacji Chłodnej
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie mam pojęcia - nie powinno.
http://www.uitp.org/events/2008/istanbul/en/awards2.cfm (tylko dla anglojęzycznych)
http://www.uitp.org/events/2008/istanbul/en/awards2.cfm (tylko dla anglojęzycznych)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wczoraj, jadąc 24 z Centrum
Wiatraczna, zauważyłem dziwne zachowanie tablic.
To, że zamiast 24 wyświetlało się 9, potrafię jakoś zrozumieć. Ale nie potrafię zrozumieć dlaczego na niektórych przystankach wyświetlało, że stoją dwie 9, jak żadnego innego tramwaju na przystanku nie było.
Ktoś chyba powinien w końcu zrobić z tym porządek.
To, że zamiast 24 wyświetlało się 9, potrafię jakoś zrozumieć. Ale nie potrafię zrozumieć dlaczego na niektórych przystankach wyświetlało, że stoją dwie 9, jak żadnego innego tramwaju na przystanku nie było.
Ktoś chyba powinien w końcu zrobić z tym porządek.
1 7 9 22 128 141 157 172 175 504
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Obiło mi się o uszy, że gdy ASCOM dostał rachunek z R-1 za niesprawne moduły, to zdębiał...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Może nie aż tyle, ale 6 cyfr przed przecinkiem - owszem... podejrzewam, że trzeba będzie szukać kogo innego na kontrakt serwisowy  ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Jestem pod wrażeniem.inż. Glonojad pisze: http://www.uitp.org/events/2008/istanbul/en/awards2.cfm (tylko dla anglojęzycznych)
Najpierw Metro teraz TW. Wyrazy szacunku i gratulacje.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A dziś potłuczona szyba na tablicy Banacha - może dlatego był sam zegarek (dziś też działał)?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Został zgaszony ze względu na rozbicie szyby