Obawiałem się intencji kombinowania przy 184 i 106 i niestety to zrealizowano. Kompletnie dla mnie niezrozumialy jest pomysł wyciągania 167 na Hutę - ta linia będzie na Bielanach służyć za dowóz Kasprowicza - Żeromskiego, natomiast likwiduje się (poprzez kasację 106 i 184) bezpośrednie połączenie z jelonkowską częścią PŚ - 189 jest tak "bokiem".
Poza tym 167 skoro ma zastąpić 184 na południowym odcinku powinno jechać przez Dw. Zachodni.
Dziwne wydaje mi się 157 co 10 min - toż to widmo na Żoliborzu na pd. od Pl. Wilsona - linia pusta bez pasażerów, powolna, praktycznie bez możliwości jakichś przesiadek.
103 dziwna pętla na Powązkach.
Najgorsze jest pogorszenie połączenia Bielan/Żoliborza z Traktem w DS, nie wierzę aby 503 na Wilsona coś pomagało, będzie ono zapełnione raczej przez pasażerów zza Wisły.
Z likwidacją E-1 jest jak z feniksem, był kiedyś 116 i 416 zlikwidowano 416 polepszono 116, potem systematycznie "psuto" 116 i pojawiło się E-1. E-1 straciło popularność przez potwornie wlekący sie remont KP i teraz go dobito, dlaczego nie może wrócić na pełną trasię z Chomików (gdzie pętla na pd Stegny czy Wilanów ? - obstawiałbym to drugie. Ten bus jest dużo szybszy od 116. Zdaje sobie sprawę, że to znowu przy likwidacji na KP 122 i 195 dałoby tam bardzo słabą podaż - ale to już inna sprawa.
Pozostałe zmiany w miarę OK. Żegnamy na północy linię "J"
A tak w ogóle - do kiedy mają być konsultacje? Czy do końca sierpnia (jak ktoś wyżej wspomniał) czy dłużej - jeżeli wariant sierpniowy jest ważny to jest to kpina ze strony ZTM.
I jeszcze jeden drobiazg - czy ktoś wie kto jest władny by wstawić ekrany pod Słowackiego na Trasie TT pomiędzy jezdnią główną i boczną - tam na tych przystankach można ogłuchnąć.