A co takiego jest na KP, ze każdy zakamarek stolicy musi mieć z nim bezpośrednie połączenie, i to najlepiej całotygodniowe. Na UW naprawdę się świat nie kończy, a studenci to nie pępek świata.geograf pisze:Ciekawe czy ludzie z Nowego Bemowa będą się burzyć, że nie będą mieli całotygodniowego połączenia z KP...
KM po ukoĹczeniu budowy pierwszej linii Metra
Moderator: Wiliam
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
Bez sensu marnować 136 na Cm. Wolskim.Lipa pisze:Dokładnie, szkoda zachodu na kierowanie 136 tylko do Cm. Wolskiego. Jeżeli już to tak jak napisałem: mogłoby pojechać po trasie 184 na Górczewską.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
To tylko efekt uboczny.
Zły chłopiec i troll pozdrawia
Paweł Ney
Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie
-
desert_eag
W tygodniu jest E-2, a w święto chyba nikomu się aż tak nie śpieszy, żeby nie mógł się przesiąść?Frencher pisze:A co takiego jest na KP, ze każdy zakamarek stolicy musi mieć z nim bezpośrednie połączenie, i to najlepiej całotygodniowe. Na UW naprawdę się świat nie kończy, a studenci to nie pępek świata.geograf pisze:Ciekawe czy ludzie z Nowego Bemowa będą się burzyć, że nie będą mieli całotygodniowego połączenia z KP...
[ Dodano: Sro 13 Sie, 2008 12:23 ]
Cholernie się zgadzam.mariow pisze:Nie da sie stworzyć jednego obwodu ze wszystkich linii.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
I mówi to ktoś, kto rwie włosy z głowy i koszulę z ciała, bo mu 732 przez Wisłę nie chcą wydłużyć...Frencher pisze:A co takiego jest na KP, ze każdy zakamarek stolicy musi mieć z nim bezpośrednie połączenie, i to najlepiej całotygodniowe. Na UW naprawdę się świat nie kończy, a studenci to nie pępek świata.
To była jedynie moja dygresja, nie upieram się przy tym bezprzesiadkowym połączeniu. Ot, ciekawość i tyle.
Mam dokładnie to samo na myśli. Nie ma żadnej obiektywnej potrzeby, aby każdy miał bezpośrednie po,łączenie z KP - np. okresowe, i tylko w DP w wielu przypadkach spokojnie wystarczy.ziomal pisze:W tygodniu jest E-2, a w święto chyba nikomu się aż tak nie śpieszy, żeby nie mógł się przesiąść?Frencher pisze:A co takiego jest na KP, ze każdy zakamarek stolicy musi mieć z nim bezpośrednie połączenie, i to najlepiej całotygodniowe. Na UW naprawdę się świat nie kończy, a studenci to nie pępek świata.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Trzeba się temu przyjrzeć. Może dogęścić tuż przed 8 jakimiś kursami skróconymi do Słodowca/Marymontu z PTR-ami z powrotem?Rumcajs pisze:I o to 116 w szczycie trochę się boję - tu może być za rzadko, bo są spore przewozy do szkół wzdłuż Żeromskiego.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
No to pięknie. W sumie weźmie na siebie ciężar dowozu całej Arkuszowej na Żeromskiego. Z drugiej strony, ludzie z Arkuszowej będą mieli dylemat na której stacji metra wysiąść - czy na Marymoncie do 110, czy na Młocinach do 708.geograf pisze:110 tez ma kursować częściej.Rumcajs pisze:Teraz na odcinku Conrada - Reymonta zostanie tylko 116 i 110 - czy ta druga też jeździłaby częściej?
Dodatkowy plus za pożenienie 708 i 726 - nareszcie regularna częstotliwość.
Oczywiście że lepsza jest jedna silna! Przecież teraz po trzy naraz potrafią jechać, a po 10 minutach przepełnione 116 łapiące opóźnienia. Sam tak ostatnio jechałem pustym 195 w odległości 1-2 przystanków za pełnym 116.geograf pisze:Uniwerek zapycha to, co pierwsze przyjedzie. W tych warunkach naprawdę lepsza jest jedna-dwie silne linie niż trzy.Rumcajs pisze:Do tego sam Uniwerek nieźle zapycha każdą z trzech linii jadących obecnie na Żoliborz.
Ciekawe czy ludzie z Nowego Bemowa będą się burzyć, że nie będą mieli całotygodniowego połączenia z KP...
Sprawa 732 będzie miała swoją kontynuację we wrześniu na bezpośrednim spotkaniu z dyr. Ruta. Niech się wytłumaczy, dlaczego jego podwładni świadomie nakłamali ws. linii 732 w oficjalnych pismach. I wtedy - albo dotrzymujemy słowa, albo lecą stołki, i wszystkie te osoby wylatują z ZTM ze zwolnieniem dyscyplinarnym. Proste.geograf pisze:I mówi to ktoś, kto rwie włosy z głowy i koszulę z ciała, bo mu 732 przez Wisłę nie chcą wydłużyć...
-
desert_eag
Pomysł potrzebny, ale znów będzie bałagan jak z 501.Bastian pisze: Może dogęścić tuż przed 8 jakimiś kursami skróconymi do Słodowca/Marymontu z PTR-ami z powrotem?Takie rozwiązanie będzie funkcjonowało przejściowo we wrześniu, może je utrzymać?
Chyba nikt nie ma ochoty czytać twoich żalów w tym temacie. Mógłbyś sie przenieśćFrencher pisze:Sprawa 732 będzie miała swoją kontumację we wrześniu na bezpośrednim spotkaniu z dyr. Ruta. Niech się wytłumaczy, dlaczego jego podwładni świadomie nakłamali ws. linii 732 w oficjalnych pismach. I wtedy - albo dotrzymujemy słowa, albo lecą stołki, i wszystkie te osoby wylatują z ZTM ze zwolnieniem dyscyplinarnym. Proste.
Weź już nie pisz o tym 732 do Marymontu bo to się już nudne robi. Tak trudno się przesiąść?Frencher pisze:Sprawa 732 będzie miała swoją kontynuację we wrześniu na bezpośrednim spotkaniu z dyr. Ruta. Niech się wytłumaczy, dlaczego jego podwładni świadomie nakłamali ws. linii 732 w oficjalnych pismach. I wtedy - albo dotrzymujemy słowa, albo lecą stołki, i wszystkie te osoby wylatują z ZTM ze zwolnieniem dyscyplinarnym. Proste.geograf pisze:I mówi to ktoś, kto rwie włosy z głowy i koszulę z ciała, bo mu 732 przez Wisłę nie chcą wydłużyć...
Jeżeli mamy 1 linię, która ma charakter dowozowy z danego peryferyjnego rejonu do najbliższego węzła to raczej ta linia, wzmacniana jedynie dużo rzadziej kursującą linią podmiejską powinna być zasilona? Jeżeli nie, to popraw mnieRumcajs pisze:W sumie weźmie na siebie ciężar dowozu całej Arkuszowej na Żeromskiego.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney
To tylko efekt uboczny.
Paweł Ney
IMHO takie kursy powinny być jednak traktowane jako osobne linie, np. 316 lub 419 (do pary z 501 nic innego nie przychodzi mi do głowy, a pokrywa się w dużej mierze z 519). Może to i mnożenie linii ale nie byłoby takiego bałaganu i ludzie by się nie mylili. Tak przecież zrobiono uruchamiając 319 i jakoś się sprawdza (choć akurat w tym przypadku znacznie lepiej pasowałoby 309, bo te 319 to tak od czapy).desert_eag pisze:Pomysł potrzebny, ale znów będzie bałagan jak z 501.Bastian pisze: Może dogęścić tuż przed 8 jakimiś kursami skróconymi do Słodowca/Marymontu z PTR-ami z powrotem?Takie rozwiązanie będzie funkcjonowało przejściowo we wrześniu, może je utrzymać?