KM po ukończeniu budowy pierwszej linii Metra

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 13 sie 2008, 12:20

geograf pisze:Ciekawe czy ludzie z Nowego Bemowa będą się burzyć, że nie będą mieli całotygodniowego połączenia z KP...
A co takiego jest na KP, ze każdy zakamarek stolicy musi mieć z nim bezpośrednie połączenie, i to najlepiej całotygodniowe. Na UW naprawdę się świat nie kończy, a studenci to nie pępek świata.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 13 sie 2008, 12:21

Lipa pisze:Dokładnie, szkoda zachodu na kierowanie 136 tylko do Cm. Wolskiego. Jeżeli już to tak jak napisałem: mogłoby pojechać po trasie 184 na Górczewską.
Bez sensu marnować 136 na Cm. Wolskim.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Zły chłopiec i troll pozdrawia

desert_eag

Post autor: desert_eag » 13 sie 2008, 12:21

A właśnie. Czy 112 i 116 będą skoordynowane na Żeromskiego czy może są jakieś ważniejsze koordynacje?

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 13 sie 2008, 12:22

Frencher pisze:
geograf pisze:Ciekawe czy ludzie z Nowego Bemowa będą się burzyć, że nie będą mieli całotygodniowego połączenia z KP...
A co takiego jest na KP, ze każdy zakamarek stolicy musi mieć z nim bezpośrednie połączenie, i to najlepiej całotygodniowe. Na UW naprawdę się świat nie kończy, a studenci to nie pępek świata.
W tygodniu jest E-2, a w święto chyba nikomu się aż tak nie śpieszy, żeby nie mógł się przesiąść?

[ Dodano: Sro 13 Sie, 2008 12:23 ]
mariow pisze:Nie da sie stworzyć jednego obwodu ze wszystkich linii.
Cholernie się zgadzam.
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Jakoś tak wyszło, że czestotliwość kursowania mojej linii na tym forum zmniejszyła sie ;-) To tylko efekt uboczny.

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 13 sie 2008, 12:24

Frencher pisze:A co takiego jest na KP, ze każdy zakamarek stolicy musi mieć z nim bezpośrednie połączenie, i to najlepiej całotygodniowe. Na UW naprawdę się świat nie kończy, a studenci to nie pępek świata.
I mówi to ktoś, kto rwie włosy z głowy i koszulę z ciała, bo mu 732 przez Wisłę nie chcą wydłużyć...

To była jedynie moja dygresja, nie upieram się przy tym bezprzesiadkowym połączeniu. Ot, ciekawość i tyle.

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 13 sie 2008, 12:25

ziomal pisze:
Frencher pisze:A co takiego jest na KP, ze każdy zakamarek stolicy musi mieć z nim bezpośrednie połączenie, i to najlepiej całotygodniowe. Na UW naprawdę się świat nie kończy, a studenci to nie pępek świata.
W tygodniu jest E-2, a w święto chyba nikomu się aż tak nie śpieszy, żeby nie mógł się przesiąść?
Mam dokładnie to samo na myśli. Nie ma żadnej obiektywnej potrzeby, aby każdy miał bezpośrednie po,łączenie z KP - np. okresowe, i tylko w DP w wielu przypadkach spokojnie wystarczy.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 13 sie 2008, 12:26

Rumcajs pisze:I o to 116 w szczycie trochę się boję - tu może być za rzadko, bo są spore przewozy do szkół wzdłuż Żeromskiego.
Trzeba się temu przyjrzeć. Może dogęścić tuż przed 8 jakimiś kursami skróconymi do Słodowca/Marymontu z PTR-ami z powrotem? :-k Takie rozwiązanie będzie funkcjonowało przejściowo we wrześniu, może je utrzymać? :-k
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Rumcajs

Post autor: Rumcajs » 13 sie 2008, 12:26

geograf pisze:
Rumcajs pisze:Teraz na odcinku Conrada - Reymonta zostanie tylko 116 i 110 - czy ta druga też jeździłaby częściej?
110 tez ma kursować częściej.
No to pięknie. W sumie weźmie na siebie ciężar dowozu całej Arkuszowej na Żeromskiego. Z drugiej strony, ludzie z Arkuszowej będą mieli dylemat na której stacji metra wysiąść - czy na Marymoncie do 110, czy na Młocinach do 708.
Dodatkowy plus za pożenienie 708 i 726 - nareszcie regularna częstotliwość.
geograf pisze:
Rumcajs pisze:Do tego sam Uniwerek nieźle zapycha każdą z trzech linii jadących obecnie na Żoliborz.
Uniwerek zapycha to, co pierwsze przyjedzie. W tych warunkach naprawdę lepsza jest jedna-dwie silne linie niż trzy.
Ciekawe czy ludzie z Nowego Bemowa będą się burzyć, że nie będą mieli całotygodniowego połączenia z KP...
Oczywiście że lepsza jest jedna silna! Przecież teraz po trzy naraz potrafią jechać, a po 10 minutach przepełnione 116 łapiące opóźnienia. Sam tak ostatnio jechałem pustym 195 w odległości 1-2 przystanków za pełnym 116.
Obrazek

Awatar użytkownika
Frencher
Zgryźliwy Tetryk

Post autor: Frencher » 13 sie 2008, 12:28

geograf pisze:I mówi to ktoś, kto rwie włosy z głowy i koszulę z ciała, bo mu 732 przez Wisłę nie chcą wydłużyć...
Sprawa 732 będzie miała swoją kontynuację we wrześniu na bezpośrednim spotkaniu z dyr. Ruta. Niech się wytłumaczy, dlaczego jego podwładni świadomie nakłamali ws. linii 732 w oficjalnych pismach. I wtedy - albo dotrzymujemy słowa, albo lecą stołki, i wszystkie te osoby wylatują z ZTM ze zwolnieniem dyscyplinarnym. Proste.

desert_eag

Post autor: desert_eag » 13 sie 2008, 12:30

Bastian pisze: Może dogęścić tuż przed 8 jakimiś kursami skróconymi do Słodowca/Marymontu z PTR-ami z powrotem? :-k Takie rozwiązanie będzie funkcjonowało przejściowo we wrześniu, może je utrzymać? :-k
Pomysł potrzebny, ale znów będzie bałagan jak z 501.
Frencher pisze:Sprawa 732 będzie miała swoją kontumację we wrześniu na bezpośrednim spotkaniu z dyr. Ruta. Niech się wytłumaczy, dlaczego jego podwładni świadomie nakłamali ws. linii 732 w oficjalnych pismach. I wtedy - albo dotrzymujemy słowa, albo lecą stołki, i wszystkie te osoby wylatują z ZTM ze zwolnieniem dyscyplinarnym. Proste.
Chyba nikt nie ma ochoty czytać twoich żalów w tym temacie. Mógłbyś sie przenieść :?:

SławekM
(solaris8315)
Kontakt:

Post autor: SławekM » 13 sie 2008, 12:33

Frencher pisze:
geograf pisze:I mówi to ktoś, kto rwie włosy z głowy i koszulę z ciała, bo mu 732 przez Wisłę nie chcą wydłużyć...
Sprawa 732 będzie miała swoją kontynuację we wrześniu na bezpośrednim spotkaniu z dyr. Ruta. Niech się wytłumaczy, dlaczego jego podwładni świadomie nakłamali ws. linii 732 w oficjalnych pismach. I wtedy - albo dotrzymujemy słowa, albo lecą stołki, i wszystkie te osoby wylatują z ZTM ze zwolnieniem dyscyplinarnym. Proste.
Weź już nie pisz o tym 732 do Marymontu bo to się już nudne robi. Tak trudno się przesiąść?

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 13 sie 2008, 12:34

Czy docelowo 131 będzie skoordynowane ze 180? Mam nadzieję, że na stronie ZTM dadzą kompletny projekt wraz z nowymi częstotliwościami (i koordynacją) linii, których trasa się nie zmieni.
Miasto piętnastominutowe - czekaj piętnaście minut na przesiadkę.

Awatar użytkownika
Desert
Zbanowany

Post autor: Desert » 13 sie 2008, 12:34

732 do marymontu już to widze O-)
Obrazek
"Jak coś wiem to wiem, a jak czegoś nie wiem to mógłbym wiedzieć czyli i tak wiem, jeżeli się mylę to przepraszam, bo mógłbym się mylić, ale ja się nie mylę."

Awatar użytkownika
ziomal

Post autor: ziomal » 13 sie 2008, 12:37

Rumcajs pisze:W sumie weźmie na siebie ciężar dowozu całej Arkuszowej na Żeromskiego.
Jeżeli mamy 1 linię, która ma charakter dowozowy z danego peryferyjnego rejonu do najbliższego węzła to raczej ta linia, wzmacniana jedynie dużo rzadziej kursującą linią podmiejską powinna być zasilona? Jeżeli nie, to popraw mnie ;-)
"Pociąg zawsze dojedzie"
Paweł Ney

Lipa

Post autor: Lipa » 13 sie 2008, 12:39

desert_eag pisze:
Bastian pisze: Może dogęścić tuż przed 8 jakimiś kursami skróconymi do Słodowca/Marymontu z PTR-ami z powrotem? :-k Takie rozwiązanie będzie funkcjonowało przejściowo we wrześniu, może je utrzymać? :-k
Pomysł potrzebny, ale znów będzie bałagan jak z 501.
IMHO takie kursy powinny być jednak traktowane jako osobne linie, np. 316 lub 419 (do pary z 501 nic innego nie przychodzi mi do głowy, a pokrywa się w dużej mierze z 519). Może to i mnożenie linii ale nie byłoby takiego bałaganu i ludzie by się nie mylili. Tak przecież zrobiono uruchamiając 319 i jakoś się sprawdza (choć akurat w tym przypadku znacznie lepiej pasowałoby 309, bo te 319 to tak od czapy).

ODPOWIEDZ