Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Remont tunelu Ĺrednicowego
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A nie czasem prawie 7? Szyny niskoprofilowe może by i mogły być, o ile dla danej kategorii linii kolejowej mogą być stosowane.
Szyny pradowe nie mają niestety dopuszczenia w PL, jeszcze - podobno pierwszy system jest w trakcie dopuszczeń.
Szyny pradowe nie mają niestety dopuszczenia w PL, jeszcze - podobno pierwszy system jest w trakcie dopuszczeń.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
W metrze jest zasilanie górne z szyny prądowej? Z pantografem?? Ciekawostka
Ja myślałem, że metrowskiej szynie bliżej do XIX-w. rolki 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tak, ale nie o to chodzi. Problematyczny będzie odcinek Gdański - Jagiellonka.tomkrt pisze:Niestety - utrzymanie ruchu podmiejskiego na Gdańskim. Dziś wciśnięcie wszystkiego na wolny Gdański było by problemem. Po remoncie powinno się poprawić, szczególnie od strony Woli.
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
a poza tym zgadzam się z maksymą pawcia!
To, że pracuje tam gdzie pracuję nie oznacza, że zawsze zgadzam się z decyzjami swojej firmy, a wszystko co tu wyprodukuje jest moim własnym zdaniem.
Ja o tym doskonale wiem. Takie zabezpieczenie, nawet jakby sieć się niebezpiecznie zbliżyło do dachu (maty) niedopuściło by do przebicia. A tak, nawet jak będzie niżej, to w skrajnym przypadku sieć i tak może wylądować na dachu.kajo pisze:Raczej chodzi o to, że sieć się rusza podczas jazdy.
S49 są niższe, ale też mają węższą stopkę, wiec trzeba by zmieniać mocowania szyn.. i znowu kucie w betonie...tomkrt pisze:a nie da się wymienić szyn ja jakieś takie niskoprofilowe ?
Żaden dopuszczający się na taki numer nie zgodzi.przewoz pisze:A tak, nawet jak będzie niżej, to w skrajnym przypadku sieć i tak może wylądować na dachu.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Na UIC60 i S49 świat się nie kończy, ostatecznie można zamówić specjalny wzór w hucie. Szyny stosowane na torowisku w Alejach Jerozolimskich były na przykład z nietypowej serii.przewoz pisze:S49 są niższe, ale też mają węższą stopkę, wiec trzeba by zmieniać mocowania szyn.. i znowu kucie w betonie...tomkrt pisze:a nie da się wymienić szyn ja jakieś takie niskoprofilowe ?
[ Komentarz dodany przez: Bastian: 2008-08-15, 00:03 ]
Korekta tagów.
- MeWa
- Cukiereczek
no ba, nie sprecyzowałeś, że chodzi o górne, ale górne też jest!inż. Glonojad pisze:W metrze jest zasilanie górne z szyny prądowej? Z pantografem?? CiekawostkaJa myślałem, że metrowskiej szynie bliżej do XIX-w. rolki
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja nie musiałem precyzować, bo dyskusja na ten temat toczy się od kilku stron wątku. Nie przeczytałeś?
Twierdzisz, że w metrze jest zasilanie z górnej szyny prądowej z odbiorem przez pojazdy z pantografem? I system ten ma papiery do stosowania także poza wewnętrzną siecią MW?
Twierdzisz, że w metrze jest zasilanie z górnej szyny prądowej z odbiorem przez pojazdy z pantografem? I system ten ma papiery do stosowania także poza wewnętrzną siecią MW?
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nie myli Ci się czasem CNTK z UTK?
- MeWa
- Cukiereczek
twierdzę, że w pewnych miejscach jest górna szyna prądowa, pantografów nie mainż. Glonojad pisze:Twierdzisz, że w metrze jest zasilanie z górnej szyny prądowej z odbiorem przez pojazdy z pantografem? I system ten ma papiery do stosowania także poza wewnętrzną siecią MW?
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
A niby dlaczego?bohun pisze:Tak, ale nie o to chodzi. Problematyczny będzie odcinek Gdański - Jagiellonka.tomkrt pisze:Niestety - utrzymanie ruchu podmiejskiego na Gdańskim. Dziś wciśnięcie wszystkiego na wolny Gdański było by problemem. Po remoncie powinno się poprawić, szczególnie od strony Woli.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Ruch ze średnicy dalekobieżnej + podmiejskie z gdańskiego + ruch towarowy w godzinach szczytu się nie zmieści.
1 10 20 22 24 26 103 109 151 157 171 180 190 507 520 645 691 695 KM2 KM7 KM8 KM26 KM31 IC3 IC4 IC7 IC8 IC10
Wierzysz w to ze 100% ruchu dalekobieżnego pójdzie na Gdański? Bo ja jakoś nie.bohun pisze:Ruch ze średnicy dalekobieżnej + podmiejskie z gdańskiego + ruch towarowy w godzinach szczytu się nie zmieści.
Część wypchną przez podmiejską średnicę.
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę