Aligator pisze:Generalnie nie wiadomo z czyjej winy ale stwierdzenie nie z winy metra
Owszem, w trakcie ustalania jest jak doszło do wypadku. Metro w żaden sposób nie przyczyniło się do tego wypadku, zresztą jest zapis monitoringu...
Aligator pisze:w sumie to tak jakby winić ślepca że nie widział pociągu
problem w tym, że pociągi nie wjeżdżają bezszelestnie, tylko wjazd słychać.
Aligator pisze:Moim zdaniem to po prostu niedopatrzenie i nieprzystosowanie metra dla niepełnosprawnych
ZTCP od stacji Centrum zaczynają się akurat chropowate krawędzi peronu, jednak problem wcale nie leżał w tym, że niewidomy nie wyczuł krawędzi peronu... Nigdy nie uda się uniknąć wszystkich wypadków - nie przewidzi się wszystkich ewentualności. Mimo to cały czas wdrażane są i będą dodatkowe zabezpieczenia, ale na przystosowanie istniejącej infrastruktury potrzeba czasu.
Aligator pisze:no jakiś komunikat głosowy mógłby się pojawiać - ale to subiektywna opinia.
Jaki komunikat?
Aligator pisze:W całości poirytowało mnie tylko to że świadkowie mieli czas kręcić filmiki na komórce a nikt nie ruszył się żeby tego człowieka zatrzymać...
nie słyszałem o tym - zresztą wydaje mi się to wątpliwe, żeby ludzie wiedzieli, że ktoś wpadnie na tory i specjalnie to filmowali, bardziej irytujące jest to, że prasa i media eksploatują ten temat do upadłego. Niektóre stacje i gazety chciały zapisu monitoringu z wypadku.