Komunikacja cmentarna
Moderator: Wiliam
- Petroniusz
a teraz koło mnie się pałęta ten obcy tutaj numerek po trasie starego 113.SławekM pisze:No cóż kiedyś się komuś nie podobało 142 to skasowali a teraz wraca jako 210....
ech... lubią mieszać, lubią.
poza tym linie cmentarne powinny mieć nazwę "linie wpobliżucmentarne" szczególnie za obsługę cmentarza Bródnowskiego.
.
Może za wcześnie myślec o komunikacji cmentarnej w przyszłym roku, ale nie wiem, czy nie warto zmniejszac znaczenia krańca na Królewskiej na rzecz pełniejszego wykorzystania metra. Linie na Powązki i Cm. Północny spokojnie mogą odjeżdżac ze stacji metra, a nie z centrum. Popołudniu linie C10 i C42 pustoszały na przystanku najbliższym stacji metra i do centrum jechały puste. Natomiast na pewno na C76 przydałyby się przeguby, gdyż solówki były ledwo zabieralne!
Wilanowski miłośnik KM i zakładu R-1.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
Objęty obsługą linii 116, 139, 164, 180, 217, 317, 519, 522, 700, 710, 724, E-2, N31, N50, N81.
ZP Instytut Neurologii, ZP Łowcza i ZP Sobieskiego.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Mam nadzieję, że kompetentne osoby, które odpowiedzialne są za organizację całego cmentarnego przedsięwzięcia, przejrzą ten wątek i najbardziej celne spostrzeżenia w nim zawarte wezmą do siebie i wykorzystają je przy planowaniu przyszłorocznego układu.
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Tak się zastanawiam patrząc na rozkład 210... czy nie lepiej by jeździło w weekendy cały dzień i w tygodniu tylko w międzyszczycie? Zawsze gdy brakuje wozów można zrobić jakąś BWL-kę łączoną z 210 w międzyszczycie itd. A w weekendy chyba więcej osób chciałoby dojechać na cmentarz. Poza tym o 16.00 to tak trochę wcześnie kończyć.
Już zostało powiedziane, że ta linia ma służyć również ludziom pracującym w okolicach cmentarza (a jest tam trochę firm) - nie tylko odwiedzającym groby.reserved pisze:Tak się zastanawiam patrząc na rozkład 210... czy nie lepiej by jeździło w weekendy cały dzień i w tygodniu tylko w międzyszczycie?
Linią międzyszczytową raczej nie da się dojechać do pracy na 8
w ubiegłym roku w niniejszym temacie roztoczyła się krytyczna dyskusja dotycząca funkcjonowania komunikacji na liniach cmentarnych.
pozwolę sobie "odgrzać" temat, jako że znów niebawem szykuje się kolejna powtórka.
właśnie, czy na pewno powtórka, czy może ulepszona organizacja tego przedsiewzięcia ze strony ZTM-u - biorąc pod uwagę ubiegłoroczne doświadczenia ?
na tę okoliczność przypomnę trzy (w/g mnie znamienne) cytaty, które powinny pobudzić organizatora przewozów a miał on prawie rok czasu na analizę swoich poczynan w tym zakresie:
.
pozwolę sobie "odgrzać" temat, jako że znów niebawem szykuje się kolejna powtórka.
właśnie, czy na pewno powtórka, czy może ulepszona organizacja tego przedsiewzięcia ze strony ZTM-u - biorąc pod uwagę ubiegłoroczne doświadczenia ?
na tę okoliczność przypomnę trzy (w/g mnie znamienne) cytaty, które powinny pobudzić organizatora przewozów a miał on prawie rok czasu na analizę swoich poczynan w tym zakresie:
altar pisze:Może za wcześnie myślec o komunikacji cmentarnej w przyszłym roku, ale nie wiem, czy nie warto zmniejszac znaczenia krańca na Królewskiej na rzecz pełniejszego wykorzystania metra. Linie na Powązki i Cm. Północny spokojnie mogą odjeżdżac ze stacji metra, a nie z centrum. Popołudniu linie C10 i C42 pustoszały na przystanku najbliższym stacji metra i do centrum jechały puste. Natomiast na pewno na C76 przydałyby się przeguby, gdyż solówki były ledwo zabieralne!
tadeo pisze:nie jest za wcześnie. już teraz należy myśleć o przyszłorocznej komunikacji cmentarnej korygując ją na podstawie doświadczeń tegorocznych, mając na uwadze wszelką krytykę, dążąc do realnego usprawnienia jej.
.
co przedstawiciele ZTM-u mają nam, forumowiczom w chwili obecnej, na temat tegorocznej komunkacji cmentarnej do powiedzenia ?ZaciszaniN pisze:Mam nadzieję, że kompetentne osoby, które odpowiedzialne są za organizację całego cmentarnego przedsięwzięcia, przejrzą ten wątek i najbardziej celne spostrzeżenia w nim zawarte wezmą do siebie i wykorzystają je przy planowaniu przyszłorocznego układu.
.