Komunikacja miejska w Wawrze
Moderator: Wiliam
Puszczenie 521 przez Trasę Ł. to była próba uratowania bezpośredniego połączenia ciągu Patriotów z Centrum i Ochotą. Sami zainteresowani kategorycznie tej trasy na stałe nie chcieli. Wzmocnione zostało 523, utworzono 382. 521 na tamtą trasę na 99% nigdy nie wróci. Jedyna możliwość, jaka pozostała, to utrzymanie obecnej trasy a docelowo skrócenie do Wiatracznej. Ale to najwcześniej po uruchomieniu SKM do Falenicy.
Czyli przynajmniej jeszcze kilka lat przyjdzie na to poczekać. Bo na razie SKM ledwo wyrabia się z taborem na S2
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
-
Krzysiek_S
- Bastian
- Sułtan Maroka
Akurat Narodowa jest przesiadkowa 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
-
Krzysiek_S
No teoretycznie tak , ale jeśli to tylko w jedną stroną, bo w drugą stronę można się przesiąść bezpośrednio, z tego samego przystanku, na Kadetów.Bastian pisze:Akurat Narodowa jest przesiadkowa
Mimo wszystko nadal jestem za nż dla tej linii i innych, w tym zespole.
Zawsze jak jadę 119 to rzadko ktoś tam wsiada. Bliskość Gocławia daję swoje.
-
Krzysiek_S
Mając jeszcze wolne, mogłem podziwiać nową linie.
Trudno oceniać linie 213 po pierwszym dniu, do tego nie jechałem nią, tylko obserwacje prowadziłem podczas jazdy rowerem na odcinku Panny Wodnej - Wał Miedzeszyński.
A więc według moich 2 godzinnych obserwacji, widziałem z 10 razy 213, w obie strony.
A więc tak ,frekwencja wahała się od 3 osób do 20 w osiedlu Las[ z Gocławia].
Największa frekwencja, co mnie zdziwiło, była na osiedlu Las 10- 20 osób , najmniejsza na Mrówczej od 2 do 8 osób. Co ciekawe w zespole Lucerny 03 wsiadły 2 osoby, 2 kolejne patrzyły z ciekawością na rozkład, na osiedlu Las[ Poprawna 01] w kierunku Gocławia wsiadło 6 osób.Moi sąsiedzi linie bardzo sobie chwalą i mają zamiar z niej korzystać. Według mnie jak na pierwszy dzień źle nie jest , kwestią przyzwyczajenia jest , że coraz więcej ludzi będzie się do niej przekonywać oraz w ogóle odkrywać, że istnieje. Jeszcze jest jeden ważny aspekt - psychologiczny , że nie jedzie do tyłu jak 119 , tylko jedzie prosto Kadetów, dlatego ludzie już pierwszego dnia korzystają z niej z zespołu Lucerny.
Jedynym aspektem który może pokrzyżować wzrost frekwencji i zmianę przyzwyczajeń jest korek i spóźnienia na liniach 507 i kończących na Gocławiu.
Jechał ktoś rano, jak było?
Trudno oceniać linie 213 po pierwszym dniu, do tego nie jechałem nią, tylko obserwacje prowadziłem podczas jazdy rowerem na odcinku Panny Wodnej - Wał Miedzeszyński.
A więc według moich 2 godzinnych obserwacji, widziałem z 10 razy 213, w obie strony.
A więc tak ,frekwencja wahała się od 3 osób do 20 w osiedlu Las[ z Gocławia].
Największa frekwencja, co mnie zdziwiło, była na osiedlu Las 10- 20 osób , najmniejsza na Mrówczej od 2 do 8 osób. Co ciekawe w zespole Lucerny 03 wsiadły 2 osoby, 2 kolejne patrzyły z ciekawością na rozkład, na osiedlu Las[ Poprawna 01] w kierunku Gocławia wsiadło 6 osób.Moi sąsiedzi linie bardzo sobie chwalą i mają zamiar z niej korzystać. Według mnie jak na pierwszy dzień źle nie jest , kwestią przyzwyczajenia jest , że coraz więcej ludzi będzie się do niej przekonywać oraz w ogóle odkrywać, że istnieje. Jeszcze jest jeden ważny aspekt - psychologiczny , że nie jedzie do tyłu jak 119 , tylko jedzie prosto Kadetów, dlatego ludzie już pierwszego dnia korzystają z niej z zespołu Lucerny.
Jedynym aspektem który może pokrzyżować wzrost frekwencji i zmianę przyzwyczajeń jest korek i spóźnienia na liniach 507 i kończących na Gocławiu.
Jechał ktoś rano, jak było?
Ja jeżdząc 119 zauważyłem, że na wale właśnie na przystankach nż zawsze któs wysiada/wsiada, a na stałych nie. Dlatego lepiej chyba wszystkie tam zrobic nż.Krzysiek_S pisze:No teoretycznie tak , ale jeśli to tylko w jedną stroną, bo w drugą stronę można się przesiąść bezpośrednio, z tego samego przystanku, na Kadetów.Bastian pisze:Akurat Narodowa jest przesiadkowa
Mimo wszystko nadal jestem za nż dla tej linii i innych, w tym zespole.
Zawsze jak jadę 119 to rzadko ktoś tam wsiada. Bliskość Gocławia daję swoje.