Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
Myślałem o takim układzie, ale jest trochę problemów z muldami. proponowałbym jednak zacząć na Niedźwiadku i pojechać Keniga, Warszawską, Orła Białego, Toruńską, Aleją Krakowską - Warszawska (powrót Warszawska - Hallera - Lwowska - PKP PIASTÓW - Al. Krakowska bo tylko tak pozwalają znaki), AWP do Sowińskiego i Ogińskiego. Nie mam pomysłu na wyjście z odcinka od Kina Baśń, tak aby nie pominąć zp Dąbrowskiego.
A propos "fika": 194 nie będzie nigdy wybierane bo 2 oberki to już za dużo. Potok od Hermana zawsze wybierze krótsze 716 do dworca zamiast kołować od tyłu osiedla. Drugi oberek po włochowskim polu skutecznie zamorduje tą linie.
A propos "fika": 194 nie będzie nigdy wybierane bo 2 oberki to już za dużo. Potok od Hermana zawsze wybierze krótsze 716 do dworca zamiast kołować od tyłu osiedla. Drugi oberek po włochowskim polu skutecznie zamorduje tą linie.
Tak jak pisałem wcześniej: IMHO 194 powinno zostać jak było, za to Z-7 przez Nowe Włochy z jednoczesnym wywaleniem z Grójeckiej (korki) i wydłużeniem od BW1920 przez Banacha, ŻiW, Wawelską, Waryńskiego do Boya (Pl. Unii Lubelskiej). Do tego wszystkiego skrócenie i wywalenie z Włoch i Ochoty 127. Do Pl. Unii Lubelskiej przez Banacha i Wawelską powinno zostać również wydłużone 191.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Myślę, że 716 by nie zaszkodziło, gdyby pojechało Keniga - Wojciechowskiego zwłaszcza teraz, gdy nie ma dobrej przesiadki z 517/191 do Piastowa (przystanek PKP URSUS jest po drugiej stronie peronów), o ile wyraźnie poprawiłaby się częstotliwość.
Z drugiej strony 717 z Niedźwiadka byłoby koszmarkiem, bo pierwszy wspólny przystanek z 716 (obecnym przynajmniej) byłby dopiero na Władysława Hermana, gdzie 194 dojeżdża od tyłu, a 517 i 401 (w układzie stałym) - wcale.
Z drugiej strony 717 z Niedźwiadka byłoby koszmarkiem, bo pierwszy wspólny przystanek z 716 (obecnym przynajmniej) byłby dopiero na Władysława Hermana, gdzie 194 dojeżdża od tyłu, a 517 i 401 (w układzie stałym) - wcale.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Czym, solówkami po TŁ do metra???Lipa pisze:za to Z-7 przez Nowe Włochy z jednoczesnym wywaleniem z Grójeckiej i Pl. Narutowicza oraz wydłużeniem od BW1920 przez Banacha, ŻiW, Wawelską, Waryńskiego do Boya
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Przez DWZ, Żelazną, Stawki, Muranowską na Bródno - zamiast 157 oczywiście.R-11 Kleszczowa pisze:Osobiście uważam, że 127 można połączyć z Z7 na trasie przez Nowe Włochy do Ursusa. Pytanie tylko skąd ta linia miałaby jechać - czy z Naruciaka, czy też może bardziej ze Śródmieścia. Pewne jest jednak to, że powinna pojechać przez dworzec Zachodni
ŁK
- R-9 Chełmska
Ursus - Bródno?Łukasz pisze:Przez DWZ, Żelazną, Stawki, Muranowską na Bródno - zamiast 157 oczywiście.R-11 Kleszczowa pisze:Osobiście uważam, że 127 można połączyć z Z7 na trasie przez Nowe Włochy do Ursusa. Pytanie tylko skąd ta linia miałaby jechać - czy z Naruciaka, czy też może bardziej ze Śródmieścia. Pewne jest jednak to, że powinna pojechać przez dworzec Zachodni
5290 - LINIĘ OBSŁUGUJE ZAKŁAD "CHEŁMSKA"
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
Najczęściej podróżuję: 2, 3, 6, 17, 26, 136, 141, 172, 186, 188, 509, 518, N01, N32
- Bastian
- Sułtan Maroka
Tia - tylko czemu ludzie wybiorą 1?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
@Bastian: Być może wszyscy pracują w Tramwajach?
BP, MSPANC.
BP, MSPANC.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Tylko jak inaczej stworzyć dobrą linię dla Ursusa i jednocześnie pozbyć się 127?Bastian pisze:Czym, solówkami po TŁ do metra???194 się na solówki nadaje, twoje Z-7 w żadnym razie!
@Marcus: Nie mówiłem o Polnej tylko Waryńskiego, Boya, Puławska, Waryńskiego (lub jeśli jest za ciasno na skręcie z Boya w Puławską to objazd placu i z powrotem Boya) z krańcem PL. UNII LUBELSKIEJ na Waryńskiego.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Ano właśnie. Albo zrobi się to tak, jak jest, albo trzeba wrócić do układu ze 149...Lipa pisze:Pardon, zapomniałem o tym cholernym skręcie koło Factory...![]()
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nieee! Proszę! Takie ładne to 194 teraz jest... (aczkolwiek wieczorami 194 < 149+194 wcześniej
)
- Bastian
- Sułtan Maroka
No patrz, a ludziom podobno się nie spodobałoGlonojad pisze:Takie ładne to 194 teraz jest...
[ Dodano: Sro 30 Wrz, 2009 00:34 ]
Jak bardzo wieczorami? Bo wiem, że wieczory były dorabiane do 716...Glonojad pisze:aczkolwiek wieczorami 194 < 149+194 wcześniej