Komunikacja miejska w Ursusie
Moderator: Wiliam
No ale przy remoncie Wiosny Ludów, wygodniej od Opieńskiego wejść na stację, moim zdaniem. A z przystanku PKP Ursus, jak się idzie tą uliczką między BW, a Opieńskiego, której nazwy nie pamiętam, to i tak musisz iść wzdłuż peronu, albo do wejścia od strony hali biletowej, albo do tego od strony Opieńskiego.mariow pisze:wg mnie podobna odległość
Pozdrawiam
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Moim zdaniem można by tam zbudować schodki równoległe do peronu - trzeba by jednak aby niejako wgryzały się one w peronrudy pisze:No niestety nie ma, a zgadzam się, że by się takie wejście przydało.mariow pisze:
fakt, że tam brakuje wejscia na peron ale i miejsca na to nie ma
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
wyciągam jeszcze raz ale naprawdę ostatnio tłok w porannych kursach 207 o 8.20 i 8.35 jest zadziwiający. proszę o przywrócenie szczytu A do godz 9.00 w kierunku stacji Ursusmariow pisze:ak jeszcze w temacie 207. zauważyłem że po przywróceniu dłuższego szczytu B musiano spieprzyć coś innego bo przecież źle by było gdyby było dobrze (a do niedawna było). otóż skrócono szczyt poranny. Ze Skoroszewskiej od 8.20 nastepne jest już 8,35 a potem 8.50. Tylko znowu chyba ktoś nie zdaje sobie sprawy jak wiele osób jezdzi do pracy na 9.00 i w związku z tym jedzie pociągami odjeżdżającymi np 8.37 z Ursusa.
Nie można zrobić tak żeby było 8.30, 8.40 i 8.55 (czyli 20 min dłuższy szczyt A)
[ Dodano: |13 Paź 2009|, 2009 21:58 ]
a dla odmiany co do północnej strony dzielnicy: plany zakładają że jeśli się w końcu uda puścić 194 po całych Gołąbkach to przy okazji miałoby pojechać z Orłów prosto Keniga i Wojciechowskiego, bez oberka przez Orlat Lwowskich.
W sumie pytanie czy ta relacja lokalna jest potrzebna czy też baaardzo niszowa (wczesniej była mowa o dojezdzie do Biedronki itp) ale bardziej mnie frapuje kwestia przystanki Hermana. Osiedle Gawra, które powstało miedzy Gołąbkami a Niedzwiadkiem jest coraz większe i dla niego podstawowym przystankiem jest własnie Hermana. Osłabianie tam komunikacji nie jest najlepszym pomysłem. Należałoby też wówczas odwrócić trasę 394, tak aby jechała do stacji z tego samego przystanku co 716
[ Dodano: |14 Paź 2009|, 2009 09:42 ]
niech bedzie że narzekam ale miara zaczyna się przebierać. ja dziękuję za taką dowozówkę że mam na nią czekać ponad 20 min bo 8.20 przyjezdza punktualnie a 8.35 przyjezdża na -7. dzieki temu po raz kolejny masa osób spozniła sie na pociąg o 8.45 (nastepna pojedyncza SKMka o 9.02 - warunki drakońskie). wczesniej takich problemów nie było.
ścieto 207, 401 jest nieprzewidywalne, 187 nie ma - niby też nieprzewidywalne ale zawsze zwiekszało szanse ze cos co jedzie na stacje podjedzie.
PURA VIDA!
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Taka trochę głupota z tym skierowaniem 194 bezpośrednio przez Keniga. Pomijam lokalne połączenia z Gołąbek do Gawry (poczta) czy do Biedronki ale nie powinno się zabierać przystankom Orląt Lwowskich, Hermana oraz Zagłoby porządnego autobusu na Wolę
Wracam zatem do koncepcji skierowania 206 obecną trasą objazdową do Gołąbek, a następnie przez Orłów Piastowskich, Warszawska i Orląt Lwowskich do pętli Ursus Niedźwiadek, 177 od Gierdziejewskiego przez Warszawską, Keniga, Wojciechowskiego i Traktorzystów pod ratusz, 194 bezpostojowo na Niedźwiadku przez Wojciechowskiego, Keniga, Orląt Lwowskich, Warszawską, Keniga i Wojciechowskiego, 149 z PKP Gołąbki rundka po osiedlu i dalej Orłów Piastowskich, Warszawską do PKP Ursus i do pętli pod ratuszem...

Wracam zatem do koncepcji skierowania 206 obecną trasą objazdową do Gołąbek, a następnie przez Orłów Piastowskich, Warszawska i Orląt Lwowskich do pętli Ursus Niedźwiadek, 177 od Gierdziejewskiego przez Warszawską, Keniga, Wojciechowskiego i Traktorzystów pod ratusz, 194 bezpostojowo na Niedźwiadku przez Wojciechowskiego, Keniga, Orląt Lwowskich, Warszawską, Keniga i Wojciechowskiego, 149 z PKP Gołąbki rundka po osiedlu i dalej Orłów Piastowskich, Warszawską do PKP Ursus i do pętli pod ratuszem...
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
Albert Camus-"Dżuma"
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Proponuję więcej emotek.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Zapomnij od razu...R-11 Kleszczowa pisze:194 bezpostojowo
To jednak chcesz, by wróciło do Ursusa?R-11 Kleszczowa pisze:149 z PKP Gołąbki rundka po osiedlu i dalej Orłów Piastowskich, Warszawską do PKP Ursus i do pętli pod ratuszem...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Chyba, że będzie śnieżyca, wykopki pościg dresiarzy... 
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.