Komunikacja miejska w Ursusie

Moderator: Wiliam

rudy

Post autor: rudy » 09 paź 2009, 8:59

Dzisiaj rano jechałem 207 do PKP Ursus i zauważyłem, ze pojawił się nowy przystanek na jego trasie - Plutonu Torpedy (NŻ), za skrętem z Dzieci Warszawy w Kościuszki. Czy to już na stałe :?: Czy tylko na czas remontu ul. Wiosny Ludów i związanymi z tym utrudnieniami w dojściu na stację :?:
Pozdrawiam

mariow

Post autor: mariow » 09 paź 2009, 10:11

wydaje mi się że na stałe acz jeszcze mi sie nie zdarzyło widziec nikogo na tym przystanku ani nikt nie chciał na nim wysiadac :D
PURA VIDA!

rudy

Post autor: rudy » 09 paź 2009, 10:18

Dzięki za info.
Ja nie skorzystałem z tego przystanku, bo nie wiedziałem, że powstał. Gdybym wiedział, to bym tam wysiadł i ul. Opieńskiego doszedł na stację. Moim zdaniem ten przystanek do dobry pomysł.
Pozdrawiam

mariow

Post autor: mariow » 09 paź 2009, 10:48

wg mnie podobna odległość
PURA VIDA!

dzidek

Post autor: dzidek » 09 paź 2009, 10:59

Teraz będzie blisko na przystanek jak się będzie z pubu Satelitka wychodziło :D :drunk:

rudy

Post autor: rudy » 09 paź 2009, 11:48

mariow pisze:wg mnie podobna odległość
No ale przy remoncie Wiosny Ludów, wygodniej od Opieńskiego wejść na stację, moim zdaniem. A z przystanku PKP Ursus, jak się idzie tą uliczką między BW, a Opieńskiego, której nazwy nie pamiętam, to i tak musisz iść wzdłuż peronu, albo do wejścia od strony hali biletowej, albo do tego od strony Opieńskiego.
Pozdrawiam

mariow

Post autor: mariow » 09 paź 2009, 11:49

Rodakowskiego :P

fakt, że tam brakuje wejscia na peron ale i miejsca na to nie ma

ja zawsze ide z przystanku przez Boh.Wawy, chyba że z domu z buta to wtedy od Opieńskiego ;)
PURA VIDA!

rudy

Post autor: rudy » 09 paź 2009, 12:20

mariow pisze:
No niestety nie ma, a zgadzam się, że by się takie wejście przydało.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 09 paź 2009, 19:38

rudy pisze:
mariow pisze:
No niestety nie ma, a zgadzam się, że by się takie wejście przydało.
Moim zdaniem można by tam zbudować schodki równoległe do peronu - trzeba by jednak aby niejako wgryzały się one w peron :-k W każdym razie jest to inwestycja bardzo pożądana (-o<
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

mariow

Post autor: mariow » 13 paź 2009, 21:47

mariow pisze:ak jeszcze w temacie 207. zauważyłem że po przywróceniu dłuższego szczytu B musiano spieprzyć coś innego bo przecież źle by było gdyby było dobrze (a do niedawna było). otóż skrócono szczyt poranny. Ze Skoroszewskiej od 8.20 nastepne jest już 8,35 a potem 8.50. Tylko znowu chyba ktoś nie zdaje sobie sprawy jak wiele osób jezdzi do pracy na 9.00 i w związku z tym jedzie pociągami odjeżdżającymi np 8.37 z Ursusa.

Nie można zrobić tak żeby było 8.30, 8.40 i 8.55 (czyli 20 min dłuższy szczyt A)

[ Dodano: |13 Paź 2009|, 2009 21:58 ]
a dla odmiany co do północnej strony dzielnicy: plany zakładają że jeśli się w końcu uda puścić 194 po całych Gołąbkach to przy okazji miałoby pojechać z Orłów prosto Keniga i Wojciechowskiego, bez oberka przez Orlat Lwowskich.
W sumie pytanie czy ta relacja lokalna jest potrzebna czy też baaardzo niszowa (wczesniej była mowa o dojezdzie do Biedronki itp) ale bardziej mnie frapuje kwestia przystanki Hermana. Osiedle Gawra, które powstało miedzy Gołąbkami a Niedzwiadkiem jest coraz większe i dla niego podstawowym przystankiem jest własnie Hermana. Osłabianie tam komunikacji nie jest najlepszym pomysłem. Należałoby też wówczas odwrócić trasę 394, tak aby jechała do stacji z tego samego przystanku co 716

[ Dodano: |14 Paź 2009|, 2009 09:42 ]
niech bedzie że narzekam ale miara zaczyna się przebierać. ja dziękuję za taką dowozówkę że mam na nią czekać ponad 20 min bo 8.20 przyjezdza punktualnie a 8.35 przyjezdża na -7. dzieki temu po raz kolejny masa osób spozniła sie na pociąg o 8.45 (nastepna pojedyncza SKMka o 9.02 - warunki drakońskie). wczesniej takich problemów nie było.

ścieto 207, 401 jest nieprzewidywalne, 187 nie ma - niby też nieprzewidywalne ale zawsze zwiekszało szanse ze cos co jedzie na stacje podjedzie.
PURA VIDA!

Awatar użytkownika
Kleszczu
Stoi... Sofista?
Kontakt:

Post autor: Kleszczu » 14 paź 2009, 11:05

Taka trochę głupota z tym skierowaniem 194 bezpośrednio przez Keniga. Pomijam lokalne połączenia z Gołąbek do Gawry (poczta) czy do Biedronki ale nie powinno się zabierać przystankom Orląt Lwowskich, Hermana oraz Zagłoby porządnego autobusu na Wolę =;

Wracam zatem do koncepcji skierowania 206 obecną trasą objazdową do Gołąbek, a następnie przez Orłów Piastowskich, Warszawska i Orląt Lwowskich do pętli Ursus Niedźwiadek, 177 od Gierdziejewskiego przez Warszawską, Keniga, Wojciechowskiego i Traktorzystów pod ratusz, 194 bezpostojowo na Niedźwiadku przez Wojciechowskiego, Keniga, Orląt Lwowskich, Warszawską, Keniga i Wojciechowskiego, 149 z PKP Gołąbki rundka po osiedlu i dalej Orłów Piastowskich, Warszawską do PKP Ursus i do pętli pod ratuszem...
:spie: :zakochany: :slonko:
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"

"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 paź 2009, 11:10

Proponuję więcej emotek.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 14 paź 2009, 12:27

R-11 Kleszczowa pisze:194 bezpostojowo
Zapomnij od razu...
R-11 Kleszczowa pisze:149 z PKP Gołąbki rundka po osiedlu i dalej Orłów Piastowskich, Warszawską do PKP Ursus i do pętli pod ratuszem...
To jednak chcesz, by wróciło do Ursusa? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

rudy

Post autor: rudy » 14 paź 2009, 12:34

mariow pisze: ścieto 207, 401 jest nieprzewidywalne, 187 nie ma - niby też nieprzewidywalne ale zawsze zwiekszało szanse ze cos co jedzie na stacje podjedzie.
Mariusz, pozostaje tylko walking - wtedy wiesz o której dotrzesz do stacji. :D
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 14 paź 2009, 12:47

Chyba, że będzie śnieżyca, wykopki pościg dresiarzy... :D
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

ODPOWIEDZ