Chodzi o to, że nie będzie przelotu do Marszałkowskiej, a KP i Nowy Swiat zamknięte dla ruchu ogólnego są. Tylko autobusy będa mogły legalnie pojechać.
Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Nowy Świat jest takim buswayem
.
Chodzi o to, że nie będzie przelotu do Marszałkowskiej, a KP i Nowy Swiat zamknięte dla ruchu ogólnego są. Tylko autobusy będa mogły legalnie pojechać.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Pawłowi chodziło raczej o relację skrętnąEmdegger pisze:102 nie jedzie Grzyobwską tak jak 155, więc to raczej marne zachowanie relacji.pawcio pisze:Jest duża szansa na zachowanie relacji 102/160.
Dodajmy, że 155 spokojnie ze wspominanej Grzybowskiej mogłoby wylecieć (rzecz jasna wymagałoby to wówczas wzmocnienia 151). Także widzisz - wychodzi na moje 506. Zresztą nie rozumiem czemu tak upierasz się przy tym 155 - ta linia od dawna powinna nie kursować
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
A pomyślperson pisze:Sugerujesz zlikwidowanie 187, czy 382?
[ Dodano: |12 Paź 2009|, 2009 15:37 ]
Jak wróci to (z racji Czerniakowskiej) mam nadzieję, że na solówkach, które w Ursusie będą nabitemariow pisze:187 wróci do Ursusa (tak myślę), pytanie tylko czy przez Skorosze czy przez Świerszcza
[ Dodano: |12 Paź 2009|, 2009 15:39 ]
A przy okazji ktoś z forum liczył dziś frewkencję na TŁ? Najpierw jeden chłopak na Pl.Na Rozdrożu a koło południa inny na przystanku Marszałkowska. Wszystko w str. Wisły.
Żadnego 187 przez Świerszcza. Z-7 pracuje zbyt słabo, by być osobną linią z choćby przyzwoitym rozkładem. A Skorosze się rozbudowują.
Ja bym raczej zadał pytanie, czy może zamiast 187 nie powinna pojechać do Ursusa inna linia (ale też nie 382)? Wtedy odpadnie problem nierównomiernej pracy. To pożera wozy (skąd je brać?), ale poprawi podaż na TŁ a tam będzie takie zapotrzebowanie.
Ja bym raczej zadał pytanie, czy może zamiast 187 nie powinna pojechać do Ursusa inna linia (ale też nie 382)? Wtedy odpadnie problem nierównomiernej pracy. To pożera wozy (skąd je brać?), ale poprawi podaż na TŁ a tam będzie takie zapotrzebowanie.
cieszę się że wam te pomysły szybko czasem z głów uchodząJarek pisze:Żadnego 187 przez Świerszcza. Z-7 pracuje zbyt słabo, by być osobną linią z choćby przyzwoitym rozkładem. A Skorosze się rozbudowują.
jakieś konkretne propozycje? bo z 2 strony obecne krótkie 187 skażecie nieco na wymarcie mam wrażenieJarek pisze:Ja bym raczej zadał pytanie, czy może zamiast 187 nie powinna pojechać do Ursusa inna linia
PURA VIDA!
Uprzejma prośba do Bastiana: czy mógłbyś przekazać swoim współpracownikom odpowiedzialnym za rozdysponowanie taboru, żeby w porannym szczycie nie wysyłano na linie 415, 188 oraz 523 taboru krótkiego? Please, to są teraz jedynie linie kursujące w miarę regularnie i nie stojące w korku na Ostrobramskiej, a widok krótkiego Ikarusa, gdzie nie można wepchnąć przysłowiowej szpilki wzbudza agresję w pasażerach nie mających możliwości wejścia do autobusu. Z góry dziękuję za pomoc i pozadrawiam! 
Muszę przyznać, że chyba nie miałbym śmiałości prosić o zabranie komuś przystanku, bo mi się tak podoba. Oczywiście, gdyby tam stawały wszystkie linie przyspieszone, to byłoby o czym deliberować, ale przystanek na żądanie dla linii zwykłych? - o czym my to w ogóle dyskutujemy... Zresztą o ile się nie mylę, to on sam chce likwidacji E-5, bo ma przez to nadzieję na częstsze 507 u siebie przy Stacji Krwiodawstwa => ale innym to chciałby zabierać cały przystanek. Śmieszne i trochę jednak załamujące, ile to jest w ludziach takiej bezinteresownej nienawiści. A niech zap.... na piechotę, bo chyba do tego sprowadza się dyskusja o likwidacji Kanału Gocławskiego.rosier pisze:no jasne, zobacz lepiej u Jajcysa rubrykę "skąd", a potem mów.
Co do likwidacji Kanału Gocławskiego to popieram.
a masz co do tego przystanku jakieś pomiary czy coś w tym guście, jeśli chodzi o ilość pasażerów z niego korzystających? Bo ja widziałem 182 zatrzymujące się tam raz, a ludzi tam nie ma niemal nigdy. A na TŁ bywam naprawdę nierzadko.
117 119 130 138 167 168 174 210 318 504 N36 N37
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.
Zmienianie komunikacji miejskiej należy zacząć od zmieniania ZTMu.