R-11 Kleszczowa pisze:Fajnie - 3 osoby z Bernardyńskiej dostaną bezpośredni dojazd na WAT
To tyle samo mniej więcej ile jeździ obecnie 159, traktując ją jako dowozówkę

Nie zrozumieliśmy się, Kleszczu (bo o demagogię Cię nie podejrzewam). Nie chodziło mnie o dojazd do WAT-u z Bernardyńskiej (ale na pewno przy AL. WITOSA czy DOLNEJ poprawiłoby to połączenie z Dolnego Mokotowa

), ale o dojazd do tegóż w skali
makrodzięki dużej ilości węzłów przesiadkowych, w tym tych w ścisłym Centrum. Z Polibudy czy PLK, bo przecież DWC i Patelnie 105 zalicza. Co w tym złego?
R-11 Kleszczowa pisze:Trzeba sobie zadać pytanie dokąd jadą Ci ludzie tym 131 i 422...
Do Politechniki, gdyż jest to krótsze niż pałętającym się po Powiślu 159. Zresztą chyba wiesz gdzie, skoro proponujesz 187, nieprawdaż?

R-11 Kleszczowa pisze:Nadal uważam, że na EC 187 co 10 minut przez cały tydzień z Zachodniego - linia częsta, regularna dzięki buspasowi
Twoja trasa absolutnie nie jest na częstotliwość co 10, zobacz sobie jak 187 zapełnieniem ustępuje liniom na Czerniakowskiej

Ten potok spokojnie mógłby pojechać 162 ze Stegien lub MW!
R-11 Kleszczowa pisze:Oczywiście - Twoje 105 będzie bardziej punktualne niż np. moje 119
Wybacz, ale po kiego komu taki kikut jak to 119?

Mało ich zrobił ZTM?

Jeśli już coś takiego miałoby powstać, to lepiej naprawdę wozić Chełmską do <MPM>

(oczywiście nie 168

)
Co do przesiadek, już o tym kiedyś dyskutowaliśmy i mamy przesiadki na dokładnie na te same ciągi, z tym że Ty masz lepsze w rejon Ostrobramskiej, a ja na Służew i Służewiec, OIDP
R-11 Kleszczowa pisze:Jeśli uważasz, że Rondo Daszyńskiego jest w stanie zastąpić Rondo ONZ jako węzeł przesiadkowy to jesteś w gigantycznym błędzie.
Owszem przejmie, w relacjach W=>E, nie N=>S. Wypisz wymaluj Twoja własna propozycja na 506
Bastian pisze:Dzięki (m.in.) czemu 131 jest silne. Zabierz z niego pasażerów, potem potnij, świetnie. Można każdemu z Dolnego Mokotowa dać linię do metra, albo i patelni. Ale wtedy zapomnij o częstotliwości.
Zatem linia do Centrum dla jednego z krańców jest silna, gdyż druga z innego jest beznadziejna. Pięknie, róbcie tak dalej komunikację. Naprawdę nie uważasz, że to absolutnie nie powinno mieć miejsca? W takim razie ja nie wiem po co budują pętle autobusowe, tramwajowe etc. na danym osiedlu lub w jego pobliżu, skoro ludzie tam mieszkający mają z nich nie korzystać. Absurd, przesiadać to oni się mogą do metra z linii na własnym osiedlu, a nie na pl. Bernardyńskim, przecież to paranoja! Jeśli szkieletyzowanie linii ma polegać na przesiadkach do metra, tramwajów nie w punktach węzłowych, ale na drugim przystanku po wyjeździe z osiedla, to ja dziękuję za takie "dzięki temu możemy mieć inne linie".
Bastian pisze:Zabierz z niego pasażerów, potem potnij, świetnie. Można każdemu z Dolnego Mokotowa dać linię do metra, albo i patelni.
A czy ja wrzucam jakąś dodatkową linię na Patelnię, czy raczej reanimuję ogryzka? I zdaje się, że to nie centrofil Czapla wrzucił 105 do Centrum, tylko ktoś inny.
Bastian pisze:Połączenie z WAT-em? Na razie poprawione 523
No i co z tego? A dlaczego nie można poprawić 105, które także w tej relacji mogłoby zebrać wielu pasażerów?
Lipa pisze:Na skróconej trasie 168 byłoby o niebo bardziej regularne niż Twoje 105.
O tak, co kwadrans to niesłychany luksus.
Lipa pisze:A Twoje 105 na Bernardyńską to tamtędy by przefrunęło
Nie kompromituj się.
Lipa pisze:Ogólnie co do
merytorykiNo, nie pochlebiaj sobie.
Lipa pisze:Do tego z dalszej dyskusji dyskwalifikuje Cię kompromitacja z tą Polną...
Dobrze, zaprzeczam więc, jakoby z Goworka nie można było wykonać skrętu w prawo przy systemie ruchu prawostronnego, temu, że 138 jeździ Polną w kierunku północnym oraz temu, że na Polną wjeżdzą z pl. Unii Lubelskiej.
Lipa pisze:Gratuluję polotu
Z całych pleców dziękuję.
Lipa pisze:więcej można znaleźć w Twoich wypowiedziach epitetów i porównań.
Argumenty vs. Zgryźliwości 11>3.
Lipa pisze:zrobiłbyś karierę w Samoobronie tymi swoimi wypowiedziami.
Uniwersytet Warszawski jak na razie spełnia moje oczekiwania
Lipa pisze:Dla mnie EOT.
Dzięki, bo plotłeś niemiłosierne bzdury.
I prośba do Krzyśka: wybacz offtopy, prooooooooszęęęęęęę
PS. Nie muszę mówić w tym kontekście chyba, jak bardzo ucieszyła mnie wizja kolejnych buspasów na Prostej i w Alejach.