Peron dla szynobusa w Mińsku, peron dla szynobusa w Grzebowilku, 1 szynobus. Wystarczy;)Swoją drogą, taki Grzebowilk się trochę rozbudowuje. Może kiedyś faktycznie bedzie warto zrobić pociągi z Pilawy przez Grzebowilk do Wwy lub coś cokolwiek co będzie po tej lini jeździło, ale to daleka przyszłość.
O Kolejach Mazowieckich - KM
Moderator: JacekM
-
podrozny113
Szkoda, że po modernizacji nie można podjechać pod krawędź peronową w Mińsku z kierunku Pilawy. Na dobra sprawę można by puścić Wełtawę właśnie tędy skoro koniecznie musi ominąć stolicę. Może kilku chętnych by się znalazło, bo z pośpiechów od Mińska do Siedlec trochę osób korzysta, a i w kierunku Katowic może ktoś by pojechał. A tak kolebie się toto "eSeŁką" z pustawym wagonem 2 klasy.zofey pisze: Peron dla szynobusa w Mińsku, peron dla szynobusa w Grzebowilku, 1 szynobus. Wystarczy;)
Problem w tym że jedynym torem z opcją dobudowania peronu (czy czegoś na kształt) i możliwością obsługi linii Pilawa-Krusze jest tor nr 9. Ten sam z którego korzysta ZNTK i ta ostatnia firma nie ma dostępu do innych torów (fizycznie). By się to nieźle gryzło;)
Oczywiście idea Przewoza (zdaje się dotyczyła dojazdu do Warszawy, co ja uważam za zbytek łaski) jako taka jest warta co najmniej tyle co dojazd do Góry Kalwarii. O ile mówimy o szynobusie, a nie całym kiblu.
Oczywiście idea Przewoza (zdaje się dotyczyła dojazdu do Warszawy, co ja uważam za zbytek łaski) jako taka jest warta co najmniej tyle co dojazd do Góry Kalwarii. O ile mówimy o szynobusie, a nie całym kiblu.
Bliższa niz Ci sie wydaje- co prawda nie dokładnie tak jak piszesz ale jednak po tej liniiprzewoz pisze:Pojedzie tak jak napisał Zofey: przez Miłosną, Stojadła, Grzebowilk.Na czym polega "droga okrężna" poc. 1227 (nie zatrzymuje się on od Wschodniego do Pilawy)?
Swoją drogą, taki Grzebowilk się trochę rozbudowuje. Może kiedyś faktycznie bedzie warto zrobić pociągi z Pilawy przez Grzebowilk do Wwy lub coś cokolwiek co będzie po tej lini jeździło, ale to daleka przyszłość..
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę 
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach
Hmmm.... Kolej obwodowa? Dość ciekawa była by sprawa, ale na chwilę obecną, bez małych EZT to raczej sensu nie ma, bo wątpię, żeby tam można było kibla napełnić od Mińska do Pilawy, Góry Kalwarii czy nawet dalej po S-Łce. Od Tłuszcza też mało ciekawe by było 
Pożyjemy, zobaczymy - na razie jak ktoś chce się przejechać tam kiblem, to od poniedziałku będzie miał okazję.
Pożyjemy, zobaczymy - na razie jak ktoś chce się przejechać tam kiblem, to od poniedziałku będzie miał okazję.
A po co małe kible? Szynobusy elektryczne (takie, jak na przykład na trasie Ostrowiec - Skarżysko jeżdżą) by w zupełności wystarczyłyprzewoz pisze:Kolej obwodowa? Dość ciekawa była by sprawa, ale na chwilę obecną, bez małych EZT to raczej sensu nie ma, bo wątpię, żeby tam można było kibla napełnić od Mińska do Pilawy, Góry Kalwarii czy nawet dalej po S-Łce.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Ja to widzę tak:
Tłuszcz (stacja),
Krusze (stacja),
Karolew, Poświętne,
Pustelnik (stacja / do odbudowania?),
Żuków,
Arynów (bocznica do odbudowania),
MM Stojadła,
MM Kędzierak (podg, możliwość zawracania w kierunku Pilawy),
Iłówiec,
Grzebowilk (stacja),
Rudno,
Kołbiel-Sufczyn (stacja?),
Lubice,
Pilawa (stacja)
Szynobusy Tłuszcz-Pilawa, pozostałe stacje tylko do mijania.
Trochę peronów do zrobienia, ale wtedy by się kupy trzymało. W Mińsku co prawda przesiadka na KM2 nierealna, ale przy tych przystankach może się sporo miejsc pracy znaleźć (i aquapark, i centrum handlowe itp.). W Tłuszczu i Pilawie normalnie przesiadki.
Tłuszcz (stacja),
Krusze (stacja),
Karolew, Poświętne,
Pustelnik (stacja / do odbudowania?),
Żuków,
Arynów (bocznica do odbudowania),
MM Stojadła,
MM Kędzierak (podg, możliwość zawracania w kierunku Pilawy),
Iłówiec,
Grzebowilk (stacja),
Rudno,
Kołbiel-Sufczyn (stacja?),
Lubice,
Pilawa (stacja)
Szynobusy Tłuszcz-Pilawa, pozostałe stacje tylko do mijania.
Trochę peronów do zrobienia, ale wtedy by się kupy trzymało. W Mińsku co prawda przesiadka na KM2 nierealna, ale przy tych przystankach może się sporo miejsc pracy znaleźć (i aquapark, i centrum handlowe itp.). W Tłuszczu i Pilawie normalnie przesiadki.
-
metron
przewoz pisze:Cytat:
Obrazek z ostatniej niedzieli kiedy to tłumy ruszają na giełdę do Zyrardowa, 25 osób (tak policzyłem ich) tylko z jednego pociągu pojechało za darmo bo kierownik był na skladzie
Znowu jakby nie był na składzie, to pewnie kolejne tyle osób też by jechało za darmo.
Wniosek? Standardowo zapchane skłądy z dłuższych relacji - również w weekendy - powinny mieć podwójną obsługę konduktorską.
Dotyczy to Skierniewic, Łowicza, Dęblina Łukowa i Siedlec oraz Małkini. Nie ma co żałować. Czasem kierownik całą trasę wypisuje bilety ,a drugie tyle ludzi jedzie za darmo "na składzie".
Chodziło mi o to że uniemożliwiono ludziom zakup biletu w kasie, zresztą kiedy kierownik jest na przodzie pociągu przez 10 minut jazdy zdąży wypisać kilka biletów, reszta jedzie za darmo
Wyjaśnij mi proszę sens likwidacji kasy która przynosi zyski i obsługuje kilka tysięcy mieszkańców ?????