Kursy "widmo" na przykĹadzie linii 738
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Dojazdy na 136 nie są wykazywane, gdyż jest to linia, na której w pierwszej kolejności następują przerzuty pomiędzy R-6 i R-7. Jeżeli jednak Woronicza dojeżdża na Młynów, to zawsze po trasie.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Skoro temat o 738 to poruszam kolejny problem:
Czy ktoś wreszcie zapanuje nad samowola kierowców na linii 738
Dzisiaj kurs do Radzymina 7 minut przed czasem w Markach, w odwrotnym kierunku ta sama brygada 5 minut przed czasem... litości
I tak jest praktycznie zawsze (dzień po dniu) jak jedzie tylko brygada wysokopodłogowa (bo tam nic nie rejestruje faktycznych odjazdów z przystanku).
A i kierowcy niskaczy też sobie pozwalają - w DS nie ma siły aby w kierunku Wschodniego nie przyjechał ze 3 minuty wcześniej, a kiedyś w kierunku Radzymina pojawił się 6 minut wcześniej, i to w godzinach późno wieczornych.
Czy ktoś wreszcie zapanuje nad samowola kierowców na linii 738
A i kierowcy niskaczy też sobie pozwalają - w DS nie ma siły aby w kierunku Wschodniego nie przyjechał ze 3 minuty wcześniej, a kiedyś w kierunku Radzymina pojawił się 6 minut wcześniej, i to w godzinach późno wieczornych.
Odwagą nie jest bycie takim jak inni - odwagą jest bycie sobą
A po co zakładać nowy temat?bartoni722 pisze:No to ja napiszę tu żeby nie zakładać nowego tematu
011/136:
Kurs 14:16 z Młynowa,wg rozkładu przyjeżdża z R-7 jako PT.Czy jest poprostu nie wpisane w rozkłady?Pytam bo prawie codziennie widzę ok.14:05 tę brygadę wjeżdżającą na Młynów a w rozkładach nic o tym nie ma.
To samo z 012/136 czyli kurs 14:46 z Młynowa
I 013/136 czyli kurs o 15:06 z Młynowa.
http://www.wawkom.waw.pl/forum/viewtopi ... 3&start=15
w ślad za: http://sjp.pwn.pl/lista.php?co=okazjaFrencher pisze:...Co dla Ciebie oznacza termin "przy okazji"
... A pytam się nie bez przyczyny, bo już drugi rok zabieracie się do koordynacji linii 718 i 732...Dlatego proszę o sprecyzowanie terminu "przy okazji"
to jest tydzień
dwa
miesiąc
kwartał
rok
dekada
wybierz sobie to co Ci najlepiej pasuje:
okazja
1. «wyjątkowa sytuacja sprzyjająca czemuś»
2. «niecodzienne, uroczyste wydarzenie»
3. pot. «przypadkowy pojazd lub osoba zabierające kogoś lub coś po drodze»
4. daw. «przygoda»
5. daw. «bitwa, potyczka»
teraz prawdopodobnie domyślasz się, że nastąpi poprawka ztmowskiej niedoróbki tym bardziej, że przedstawiciel organizatora przewozów zapewnia:
jakaś, kiedyś...Dęboszczak pisze:...Na pewno jakaś okazja będzie...
normalne, jak w Polsce.
.
wiesz co ? też uważam, że sygnalizowana niedoróbka powinna byc usunięta i poprawiona natychmiast.
ale jak Ci wiadomo jest jeszcze taka polska wymówka:
"nie mam czasu"
co niekoniecznie oznacza faktyczny brak czasu dla wykonawcy.
i myślę, że między innymi również ta wymówka znalazła w tym temacie zastosowanie.
.
ale jak Ci wiadomo jest jeszcze taka polska wymówka:
"nie mam czasu"
co niekoniecznie oznacza faktyczny brak czasu dla wykonawcy.
i myślę, że między innymi również ta wymówka znalazła w tym temacie zastosowanie.
.
Śmiem postawić stwierdzenie że to nie wina kierowców a rozkładuFrencher pisze:Skoro temat o 738 to poruszam kolejny problem:
Czy ktoś wreszcie zapanuje nad samowola kierowców na linii 738 Dzisiaj kurs do Radzymina 7 minut przed czasem w Markach, w odwrotnym kierunku ta sama brygada 5 minut przed czasem... litości I tak jest praktycznie zawsze (dzień po dniu) jak jedzie tylko brygada wysokopodłogowa (bo tam nic nie rejestruje faktycznych odjazdów z przystanku).
Od 1 grudnia według strony Przegubowca mają jeździć poranne wtyczki na linii 190 na trasie Zacisze-Os.Górczewska.Niestety w rozkładzie nic nie znalazłem na ten temat. Powiedzcie mi czy to prawda że mają jeździć poranne wtyczki. Jeżeli to jest prawda że mają jeździć to czy w 1 stronę czy w 2 strony. Czy mógłby ktoś mi podać odjazdy tych porannych wtyczek z krańca/krańców? Z góry dziękuję.
-
Dęboszczak
te wtyczki przeznaczone są do likwidacji, więc lepiej żeby nikt o nich nie wiedziałashir pisze:Masz rację mój błąd ,ale czy jest sens uruchamiania tych wtyczek na linii 190 na trasie Zacisze-Os.Górczewska,skoro mieszkańcy Zacisza nie będą nic o nich wiedzieli. Powinny być zamieszczone w rozkładzie.
Wiadomo, gdzie później "pójdą"?Dęboszczak pisze:te wtyczki przeznaczone są do likwidacji, więc lepiej żeby nikt o nich nie wiedziałashir pisze:Masz rację mój błąd ,ale czy jest sens uruchamiania tych wtyczek na linii 190 na trasie Zacisze-Os.Górczewska,skoro mieszkańcy Zacisza nie będą nic o nich wiedzieli. Powinny być zamieszczone w rozkładzie.
marekb
-
Dęboszczak