KM podczas budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
E tam, dałoby radę.Teokryt pisze:więcej tramwajów na Jerozolimskie nie wciśniemy, (...)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Kleszczu
- Stoi... Sofista?
- Kontakt:
Rav5202 pisze:jak dla mnie powinno to tak wygladac (jak dla mnie ):
125 OS.GÓRCZEWSKA- ...- al. 100 lecia - DWZ - Al.Jerozolimskie - Al.Waszyngtona - Grochowska- ... - MIEDZYLESIE
382 OS.OSTROBRAMSKA -... - al.Jerozolimskie - Prymasa 1000lecia - Gorczewska - OS.GORCZEWSKA ew na Klesczowa i gdzies zakrancowac np na PKP Ursus
Ząbki, siusiu, paciorek i spać
Tak na poważnie to ręce opadają jak się takie debilizmy czyta
"Ale potrafił podać dokładnie godziny wyjazdu i przyjazdu pociągu Paryż-Berlin, kombinacje połączeń między Lyonem i Warszawą.(...) Nawet naczelnik stacji by się w tym zgubił..."
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
Albert Camus-"Dżuma"
"Kiedyś chciałem umrzeć młodo jak Jim Morrison, ale z czasem zacząłem patrzeć na to inaczej..." - Ryszard Riedel
www.dramabutton.comRav5202 pisze:przyyykro mi.. opadną Ci ręce jak zobaczysz plany ZTM!!
nie no spoko tez cie rozumiem!radeom pisze:www.dramabutton.comRav5202 pisze:przyyykro mi.. opadną Ci ręce jak zobaczysz plany ZTM!!
przstańcie z opcją you w podpisie 
Według mnie należałoby skierować je od Wiatracznej po trasie 115/315 do Wschodniego. wtedy 315 out, 115 rozprostowanie trasy + korekty na końcówce, 173 15/15/15(niektore tylko do woli grzybowskiej)Rav5202 pisze:125 OS.GÓRCZEWSKA- ...- Prosta - Towarowa - Al.Jerozolimskie - Al.Waszyngtona - Grochowska- ... - MIEDZYLESIE
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Zgadzam się z tą opinią. Nie mam żadnych pytańRav5202 pisze:jak dla mnie powinno to tak wygladac (jak dla mnie ):
[...]
ALE TO JEST DURNY POMYSŁ
Jakby zakrańcować 117 (wzmocnione) na Bokserskiej (rzecz jasna wtedy 239 z Wilanowa gdzieś na Służewiec), to o wycofaniu 138 z Mokotowa można zacząć myśleć.JacekM pisze:138: Dw. Wschodni Lubelska - al. Zieleniecka - Francuska - Trasa Ł - ... - Metro Politechnika albo Zachodni (kminiwszy z 382).
[...]
138 można docelowo usunąć z Trasy Ł, a dzięki 187 pogrzebać 130 na Mokotowie
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.
Niezaleznie od ograniczenia swiatla przepuszczaja 2 sklady na cykl 2-minutowy, czyli 60 skladow na godzine. Rozkladowo ich jedzie 50. Dodatkowych kursow praktycznie nie ma gdzie wepchnac przy tej sygnalizacji.Teokryt pisze:To ile wynosi ew. rezerwa w szczycie porannym zakładając nawet hałasowe 20km/h na wiadukcie.Glonojad pisze:Teokryt napisał/a:
więcej tramwajów na Jerozolimskie nie wciśniemy, (...)
E tam, dałoby radę.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Po pierwsze, 2 minutowy cykl mamy tylko na placu Zawiszy i (chyba) rondzie Waszyngtona, gdzie sa wydzielone tory do skretow obslugiwane w wydzielonej fazie. Trzeba by jedynie przyjrzec sie Zawiszy, gdzie sygnal w kierunku Ochoty to jest takie "czasem dwa, czasem jeden" - kiedys mi sie wydawalo, ze podwojne otwarcie nawet daloby rade zrobic. Jesli nie - przystanek na wylot kosztem zbednego wewnetrznego pasa ruchu. I jest git.mw158979 pisze:
Dodatkowych kursow praktycznie nie ma gdzie wepchnac przy tej sygnalizacji.
Na reszcie trasy mamy cykle 100 - sekundowe, tak wiec liczba slotow w godzinie jest rowna 72. Oczywiscie jest pytanie, jaki % rezerwy jest potrzebny.
Wezmy takze pod uwage, ze mowimy o sytuacji gdy nie ma na WZ ani tramwaju z Brodna, ani z Zerania FSO. 22 z powodzeniem moze pojechac na Wiatraczna, podobnie jak 7, jesli 25 pojedzie na dw. Wschodni.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- ZaciszaniN
- Kontakt:
Wszystko zależy od tego czy Trasa W-Z zostanie przeznaczona w całości pod komunikację miejską, czy nie. I było to powtarzane już kilkunastokrotnie, w tym wątku równieżWebsterek pisze:Na kiego c.... 500 na Pl. Bankowy? Zresztą, poszły informacje, bo ktoś chciał informacji, dlatego ja nie brałbym tego na serio i wcale bym się nie ździwił, gdyby 500 jak i 527 pojechałyby po staremu.marekb pisze:Czy 500, razem z 718, 738 i 805 dojadą do pl. Bankowego?
Zapraszam do oglądania moich zdjęć ze stołecznej aglomeracji na PHOTOTRANS.