Komunikacja miejska na Gocławiu i Saskiej Kępie

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Mong
(ZEA_R-0)

Post autor: Mong » 22 gru 2010, 12:59

mariow pisze:
pasażer pisze: chałas
Że co mają??
Zbigniew Chałas- dyrektor szkoły (d. "kolejówki"), do której mogłem chodzić. :D
Ale ostatecznie przyjęli mnie do innej (tej, którą miałem na pierwszym miejscu).

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 gru 2010, 14:45

Połączenie chaosu, hałasu i ogólnej chały życiowej.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

pasażer

Post autor: pasażer » 22 gru 2010, 18:57

mariow pisze:
pasażer pisze: chałas
Że co mają??

[ Dodano: |22 Gru 2010|, 2010 18:58 ]
Stockholmare pisze:
mariow pisze: Że co mają??
Zbigniew Chałas- dyrektor szkoły (d. "kolejówki"), do której mogłem chodzić. :D
Ale ostatecznie przyjęli mnie do innej (tej, którą miałem na pierwszym miejscu).

[ Dodano: |22 Gru 2010|, 2010 18:58 ]
Glonojad pisze:Połączenie chaosu, hałasu i ogólnej chały życiowej.

Ale żeście się "czepli" te co się nie mylą. Bląd ewidentny(szybkość) przepraszam.

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 23 gru 2010, 17:04

No dobra, przyznać się: kto będzie wysiadać z 411 na Saskiej i lecieć na dół do autobusów które i tak go zawiozą na Politechnikę? Ewentualnie dlaczego będzie się przesiadać tam, a nie na Rozdrożu jeśli jedzie, dajmy na to, do Zachodniego :> :?:

Awatar użytkownika
floyd
Kontakt:

Post autor: floyd » 23 gru 2010, 17:09

Ale 411 będzie stawać na Al Stanów Zjednoczonych, nie na wiadukcie.
Hanoi, Pekin, Hong Kong, Polska: http://pl.youtube.com/65floyd65
Pamiętnik sprzed lat: http://blogsprzedlat.blogspot.com/
Życie na dalekim wschodzie: http://ssm2003.blogspot.com/

Zawodowo :)

Awatar użytkownika
TGM

Post autor: TGM » 23 gru 2010, 17:14

To i tak bez sensu. Mało tam autobusów? I dobre częstotliwości mają. Częściej to już chyba tylko na Modlińskiej... Jeśli w ogóle.

Jerzy Dąbczak

Post autor: Jerzy Dąbczak » 23 gru 2010, 17:25

Colony pisze:Abominacja... brak mi słów. Plus wielkie dzięki za wydłużanie czasu przejazdu 411 i dopychanie go Saską Kepą. ](*,) Najgłupsze zmiany od czasu uruchomienia 210.
A moim zdaniem to jest bardzo dobra zmiana. W końcu czas przejazdu do Politechniki stanie się przewidywalny. Teraz zależy to od możliwości i kombinacji konkretnych kierowców. A nie tylko ci sprytni obsługują tę linię. Ze służbistą jadącym przepisowo prawym pasem przejazd z Afrykańskiej do przystanku Wał Miedzeszyński zajmował czasem nawet 15 minut.

Jerzy Dąbczak

Post autor: Jerzy Dąbczak » 23 gru 2010, 17:27

TGM pisze:No dobra, przyznać się: kto będzie wysiadać z 411 na Saskiej i lecieć na dół do autobusów które i tak go zawiozą na Politechnikę? Ewentualnie dlaczego będzie się przesiadać tam, a nie na Rozdrożu jeśli jedzie, dajmy na to, do Zachodniego :> :?:
Takich raczej nie znajdziesz. Ale na pewno będą tacy, którzy na górze będą wysiadali z innych gocławskich linii, a na dole wsiądą w 411, jeśli akurat pierwsze przyjedzie :D

Rosa

Post autor: Rosa » 23 gru 2010, 18:38

Ehe, to będę ja :)
Z pewnościa tak bedę robił bo niby czemu nie? Dla mnie to dobra zmiana.

Lipa

Post autor: Lipa » 24 gru 2010, 1:34

Jerzy Dąbczak pisze:
Colony pisze:Abominacja... brak mi słów. Plus wielkie dzięki za wydłużanie czasu przejazdu 411 i dopychanie go Saską Kepą. ](*,) Najgłupsze zmiany od czasu uruchomienia 210.
A moim zdaniem to jest bardzo dobra zmiana. W końcu czas przejazdu do Politechniki stanie się przewidywalny. Teraz zależy to od możliwości i kombinacji konkretnych kierowców. A nie tylko ci sprytni obsługują tę linię. Ze służbistą jadącym przepisowo prawym pasem przejazd z Afrykańskiej do przystanku Wał Miedzeszyński zajmował czasem nawet 15 minut.
=D> =D> =D> Dokładnie, podpisuję się obiema rękami. Dotąd rano to była loteria: czy kierowca będzie bystry i pojedzie Brazylijską w 10 minut do Rozdroża, czy będę się telepał 20 minut Wałem. Ktoś kto krytykuje tę zmianę nie ma pojęcia jak obecnie wygląda sytuacja na 411 w porannym szczycie w kierunku Politechniki. A przystanek Saska 01 to jest ten w Al. Stanów Zjednoczonych a nie na wiadukcie. Wiedza co po niektórych na tematy o których się wypowiadają jest powalająca.

pawulon

Post autor: pawulon » 24 gru 2010, 1:34

Jarek pisze:Ja skrytykowałem uwalanie 411, które przecież dotąd i tak mogło jeździć Brazylisjką rano. Uwala się linię przyspieszoną.
Ale nie za bardzo rozumiem co w tym momencie niedobrego się dzieje z tą linią? #-o Czy uważasz, że obecna trasa wyjazdowa z Gocławia w kierunku TŁ jest "przyspieszona"? 8-( Moim zdaniem zmiana trasy jak najbardziej na plus, tylko złudne nadzieje ZTM-u w tym, że do 411 będzie można dopchać się na przystanku Saska 01, skoro już teraz zapełnienie było bardzo dobre (więc pożytek dla Saskiej niewielki) i czy w związku z tym, na kursach skróconych ZTM, nadal będzie chciał wysyłać krótkie brygady? Taka zmiana trasy (moim zdaniem na szybszą) może jeszcze więcej osób przyciągnąćdo tej linii, bo teraz mieszkańcy Gocławia wiedzieli że w szczycie porannym 411 utyka na Wale Miedzeszyńskim, dlatego tłumy wylewały się ze wszytkich Gocławskich linii na wiadukcie na Saskiej. Po wprowadzeniu tej zmiany trzeba pomysleć o zrobieniu pomiarów zapełnienia na 411. Bo wydaje mi się, że na wyjeździe z Gocławia (Afrykańska) będzie cięzko z dostaniem się do busa, ale za to może na Saskiej 01 się uluźni... :-k
the best 147!!

Lipa

Post autor: Lipa » 24 gru 2010, 1:40

Można będzie się dopchać na pewno. 411 to jest luźne biorąc pod uwagę standard zapełnienia w liniach jadących z Al. Stanów Zjednoczonych i Ostrobramskiej. Dotąd gdy 411 pojechał Brazylijską ludzie z żalem w oczach patrzyli jak całkiem luźne 411 mijało przystanek Saska 01 a oni muszą się łokciami wpychać do autobusu który się zatrzymał na tym przystanku a jest nabity po brzegi.
pawulon pisze:czy w związku z tym, na kursach skróconych ZTM, nadal będzie chciał wysyłać krótkie brygady?
Już nie ma krótkich brygad na skróconym 411.

pawulon

Post autor: pawulon » 24 gru 2010, 1:44

A było luźne, dlaczego? Bo ludzie wiedzieli, że wg rozkładu jeździ Wałem, a tam tworzą się korki przed wjazdem na TŁ. Moim zdaniem teraz (po wprowadzeniu korekty)sytuacja się zmieni! Minie z tydzień czasu, ludzie się oswoją ze zmianą i zobaczysz, że 411 będzie przeładowane ;-)
Lipa pisze:Już nie ma krótkich brygad na skróconym 411.
Tak mi się cuś wydawało :D
the best 147!!

Lipa

Post autor: Lipa » 24 gru 2010, 1:46

Zgadzam się z Tobą w 100%. Jeżdżę prawie codziennie rano 411 i dlatego nie rozumiem o co chodzi niektórym forumowiczom, którzy chyba nie korzystają z tej linii a wypowiadają się w tonie wyroczni. Na potwierdzenie Twoich słów sytuacja z ubiegłego tygodnia: Neoplan na 411 po 8 rano skręcił w Ateńską, a w autobusie natychmiast dało się szłyszeć głosy: "co za ..., dlaczego nie jedzie prosto tylko skręca do Wału i znowu będzie stał w korku".

Awatar użytkownika
Colony
Kontakt:

Post autor: Colony » 24 gru 2010, 2:03

Tu nie chodzi o zmianę trasy mój ty "chórze entuzjastów". Chodzi o dodanie przystanku. Do tej pory kierowcy mieli wybór. I oczywistym było, że jeśli nie ma korka na Wale to pojadą tamtędy znacznie szybciej. Teraz w miarę sensownie zapełniona linia będzie jeździć nie wiadomo po co dłużej, a w dodatku dopychać się pasażerami z Saskiej. Tylko patrzeć jak zaczną o nią kwękać na Międzynarodowej.
(podpis tymczasowy zanim nie znajdę czegoś niebanalnego co was zbije z pantałyku)

ODPOWIEDZ