Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych
Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu trasy W-Z
Moderator: Wiliam
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie zdziwię się, jeśli się okaże, że będzie to impuls (medialny choćby
) dla MZA, by też trochę takich aparatów kupić 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No właśnie w ZTM ten problem, bo się na SIP wypiął (nawet informacji na już istniejący nie chce mu się wrzucać, a co tu o inwestowaniu w nowy robić).drapka pisze:No to się klimaty z lekka PKP-owskie robią. Oczywiście najgorzej wychodzi na tym pasażer. Dobrze, że przynajmniej za papierowe rozkłady jeszcze ZTM odpowiada...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tak tak, biedny ZTM, on chciał tak dobrze, tylko widzisz, jak się zignorowało zaproszenie do udziału w pracach komisji przetargowej na SIP w Alejach, to potem prawo do wnoszenia krytyki jest, hm... żadne.
Zresztą z SIPem na W-Z nie było wiele lepiej, kilkugodzinne spóźnienia bez słowa zapowiedzi...
Zresztą z SIPem na W-Z nie było wiele lepiej, kilkugodzinne spóźnienia bez słowa zapowiedzi...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9
http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 52040.html
Internauci portalu tvnwarszawa.pl są za światłami przy przystankach Stare Miasto na Trasie WZ
Internauci portalu tvnwarszawa.pl są za światłami przy przystankach Stare Miasto na Trasie WZ

- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Tam swiatla maja spora szanse przepustowosc nawet poprawic, choc to od konkretow zalezy.
KLIK
Gazeta Stołeczna pisze:![]()
Kosmiczne wiaty na Trasie W-Z będą pół roku później
Nie zimą, ale dopiero latem na przystankach na Trasie W-Z zostaną zamontowane kosmiczne szklane wiaty. Miejski inżynier ruchu bał się paraliżu arterii
Długie zadaszenia miały przede wszystkim zapewnić komfort pasażerom czekającym na tramwaj lub autobus. Przy okazji będą się wyróżniać architektonicznie - stalowo-szklane mają atrakcyjnie wyglądać zwłaszcza po zmroku, bo będą podświetlone. Na razie pojawią się na przystankach na Trasie W-Z przy stacji Ratusz-Arsenał i przy parku Praskim, a w przyszłości także przy Starym Mieście u wylotu tunelu.
Zgodnie z umową podpisaną w październiku zeszłego roku w tych pierwszych dwóch miejscach zadaszenia powinny być zamontowane już w styczniu. Teraz okazuje się, że ich montaż opóźni się o pół roku. - Miejski inżynier ruchu Janusz Galas uznał, że utrudnienia w czasie prac będą za duże i trzeba z tym poczekać do wakacji - mówi Michał Powałka, rzecznik Tramwajów Warszawskich.
Wykonawca twierdzi, że montaż każdej z wiat zajmie około miesiąca. - Trzeba to robić za pomocą dźwigu, który musi zająć część jezdni. Oznacza to, że przy parku Praskim trzeba będzie całkowicie wstrzymać ruch prywatnych samochodów, bo tam jest tylko jeden pas w każdą stronę. Poszczególne części konstrukcji będą spawane na miejscu. Zgadzamy się z opinią inżyniera ruchu, musimy z tym poczekać do wakacji - mówi Marcin Wiśniewski z firmy ZUE, która ma montować wiaty.
Tyle że latem ma się rozkręcić budowa drugiej linii metra i zamkniętych zostanie kilka odcinków ulic w Śródmieściu. - Trasa W-Z ma się stać arterią dla komunikacji publicznej i autobusy oraz tramwaje będą mogły tam jeździć bez przeszkód. Trzeba będzie tylko przesuwać przystanki, np. ten przy stacji Ratusz-Arsenał znajdzie się tymczasowo po drugiej stronie skrzyżowania - zapowiada Marcin Wiśniewski.
Dodaje, że konstrukcje zadaszeń, które mają stanąć przy parku Praskim, są już gotowe. Leżą w magazynach jednej z firm w Krakowie, gdzie powstają.