Silnik forum został zaktualizowany.
Możliwe są utrudnienia w dostępie w najbliższych dniach. Raportowanie problemów: temat Błędy SQL w Sprawach Technicznych

Modernizacja trasy tramwajowej w ciągu trasy W-Z

Moderator: Wiliam

drapka

Post autor: drapka » 27 gru 2010, 10:04

No to się klimaty z lekka PKP-owskie robią. Oczywiście najgorzej wychodzi na tym pasażer. Dobrze, że przynajmniej za papierowe rozkłady jeszcze ZTM odpowiada...
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 27 gru 2010, 10:15

Nie zdziwię się, jeśli się okaże, że będzie to impuls (medialny choćby ;)) dla MZA, by też trochę takich aparatów kupić :)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

drapka

Post autor: drapka » 27 gru 2010, 10:27

Dla Mobilisu zapewne również, o PKS Grodzisk Mazowiecki nie zapominając. A jak nie, to nie będzie ich bolidów na tablicach za karę :)))
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 27 gru 2010, 20:42

drapka pisze:No to się klimaty z lekka PKP-owskie robią. Oczywiście najgorzej wychodzi na tym pasażer. Dobrze, że przynajmniej za papierowe rozkłady jeszcze ZTM odpowiada...
No właśnie w ZTM ten problem, bo się na SIP wypiął (nawet informacji na już istniejący nie chce mu się wrzucać, a co tu o inwestowaniu w nowy robić).
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 28 gru 2010, 0:59

Glonojad pisze:No właśnie w ZTM ten problem, bo się na SIP wypiął (nawet informacji na już istniejący nie chce mu się wrzucać, a co tu o inwestowaniu w nowy robić).
Może już im się taka zabawka znudziła :-k :razz:

drapka

Post autor: drapka » 28 gru 2010, 8:43

Ciągle się psuła, to się znudziła :)
Popatrz, jaka franca!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 28 gru 2010, 10:19

Tak tak, biedny ZTM, on chciał tak dobrze, tylko widzisz, jak się zignorowało zaproszenie do udziału w pracach komisji przetargowej na SIP w Alejach, to potem prawo do wnoszenia krytyki jest, hm... żadne.

Zresztą z SIPem na W-Z nie było wiele lepiej, kilkugodzinne spóźnienia bez słowa zapowiedzi...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
Bernard
(MANiak3333)

Post autor: Bernard » 22 sty 2011, 1:00

102,105,109,115,157,183,500,514,N21,N24,N63,N71,723,731,736,L-9,L10,L11,S2,S3,S9,RL,R2,R9

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 22 sty 2011, 9:34

Oglądałem wczoraj całą ok.10 minutową rozmowę na ten temat. Dodam że będzie też rozważana zmiana przepustowości związku ze światłami. Ma zostać taka przepustowość jak teraz, ale zastanawiają się nad jej zmniejszeniem
Obrazek

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 23 sty 2011, 11:28

http://www.tvnwarszawa.pl/informacje,ne ... 52040.html
Internauci portalu tvnwarszawa.pl są za światłami przy przystankach Stare Miasto na Trasie WZ
Obrazek

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 23 sty 2011, 11:32

Pewnie nie tylko oni. Internauci, piesi, kierowcy... :-k

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 23 sty 2011, 11:40

Na pewno większość osób które tamtędy przejeżdżają lub korzystają z tego przejścia będą za światłami, ale można też śmiało powiedzieć, że niektórzy będą mimo wszystko przeciwni, gdyż jak specjalista z firmy TransEko mówił w TVN Warszawa, że możliwe jest jeszcze zmniejszenie przepustowości mostu
Obrazek

Awatar użytkownika
Pawel_
Sierściuch

Post autor: Pawel_ » 23 sty 2011, 12:07

Bywalec pisze:jak by miała spać przepustowość mostu
A teraz jaka jest? :>

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 23 sty 2011, 12:33

Tam swiatla maja spora szanse przepustowosc nawet poprawic, choc to od konkretow zalezy.

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 25 lut 2011, 9:27

KLIK
Gazeta Stołeczna pisze:Obrazek
Kosmiczne wiaty na Trasie W-Z będą pół roku później

Nie zimą, ale dopiero latem na przystankach na Trasie W-Z zostaną zamontowane kosmiczne szklane wiaty. Miejski inżynier ruchu bał się paraliżu arterii

Długie zadaszenia miały przede wszystkim zapewnić komfort pasażerom czekającym na tramwaj lub autobus. Przy okazji będą się wyróżniać architektonicznie - stalowo-szklane mają atrakcyjnie wyglądać zwłaszcza po zmroku, bo będą podświetlone. Na razie pojawią się na przystankach na Trasie W-Z przy stacji Ratusz-Arsenał i przy parku Praskim, a w przyszłości także przy Starym Mieście u wylotu tunelu.

Zgodnie z umową podpisaną w październiku zeszłego roku w tych pierwszych dwóch miejscach zadaszenia powinny być zamontowane już w styczniu. Teraz okazuje się, że ich montaż opóźni się o pół roku. - Miejski inżynier ruchu Janusz Galas uznał, że utrudnienia w czasie prac będą za duże i trzeba z tym poczekać do wakacji - mówi Michał Powałka, rzecznik Tramwajów Warszawskich.

Wykonawca twierdzi, że montaż każdej z wiat zajmie około miesiąca. - Trzeba to robić za pomocą dźwigu, który musi zająć część jezdni. Oznacza to, że przy parku Praskim trzeba będzie całkowicie wstrzymać ruch prywatnych samochodów, bo tam jest tylko jeden pas w każdą stronę. Poszczególne części konstrukcji będą spawane na miejscu. Zgadzamy się z opinią inżyniera ruchu, musimy z tym poczekać do wakacji - mówi Marcin Wiśniewski z firmy ZUE, która ma montować wiaty.

Tyle że latem ma się rozkręcić budowa drugiej linii metra i zamkniętych zostanie kilka odcinków ulic w Śródmieściu. - Trasa W-Z ma się stać arterią dla komunikacji publicznej i autobusy oraz tramwaje będą mogły tam jeździć bez przeszkód. Trzeba będzie tylko przesuwać przystanki, np. ten przy stacji Ratusz-Arsenał znajdzie się tymczasowo po drugiej stronie skrzyżowania - zapowiada Marcin Wiśniewski.

Dodaje, że konstrukcje zadaszeń, które mają stanąć przy parku Praskim, są już gotowe. Leżą w magazynach jednej z firm w Krakowie, gdzie powstają.
Obrazek

ODPOWIEDZ