Odrzućmy zbędne emocje i nerwy trzymajmy na wodzy
Po pierwsze - to przy Warneńskiej jednak są jacyś pasażerowie. Na moje oko - to tak akurat na 195 i 166. Ale mam wadę wzroku, więc na pewno mnie oko myli
Po drugie - Spacerowa. Oczywistym jest, ze 116, 195 i inne nie wyrabiają, więc pomoc wydaje się absolutnie niezbędna.
Po trzecie - 503 i tak ma luzy w czasach przejazdu, więc dociśnie mocniej w al Sikorskiego (która teraz ma wręcz zieloną falę kosztem al. Wilanowskiej) i i tak będzie na +
Po czwarte - pasażerowie 503, 401, 501 i 519 powinni wzbudzić w sobie więcej empatii, więcej podejścia prospołecznego, solidarności z drugim człowiekiem. Świat od tego będzie piękniejszy
Po piąte - teraz wydaje się jeszcze bardziej potrzebne dołożenie wszytkim w.w liniom przystanku Tor Stegny jako stałego. Przyszła zima, idą ferie zimowe, pasażerowie będą postulowali, trzeba zrobić im na rękę.
Po szóste - mnie by bardzo pasowało, gdyby przy Pięknej raczył sie zatrzymywać 503 i chyba wyslę parę pisemek w tej sprawie - aby osiągnąć efekt "powtarzających się postulatów pasażerów".
No i po siódme - juz na poważnie:
[ Dodano: |30 Gru 2010|, 2010 12:24 ]
Bastian pisze:marszrutyzacja połączeń
Ano właśnie. Warneńska, o ile pamiętam (zwłaszcza nowe bloki) to płakała o coś do metra. Ale chyba nie za bardzo Imielin miała na myśli, może prędzej Służew - jeśli mówić o jakichś szczątkach marszrutyzacji, to można uznać, że 166 i 195 na trakt i na Ursynów wystarczy a zatrzymać 401, a nie zatrzymywać wszystko jak leci.
Ale skoro powiedziało się A, to teraz pora na B - czyli
"w związku z zatraceniem charakteru linii przyspieszonej oraz z uwagi na konieczność racjonalizacji wykorzystania taboru dokonuje się następujących zmian:
-linia 195 zostaje wydłużona od ul Krakowskie Przedmieście ul. Miodową, Bonifraterską do krańca Konwiktorska
-linia 166 od skrzyżowania Rosoła - Gandhi zostaje skierowana trasą Gandhi-Dereniowa-Płaskowickiej-Natolin Płn.
-linia 503 ulega likwidacji
-nastąpi zwiększenie częstotliwości kursowania linii 508 "
I oby to poszło w tę stronę, a nie w taką, że w powyższym "komunikacie" 195 i 503 zamienią się miejscami a zamiast "wydłużona" po pierwszym myślniku zrobi się "skrócona".
[ Dodano: |30 Gru 2010|, 2010 12:30 ]
Bastian pisze:Colony napisał/a:
Jeśli tam to ma wyglądać to po prostu do cholery zamknijcie wszystkie szybkie linii poza ekspresowymi
No, do tego powoli zmierza.
A co się zmieniło, że to samo światłe kierownictwo najpierw kasuje przystanki na Spacerowej MIMO postulatów (i jest w zasadzie głuche na inne podobne, nawet zamianę Nowoursynowska-Dolina Służewiecka zrobiło na zasadzie jeden z jeden), a potem Z POWODU postulatów przywraca je z naddatkiem? Akurat przy buspasie na Belwederskiej-Sobieskiego (z planami uzupełnienia tego pierwszego) dodatkowy przystanek czyni różnicę.