Komunikacja miejska w czasie budowy II linii metra
Moderator: Wiliam
Akurat dla Rakowca te zmiany wcale nie są takie złe. Na Pragę mają 25 a na Bielany 186. Będzie trzeba troszkę dojść ale bez przesady. Coś mi się wydaje, że robią zamieszanie tylko dla zamieszania.
- Bastian
- Sułtan Maroka
O każdej linii można tak powiedzieć. Tylko że i tak potrafiłyby zeżreć niemało brygad, potrzebnych na uruchomienie normalnej komunikacji...ITS A 218 pisze:Zostawić te 512 na solówkach (dać Libero) i niech stoi w korkach.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Od kiedy 186 jedzie na BielanyStockholmare pisze:Akurat dla Rakowca te zmiany wcale nie są takie złe. Na Pragę mają 25 a na Bielany 186. Będzie trzeba troszkę dojść ale bez przesady. Coś mi się wydaje, że robią zamieszanie tylko dla zamieszania.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na os. Potok dojeżdża, podobnie jak 157 - chyba to o to chodziło.
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Chodziło mi o rejony, w które te linie dojeżdżają, a nie o konkretne przystanki. Pisząc to nawet nie zauważyłem, że 157 i 186 mają wspólny przystanek 
- kulikowski
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Rozwiń, proszę, ten twórczy wywód. Najlepiej doposażając go w propozycje lepsze od tych, które przedstawił ZTM. Nie ma to jak konstruktywna krytyka.kulikowski pisze:Orange dodało minuty, PKP dodało minuty, ZTM też doda minuty
- Bastian
- Sułtan Maroka
I potraktuj to jako ultimatum. Inaczej się wreszcie pożegnamy.Szeregowy_Równoległy pisze:Rozwiń, proszę, ten twórczy wywód.
Tyle co trzeba dojść do przystanku SKOROCHÓD-MAJEWSKIEGO to prawie nic. Drobny spacer nikomu nie zaszkodzi a jak spacer be to zawsze pozostaje 172 i przesiadkaDon Vito pisze:Stockholmare, Ale czy tak czy tak nie zmienia to faktu że 186 nie obsługuje Rakowca tylko Szczęśliwice
W międzyszczycie jest 12. Czy mi się wydaje, czy kiedyś 157 było co 10? Chyba mi się nie wydaje. Jeśli ci ludzie jeszcze tam cokolwiek myślą, to mówiąc o podwyższeniu, raczej muszą myśleć o 10, a wtedy 7,5 w szczycie jest naturalne, zwłaszcza, że już dawno mówiło się o konieczności wzmocnienia odcinka Pl.Zawiszy - Rakowiec. To idealne miejsce na takie zwiększenie.Jarek pisze:Piszcie o wyższa częstotliwość, ale nie wysyłajcie tylko do ZTM, ale także - a może pzrede wszystkim - do Urzedu Dzielnicy Ochota!
Co do koordynacji - wydaje mi się, że to może być odebrane jako kontrargument, bo ani 175, ani 128 nie będą jeździć punktualnie, to chyba oczywiste (korki na rakowcu i "lotnisku") Wówczas losowa koordynacja może być lepsza, niż zawsze opóźnione o 5 minut 175, jadące zawsze w parze ze 128.
Święto jest niepokojące, ale chyba jak się zabierze 157 co 20 i 512 co 20, to zwiększenie nie będzie polegało na 128 co 15?
[ Dodano: |2 Mar 2011|, 2011 22:22 ]
Jak ktoś ma słabe nerwy, to niech nie czyta.Bastian pisze:O każdej linii można tak powiedzieć. Tylko że i tak potrafiłyby zeżreć niemało brygad, potrzebnych na uruchomienie normalnej komunikacji...ITS A 218 pisze:Zostawić te 512 na solówkach (dać Libero) i niech stoi w korkach.
517 Targówek - ... - Most Poniatowskiego - Żwirki i Wigury - Hynka - Łopuszańska - Kleszczowa - ... - URSUS Niedźwiadek
ŁK
- Bastian
- Sułtan Maroka
Odciąłbyś PKP Włochy od Łopuszańskiej i dalej...