Zmiany obsługowe - kwiecień 2011
Moderatorzy: Poc Vocem, Tyrystor, TranslatorPS
Na szczęście tak, jak to gdzieś* zostało napisane, na 189 do samego końca będą jeździły IkarusyProfessor pisze:dobrze by było gdyby M58 wziął 189 w DP (oczywiście całki wysokie z Kleszczowej)
* - viewtopic.php?p=617528#617528
Oby trafili się dobrzy, młodzi kiermani z ciężką nogą. Bo na Arkuszowej można depnąć, i wszystkie przystanki przejechać bez zatrzymania tak jak nie raz pan Janek swoim #8838 albo pan Zbyszek swoim #8803KHP pisze:Ja nie chce mobilisu na 708 wole redutową. Ten mobilis jest tu tak potrzebny jak wrzód na du*ie. Za szybka linia na ich ogranicznik prędkości
Generalnie jestem na "TAK" jeśli chodzi o Mobilisowe 708.
[ Dodano: |29 Mar 2011|, 2011 13:16 ]
Jeżdżę codziennie tą linią, i w sumie przydałyby się kursy skrócone na trasie Dw. Wileński - Os. Górczewska. Podbicie częstotliwości też by się przydało bo 190 Przejeżdża wzdłuż prawie całe miasto!Domasq12 pisze:Dziwne, jak codziennie widzę tą linię to wysypują się z niej tłumy.Pawel_ pisze: A po co 190? W godzinach szczytu jeździ co 4-5 minut, więc nie ma chyba sensu...
Redutowej nie opłaca się obsługiwać 708. Lepiej wysłać te przegubowe brygady na te linie. A nie zdziwię się jak wszystkie podmiejskie linie w okolicy przejmie Mobilis.Professor pisze:Zamiast dać M58 na 708 to już lepiej bym je widział na 116 bądź na : 527, 519, 160, 123, 172, 105, 171
701
708
712
714
719
726/812
729
Do tego dochodzi 110 obsługiwane przez Mobilis wspólnie z Redutową.
Myślę że już niedługo, Mobilis też coś dostanie na 701 i będzie głównym przewoźnikiem w okolicy.
I bardzo dobrze że się nie boi. Ale nie bardzo rozumiem o co chodzi z tym R-4 ? Stalowe przeguby na 708?Domasq12 pisze:Zacznijmy od tego, że ajentom ZTM nie boi się dawać brygad, które kończą na krańcach poza miastem. Redutowa na 708 będzie cały czas, chyba że zaczną wysyłać tam przeguby z R-4 (około 12 kilometrów do Młocin).
Co do kilometrów, to przed chwilą sprawdziłem optymalną trasę z obu zajezdni.
R-4
R-5
Czyli praktycznie żadna różnica.
A teraz Mobilis
Zajezdnia Ursus
Zajezdnia Utrata
Nie chcę się włączać w te wszystkie dyskusje o wyższości jednej zajezdni nad drugą oraz jednej firmy nad drugą, ale nie zauważasz pewnego faktu. Jakkolwiek ciężkiej nogi byś nie miał, mobilisowymi wozami wiele nie uzyskasz. Ciężar nogi kierowcy skutecznie weryfikowany jest przez odpowiednie ustawienia skrzyni biegów oraz praktycznie zerojedynkowe działanie pedału gazu.duchu_708 pisze:Oby trafili się dobrzy, młodzi kiermani z ciężką nogą. Bo na Arkuszowej można depnąć, i wszystkie przystanki przejechać bez zatrzymania tak jak nie raz pan
noidea
- METALL2357
- (METALL22)
- Kontakt:
Dokładnie. "Kaganiec" na 59-61 k/h i wsio. Wkurza to np na linii jak np 401Adam G. pisze:Nie chcę się włączać w te wszystkie dyskusje o wyższości jednej zajezdni nad drugą oraz jednej firmy nad drugą, ale nie zauważasz pewnego faktu. Jakkolwiek ciężkiej nogi byś nie miał, mobilisowymi wozami wiele nie uzyskasz. Ciężar nogi kierowcy skutecznie weryfikowany jest przez odpowiednie ustawienia skrzyni biegów oraz praktycznie zerojedynkowe działanie pedału gazu.duchu_708 pisze:Oby trafili się dobrzy, młodzi kiermani z ciężką nogą. Bo na Arkuszowej można depnąć, i wszystkie przystanki przejechać bez zatrzymania tak jak nie raz pan
gdzie na Trasie Siekierkowskiej możnaby było nadrabiać opóżnienia. Kaganiec na 70-75 byłby odpowiedni , a tak.. Szkoda gadać
2357 Ty sztruclu, czemuż mnie tak szybko opuścił ?!
http://www.youtube.com/user/METALLpl22?feature=mhsn
"Co to za ptak, co śpiewa tak
Bilety do kontroooooliii...
To kanar jest, jebał go pies,
Nikt się go tu nie booooiii...."
http://www.youtube.com/user/METALLpl22?feature=mhsn
"Co to za ptak, co śpiewa tak
Bilety do kontroooooliii...
To kanar jest, jebał go pies,
Nikt się go tu nie booooiii...."