Objazdy tramwajowe 2011
Moderator: Wiliam
- MeWa
- Cukiereczek
ZTM pisze:Od najbliższego poniedziałku (4 kwietnia) wydłużamy trasę linii 27. Na czas remontu torów na Niepodległości i Nowowiejskiej, tramwaje tej linii będą dojeżdżały do pętli TWARDOWSKA. Dzięki temu uzupełnią kursującą tam zastępczą linię 70.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
Zależy, co. 27 - na pewno, przy czym dokładnie g. to da. Dalej do Babki nie ma jak Z-kami dojechać, za to pod ratuszem wolskim w wozach muchy będą się pasły. Szkoda nerwów, jakiemuś gniocinie na 510 wyfruną drzwi od naporu ludków, to może się ktoś puknie w główkę i coś poprawi.
Natomiast co do rozkładu 111 - mam wrażenie, że nie tylko nie czytacie poprzednich postów przed odpowiedzią, ale nie pamiętacie, że to nie pierwszy raz są jazdy z brygadami łączonymi, zjazdami, kończeniem kursu na przystanku innym niż nominalnie końcowy, itp. Pawcio rano potwierdził (dzięki), rozkłady poprawione są. Irytujące to, ale marzyłbym, aby tylko takie problemy raz na dzwon występowały.
Natomiast co do rozkładu 111 - mam wrażenie, że nie tylko nie czytacie poprzednich postów przed odpowiedzią, ale nie pamiętacie, że to nie pierwszy raz są jazdy z brygadami łączonymi, zjazdami, kończeniem kursu na przystanku innym niż nominalnie końcowy, itp. Pawcio rano potwierdził (dzięki), rozkłady poprawione są. Irytujące to, ale marzyłbym, aby tylko takie problemy raz na dzwon występowały.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
No, jak ślicznie i prosto rozwiązany problem dwóch przystanków 77 na placu Narutowicza. Brawo ZTM, brawo!Poza podanymi godzinami odjazdy linii 77 odbywają się również z przystanku
PL. NARUTOWICZA 11
PS: Rozkładów z Pl. Narutowicza 11 oczywiście na stronie podpiętych nie ma.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja bym zrzucał do zajezdni w pierwszej kolejności kursy z Naruciaka właśnie, ale ja się nie znam, wszak dla mnie Wola na 5 i Żoliborz na 27 to absurd.
Jak to ma tak wyglądać, to niech to drugie 77 ma chociaż numer 74. Bo to, co jest teraz, jest kompletnie bez sensu!
 ](*,)](./images/smilies/eusa_wall.gif)
Jak to ma tak wyglądać, to niech to drugie 77 ma chociaż numer 74. Bo to, co jest teraz, jest kompletnie bez sensu!
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
A najmądrzejszy z mądrych w temacie TW jeszcze niedawno twierdził że nie da się zakrańcować 2 linii na pętli Twardowska.MeWa pisze:ZTM pisze:Od najbliższego poniedziałku (4 kwietnia) wydłużamy trasę linii 27. Na czas remontu torów na Niepodległości i Nowowiejskiej, tramwaje tej linii będą dojeżdżały do pętli TWARDOWSKA. Dzięki temu uzupełnią kursującą tam zastępczą linię 70.
tatra
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Da się zakrańcować i osiem, tylko potem wychodzą z tego kwiatki, jak "koordynacja" objazdowego 18 z 22 na Żeraniu FSO - całą sieć musisz pod to jedno miejsce ustawiać.
Nie jest to jedyny powód dla oceny tej decyzji jako bzdurnej - lepiej byłoby, jak już ktoś tu pisał, puścić 70 co 10 minut przez cały tydzień, motorniczowie też będą mieli niezbyt ciekawie z brakiem toalety na obu krańcach.
Nie jest to jedyny powód dla oceny tej decyzji jako bzdurnej - lepiej byłoby, jak już ktoś tu pisał, puścić 70 co 10 minut przez cały tydzień, motorniczowie też będą mieli niezbyt ciekawie z brakiem toalety na obu krańcach.
Jest. Ale ukryty....Glonojad pisze:PS: Rozkładów z Pl. Narutowicza 11 oczywiście na stronie podpiętych nie ma.
http://www.ztm.waw.pl/bazaS/20110404/77/400309.HTM (pl. Narutowicza 09)
http://www.ztm.waw.pl/bazaS/20110404/77/400311.HTM (pl. Narutowicza 11)
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
O ile dobrze pamiętam pomiary potoków marymonckich - tak. Rozumiem, że kluczowy jest tu dojazd do św. Metra, ale jeśli wystarczy, że co drugi kurs pojedzie solowe 27, to mam podejrzenia, że za wielkiego tłoku to tam wciąż nie ma...
Tak czy siak wiemy przecież, że obcięcie 17 spowoduje utratę części pasażerów, dla których dojazd nią do Koszykowej, Centralnego czy ONZ był bardzo ważny.
Tak czy siak wiemy przecież, że obcięcie 17 spowoduje utratę części pasażerów, dla których dojazd nią do Koszykowej, Centralnego czy ONZ był bardzo ważny.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dlatego napisałem, że podpiętych. Wiem, że jest ukryty.
Pójdą pieszo do metra (lub podjadą 103/197 czym innym), którym dojadą do Bankowego/Świętokrzyskiej/Centrum/Politechniki, gdzie przesiądą się do poprzecznych linii lub dojdą pieszo.MichalJ pisze:I czym oni pojadą? Taksówką?Glonojad pisze: Tak czy siak wiemy przecież, że obcięcie 17 spowoduje utratę części pasażerów, dla których dojazd nią do Koszykowej, Centralnego czy ONZ był bardzo ważny.
Pierdolnik przy Nowowiejskiej skutecznie zachęci do spacerów/zniechęci do Z-3.
Przez Glonojada przemawia doświadczenie.