Przebudowa Nowowiejskiej
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak już pisałem w zeszłym roku, wysepki są rozbieralne i przenoszalne.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Przy okazji modernizacji całego ciągu al. Niepodległości - Chałubińskiego - Jana Pawła II (organizacja ruchu, przystanki itp.).
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Które wcześniejsze remonty masz na myśli?
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
remont magistrali cieplowniczejMajusi pisze:Jak ponad dwa lata temu mieszkałem na Batorego to wiem, że w Al.Niepodległości nie jeździł tramwaj (wtedy chyba chodziło o czegoś przebudowę). Stan pamiętam (bo nie mogłem korzystać z T a był bardzo dobrym połączenie do ZDM), ale z jakiego powodu to nie wiem.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Hmm, na Trasbusie żadnych takich zamknięć nie znalazłem - jedynie w czerwcu i lipcu 2009 odcinek ONZ - Stawki w związku z przebudową Feminy...
[ Dodano: |8 Kwi 2011|, 2011 12:40 ]
[ Dodano: |8 Kwi 2011|, 2011 12:40 ]
Masz jakiś dokładniejszy termin?SławekM pisze:remont magistrali cieplowniczej
-
Domino2001
- MeWa
- Cukiereczek
no i w zeszłym roku też coś tam byłp przecież przez co rozjechały się łuki na skrzyżowaniu Nowowiejska - Niepodległości...

przebudowa będzie wymagała zmiany geometriii jezdni zapewne. Rozumiem, że torowisko już nie będzie zmieniało położenia i nie trzeba będzie ponownie wymieniać / przekładać torów?Glonojad pisze:
Jak już pisałem w zeszłym roku, wysepki są rozbieralne i przenoszalne.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
No to wtedy nie było ani koncepcji, ani projektu, ani niczego. Kasy pewnie też nie. A nie sądzę, by SPEC tę przebudowę magistrali głosił pięć lat wcześniej...Domino2001 pisze:wakacje 2007
Nie trzeba będzie. Ewentualne korekty, o ile potrzebne, będą robione teraz. Potem zostaje tylko kwestia przebudowy przystanków, montażu wyposażenia, ewentualnie korekty geometrii jezdni - być może nie powodujące nawet potrzeby wyłączenia ruchu.MeWa pisze:Rozumiem, że torowisko już nie będzie zmieniało położenia i nie trzeba będzie ponownie wymieniać / przekładać torów?
[ Dodano: |8 Kwi 2011|, 2011 13:32 ]
O tym nie mówię, bo to zgrane być miało, o czym wiadomo powszechnie. Tak więc zakładam, że Majusi pyta o wcześniej.MeWa pisze:no i w zeszłym roku też coś tam byłp przecież przez co rozjechały się łuki na skrzyżowaniu Nowowiejska - Niepodległości...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Bo wymaga to korekt geometrii jezdni. A to inwestycja na parę lat zatwierdzeń. Jest przygotowywana, ale z torami nie można było dłużej czekać ze względu na stan Nowowiejskiej oraz planowane zamknięcie Marszałkowskiej.
Zgoda, to było w 2007 roku i ciepło, tylko jak pisano wcześniej w zeszłym roku też chyba nie chodziły tramwaje. Stąd moje zapytanie, że w krótkich okresach czasu wyłącza się tą trasę.
A według mnie to jest dość ważne połączenie bo metro ucieka w oś Marszałkowska. Przy tych perturbacjach i autobusy dostają w d... . Teraz jadąc z północy na południe (lub odwrotnie) pozostaje w rejonie Starego Mokotowa Puławska. Samochodem to pół biedy, gorzej z tymi co jadą KZ na osi AL.Niepodl. - muszą się przesiadać (chyba, że jest coś zastępczego).
[ Dodano: |8 Kwi 2011|, 2011 19:14 ]
Przyczyny nieważne, ale skutek jest jaki jest.
A według mnie to jest dość ważne połączenie bo metro ucieka w oś Marszałkowska. Przy tych perturbacjach i autobusy dostają w d... . Teraz jadąc z północy na południe (lub odwrotnie) pozostaje w rejonie Starego Mokotowa Puławska. Samochodem to pół biedy, gorzej z tymi co jadą KZ na osi AL.Niepodl. - muszą się przesiadać (chyba, że jest coś zastępczego).
[ Dodano: |8 Kwi 2011|, 2011 19:14 ]
Przyczyny nieważne, ale skutek jest jaki jest.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ale "wtedy" miał być robiony komplet, przeniesienie na ten rok było decyzją polityczną. SIWZ pozostał bez zmian.piotram pisze:Pamietam. Ale sądziłem, że dotyczy to wysepek zbudowanych wtedy, a teraz wszystko będzie zbudowane i przeniesione docelowo.
Kompleksowej modernizacji sterowania ruchem, jeśli nastąpi. Jeśli nie nastąpi, to nie warto tego robić, bo trasa ulegnie powolnej marginalizacji.Przy okazji czego w takim razie bedzie to ponownie zmieniane?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.