Eksploatacja jednotoru na Boernerowo
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Zwrotnice zwrotnicami, podobnie pętle, ale nie ma żadnego zakazu jazdy szybciej, niż 15 na łukach na szlaku, o ile nie stoją znaki. A na "zakręcie śmierci" nie stoją (choć powinno stać... 30).
Pojeździłem sobie dzisiaj (niestety trafiłem na dziurę po zatrzymaniu i na trochę utnkąłem...) i uważam, że rozkład jazdy nie jest zły, ale bezwzględnie konieczne jest poprawienie sygnalizacji przy wjeździe do warsztatów przy Kocjana oraz zjazdu na 20 przy wiadukcie.
Pojeździłem sobie dzisiaj (niestety trafiłem na dziurę po zatrzymaniu i na trochę utnkąłem...) i uważam, że rozkład jazdy nie jest zły, ale bezwzględnie konieczne jest poprawienie sygnalizacji przy wjeździe do warsztatów przy Kocjana oraz zjazdu na 20 przy wiadukcie.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Też się dzisiaj przejechałem, nic szczególnego się nie wydarzyło, tempo raczej spacerowe, mimo że w rozkładzie nadal jakieś zamieszanie - za moim kursem miała jechać niska brygada, tymczasem po drodze był jeszcze jakiś skład i dopiero SWING. Na Borneo ekipa z TENSu grzebie coś w tych światłach, mają tam laptop podłączony - zobaczymy na ile to poprawi sytuację. Poza tym szwendał się jeszcze wagon pomiarowy sieci trakcyjnej. Zdecydowanie najciekawsza wydała mi się obecność dwóch panów w wieku ok. 50-60 lat z aparatami, którzy przyjechali jedną brygadą, zrobili jej zdjęcie po czym czekali na następną. Żeby było ciekawiej mówili chyby po niemiecku, 20 jest sławna także poza granicami kraju najwyraźniej 
[ ... ::: Mądry głupiemu ustępuje... i dlatego ten świat tak wygląda ::: ... ]
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Dwóch? Ja ich spotkałem łącznie z 10, chyba Holendrów.
Co do świateł, jest już pierwszy upgrade sygnalizacji mijankowej: światło zabraniające pulsuje po wykryciu tramwaju, dzięki czemu motorniczy wie, że już nie musi podjeżdżać.
Co do świateł, jest już pierwszy upgrade sygnalizacji mijankowej: światło zabraniające pulsuje po wykryciu tramwaju, dzięki czemu motorniczy wie, że już nie musi podjeżdżać.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Teraz tylko pytanie, czy motorniczy wie, co oznacza światło pulsujące...Glonojad pisze:Dwóch? Ja ich spotkałem łącznie z 10, chyba Holendrów.
Ależ Glonojadzie...ja nigdzie nie pisałem, że ogólny rozkład całej trasy jest zły.
Ogólnie mówiąc pisałem o dodaniu po 1 minucie na tych wskazanych przeze mnie odcinkach a odjęciu ich z odcinka Żerań - DT Wola. A ma to generalnie 1 cel...wyjazd z odcinka szlakowego tzn na Marynin-> Żerań o czasie, bo jak sam dobrze wiesz, wyjechać tam -2 czy -3 nadrobić to względem rozkładu dalszego nie problem...problem, to, że dzięki opóźnieniu już masz 23 a nie raz i 24 przed sobą, potem Deotymy itd...no i 18 pojechała.
Co oczywiście nie zmienia faktu, że jak wprowadzą poprawki o której napisałeś powyżej i linia powróci na Szmulki, to faktycznie czasu będzie nadmiar. Bo nie ma co ukrywać, jakby wyłączyć światła w Warszawie każdą linią można przyjechać przed czasem
Ogólnie mówiąc pisałem o dodaniu po 1 minucie na tych wskazanych przeze mnie odcinkach a odjęciu ich z odcinka Żerań - DT Wola. A ma to generalnie 1 cel...wyjazd z odcinka szlakowego tzn na Marynin-> Żerań o czasie, bo jak sam dobrze wiesz, wyjechać tam -2 czy -3 nadrobić to względem rozkładu dalszego nie problem...problem, to, że dzięki opóźnieniu już masz 23 a nie raz i 24 przed sobą, potem Deotymy itd...no i 18 pojechała.
Co oczywiście nie zmienia faktu, że jak wprowadzą poprawki o której napisałeś powyżej i linia powróci na Szmulki, to faktycznie czasu będzie nadmiar. Bo nie ma co ukrywać, jakby wyłączyć światła w Warszawie każdą linią można przyjechać przed czasem
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
A to już kwestia odpowiednich służb w TW. Ale skoro nie jest to sygnał zezwalający, to dlaczego motorowy miałby jechać? W najgorszym razie powinien zadzwonić do centraliMarCinek pisze: Teraz tylko pytanie, czy motorniczy wie, co oznacza światło pulsujące...
- Bastian
- Sułtan Maroka
Wiele lat biurokracji (teren leśny). Tam nawet słupa nie da się bez tego przestawić (dlatego został, gdzie był).ness pisze:Ile kosztowaloby zrobienie dwutorowego odcinka az do starego bemowa?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow