Druga linia metra - dalsze plany rozbudowy
Moderator: JacekM
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Ja akurat uważam, że lepiej mieć projektów (w sensie kompletów dokumentacji) lekki nadmiar. Środki się czasami znajdują, a jak się ma zapas, to można np. wykorzystać oszczędności przetargowe.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
- MeWa
- Cukiereczek
tu racja, chodziło mi raczej o styl komunikacji RutyGlonojad pisze:Ja akurat uważam, że lepiej mieć projektów (w sensie kompletów dokumentacji) lekki nadmiar. Środki się czasami znajdują, a jak się ma zapas, to można np. wykorzystać oszczędności przetargowe.
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
[size=0]M-1 1 7 9 14 15 182 208 523[/size]
- Bastian
- Sułtan Maroka
Mam nadzieję, że chodzi ci o komunikację werbalną, a nie miejską? 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
"Zdaniem Leszka Ruty byłoby idealnie, gdyby na Górczewskiej udało się stworzyć węzły przesiadkowe między dwoma stacjami przedłużonej linii metra a koleją podmiejską."
Byłoby idealnie...no pewnie, tylko czy coś szefunio robi w tę stronę, żeby ten ideał zrealizować?. Bo gadać co by było idealnie to każdy potrafi
Byłoby idealnie...no pewnie, tylko czy coś szefunio robi w tę stronę, żeby ten ideał zrealizować?. Bo gadać co by było idealnie to każdy potrafi
Robiono Gdańska - Główna Towarowa (509). Natomiast z Woli do Gdańskiej (20) wciąż się jedzie żółwim tempem. Mają to w końcu zrobić...MeWa pisze:Przecież ta druga linia była modernizowana przez PLK. "Jedyny problem", że przystanków nie wybudowano
Dlaczego pieprzone pierożki są dobre, a pieprzone życie już nie? (B. Schaeffer)
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
Historia uczy jednego - nigdy nikogo niczego nie nauczyła.
- MeWa
- Cukiereczek
fakt - o jeden most za dalekochester pisze:Robiono Gdańska - Główna Towarowa (509). Natomiast z Woli do Gdańskiej (20) wciąż się jedzie żółwim tempem. Mają to w końcu zrobić...MeWa pisze:Przecież ta druga linia była modernizowana przez PLK. "Jedyny problem", że przystanków nie wybudowano
STACJA METRA "RATUSZ" POWINNA NAZYWAĆ SIĘ "PLAC BANKOWY"
Ok, tylko ile ich faktycznie potrzeba? Na I linii są 3 (Wilanowska, Politechnika, Wilsona), na II 3 na tym odcinku (Daszyńskiego, Stadion, Wileński) a doszłyby jeszcze 2.MeWa pisze:Komory rozjazdowe i tak powinn być co kilka stacji.
Racja. Tylko że w tym wypadku raczej obawiam się dalszego podziału inwestycji i opóźnienia jednej odnogi.Glonojad pisze:Ja akurat uważam, że lepiej mieć projektów (w sensie kompletów dokumentacji) lekki nadmiar. Środki się czasami znajdują, a jak się ma zapas, to można np. wykorzystać oszczędności przetargowe.
Kiedy samorząd da na to pieniądze - a jak na razie Mazowieckie jest jednym z czterech województw, które nie współfinansują remontów linii kolejowych.MichalJ pisze:Wypowiedź Ruty rozumiem tak, że on chce przesiadek na obydwie linie kolejowe. Słusznie zresztą. Tylko kiedy kolej te przystanki dobuduje...
Z drugiej strony, tu raczej powinny w tym partycypować władze miasta. Jak na razie PLK nie usłyszała od ZTM, że po obwodnicy towarowej mają jechać jakieś pociągi SKM - bo i skąd nagle miałby się "wytrzasnąć" nowy tabor? PLK może by wysupłała jakieś pieniądze na nowe przystanki (tak jak się to stało ze stacją Ursus - Niedźwiadek) ale nie ma żadnych sygnałów od przewoźników, że tam będą wozić pasażerów.
Metro tam będzie najwcześniej za 8 lat, więc tabor kupić się zdąży...mamadoo pisze: Z drugiej strony, tu raczej powinny w tym partycypować władze miasta. Jak na razie PLK nie usłyszała od ZTM, że po obwodnicy towarowej mają jechać jakieś pociągi SKM - bo i skąd nagle miałby się "wytrzasnąć" nowy tabor?
To mamy taką stację?PLK może by wysupłała jakieś pieniądze na nowe przystanki (tak jak się to stało ze stacją Ursus - Niedźwiadek)
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nikt nie napisał, że już mamy, za to napisał, że wysupłano pieniądze, co akurat jest prawdą.MichalJ pisze:To mamy taką stację?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow