Komunikacja w Rembertowie

Moderator: Wiliam

prażanin35
Zbanowany

Post autor: prażanin35 » 26 maja 2011, 18:24

person pisze:Nie, bo z Zetki będzie korzystać więcej osób, niż korzystałoby z takiego 514 w Rembertowie.
Następny na prochach... próbowałeś kiedyś wejśc do SKM-ki koło 8 na Rembertowie? Pewnie nawet nie wiesz gdzie to jest bo nie pisałbyś takich bzdur. Powodzenia jak teraz z 50% ludzi przeniesie się na 514, która i tak rano jeździ porządnie napełniona. Ja w każdym razie na pewno to zrobię a myślę racjonalnie. Zetka, która utknie w korku na Targowej? później na Alejach? Kto normalny będzie czymś takim jeździł??
Najzabawniejsze, że Rembertów 3 miechy nie będzie miał ŻADNEGO połączenie z Centrum i nikogo to nie wzrusza podczas gdy sąsiednie dzielnice mają co kilka minut.

[ Dodano: |26 Maj 2011|, 2011 18:26 ]
Jarek pisze:wzmacniać 515?
Następny nawet chyba nie widział 515 na oczy... Czemu o tej dzielnicy piszą ludzie, którze z ledwością mogą ją znaleźc na mapie?

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 26 maja 2011, 19:10

prażanin35 pisze:
person pisze:Nie, bo z Zetki będzie korzystać więcej osób, niż korzystałoby z takiego 514 w Rembertowie.
Następny na prochach... próbowałeś kiedyś wejśc do SKM-ki koło 8 na Rembertowie? Pewnie nawet nie wiesz gdzie to jest bo nie pisałbyś takich bzdur. Powodzenia jak teraz z 50% ludzi przeniesie się na 514, która i tak rano jeździ porządnie napełniona. Ja w każdym razie na pewno to zrobię a myślę racjonalnie. Zetka, która utknie w korku na Targowej? później na Alejach? Kto normalny będzie czymś takim jeździł??
Najzabawniejsze, że Rembertów 3 miechy nie będzie miał ŻADNEGO połączenie z Centrum i nikogo to nie wzrusza podczas gdy sąsiednie dzielnice mają co kilka minut.

[ Dodano: |26 Maj 2011|, 2011 18:26 ]
Jarek pisze:wzmacniać 515?

Następny nawet chyba nie widział 515 na oczy... Czemu o tej dzielnicy piszą ludzie, którze z ledwością mogą ją znaleźc na mapie?
Kultury!
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 26 maja 2011, 20:28

prażanin35 pisze: Najzabawniejsze, że Rembertów 3 miechy nie będzie miał ŻADNEGO połączenie z Centrum i nikogo to nie wzrusza podczas gdy sąsiednie dzielnice mają co kilka minut.
Bo Dworzec Gdański czy Wschodni to kurde na dalekich przedmieściach leżą.

W głowach się Wam poprzewracało i tyle.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

ashir

Post autor: ashir » 26 maja 2011, 20:45

prażanin35 pisze:Najzabawniejsze, że Rembertów 3 miechy nie będzie miał ŻADNEGO połączenie z Centrum i nikogo to nie wzrusza podczas gdy sąsiednie dzielnice mają co kilka minut.
Przecież część pociągów Kolei Mazowieckich od stony Mińska Mazowieckiego będzie jeździła przez Centralny.

Awatar użytkownika
Jarek

Post autor: Jarek » 26 maja 2011, 21:10

Widziałem 515 raz na zdjęciu na Ursynowie i będe o niej pisał, co mi się podoba. :-"

prażanin35
Zbanowany

Post autor: prażanin35 » 26 maja 2011, 21:12

Glonojad pisze:Bo Dworzec Gdański czy Wschodni to kurde na dalekich przedmieściach leżą.

W głowach się Wam poprzewracało i tyle.
No tak na logikę, skoro na stałe Rembertów ma do CEntrum SKM i jej nie będzie to chyba logiczne jest że zwiększa się częstotliwośc linii która w 50% tą skm-kę zastąpi. Jadący do metra rano mają do Gdańskiego, a później? Jest bez przesiadki 514 i większośc z niej skorzysta. Czemu nie jeżdżą cały dzień do Gdańskiego? jakiś kaprys urzednika?
ashir pisze:Przecież część pociągów Kolei Mazowieckich od stony Mińska Mazowieckiego będzie jeździła przez Centralny.
Jeden na godz a na dodatek z Siedlec wiecznie opóźnione...

PePe

Post autor: PePe » 26 maja 2011, 22:13

(-X dla mnie też przesiadka na Wschodnim w zastępczy autobus i utknięcie na Targowej/Zielenieckiej jest nie do przyjęcia... pomijam ten 500 metrowy spacer który trzeba na tym zaszczanym Wschodnim pokonać...

wolę 514 :D - chyba że pół Rembertowa i Wesołej wsiądzie w auta to korek pewnie obejmie już cały Rembertów - o wydostaniu się na Ostrobramską od 6-tej rano będzie można zapomnieć

[ Dodano: |26 Maj 2011|, 2011 22:14 ]
prażanin35 pisze:Jeden na godz a na dodatek z Siedlec wiecznie opóźnione...
można sobie tylko wyobrazić jakie będzie jego obłożenie - w Rembertowie to pewnie tylko na dach :dance:

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 27 maja 2011, 8:39

prażanin35 pisze:
Następny na prochach... próbowałeś kiedyś wejśc do SKM-ki koło 8 na Rembertowie? Pewnie nawet nie wiesz gdzie to jest bo nie pisałbyś takich bzdur. Powodzenia jak teraz z 50% ludzi przeniesie się na 514, która i tak rano jeździ porządnie napełniona.
Skoro obecnie pociąg wjeżdżający do Rembertowa jest pełny i pewnie nie zmieni się to od razu po zamknięciu średnicy, to Ci sami ludzie po dojeździe na Wschodni będą coś musieli ze sobą zrobić. Oni i inne osoby dojeżdżające z kierunku Otwocka.
Śmiem twierdzić, że mieszkańcy Nowego Rembertowa wcale nie są najliczniejsza grupą dojeżdżających. Oprócz 514 dojazd w kierunku Wawy zapewniają też inne autobusy. Wystarczy pomyśleć i kombinować.

Przez pierwsze dni ze Wschodniego do centrum oprócz Zetki będą tramwaje. Później będzie dojazd tramwajem na Trasę WZ. Tłok w pociągach/korki i tak się zmniejszą, bo zacznie się okres wakacyjny.
Aha, bo taka Stara Miłosna, czy Falenica do centrum przecież ma linię pokroju 508, nie?

prażanin35
Zbanowany

Post autor: prażanin35 » 27 maja 2011, 19:27

person pisze:Śmiem twierdzić, że mieszkańcy Nowego Rembertowa wcale nie są najliczniejsza grupą dojeżdżających.
No nie. Jest jeszcze Wesoła i Wola Grzybowska. A stamtąd najlepszą alternatywą dla kolejki jest...514.
person pisze:Aha, bo taka Stara Miłosna, czy Falenica do centrum przecież ma linię pokroju 508, nie?
Nam nie potrzeba linii co 3 minuty, wystarczyłoby co 15 tak jak z w/w dzielnic.
person pisze:Oprócz 514 dojazd w kierunku Wawy zapewniają też inne autobusy. Wystarczy pomyśleć i kombinować.
Z przesiadką owszem jest możliwośc ale skoro jedna linia jest atrakcyjną alternatywą dla zamykanego połączenie to czemu jej nie wzmocnic? Czy nie na tej zasadzie uruchamia się Zetki?

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 27 maja 2011, 19:29

prażanin35 pisze:Z przesiadką owszem jest możliwośc ale skoro jedna linia jest atrakcyjną alternatywą dla zamykanego połączenie to czemu jej nie wzmocnic? Czy nie na tej zasadzie uruchamia się Zetki?
Jak tramwaje mi nie jeździły w JPII to nie wzmacniano 510. Były tylko Zetki :-"

prażanin35
Zbanowany

Post autor: prażanin35 » 27 maja 2011, 19:34

Bo 510 ma inne funkcje, dowozic Tarchomin do DWC. Szkoda byłoby ją wzmacniac dla zastępowanie 2 km tramwaju.
Tymczasem 514 na CAŁEJ trasie może zastępowac kolejkę oczywiście tylko tymczasowo. Nawet fajnie by było nazwac ją na okres remontu Z-ileś tam, łatwiej by się dało skasowac we wrześniu... Bo przy kursującej kolejce ona jest zbędna.

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 27 maja 2011, 19:41

prażanin35 pisze:Szkoda byłoby ją wzmacniac dla zastępowanie 2 km tramwaju.
Tak samo szkoda jest wzmiacniać 514 dla kilku kilometrów pociągu. Mało tego, 514 nie pokrywa się z odcinkiem, gdzie kolej jeździć nie będzie.
prażanin35 pisze:Tymczasem 514 na CAŁEJ trasie może zastępowac kolejkę oczywiście tylko tymczasowo.
Chcę jechać z Olszynki Grochowskiej do Centrum pociągiem, a on tam nie dojeżdża, mam wybrać 514?

Awatar użytkownika
Mong
(ZEA_R-0)

Post autor: Mong » 27 maja 2011, 19:45

primoż pisze:Tak samo szkoda jest wzmiacniać 514 dla kilku kilometrów pociągu. Mało tego, 514 nie pokrywa się z odcinkiem, gdzie kolej jeździć nie będzie.
Ale pokrywa się w relacji Rembertów - :mewa: .

prażanin35
Zbanowany

Post autor: prażanin35 » 27 maja 2011, 20:01

primoż pisze:Chcę jechać z Olszynki Grochowskiej do Centrum pociągiem, a on tam nie dojeżdża, mam wybrać 514?
Tak w Olszynce na kolejke zawsze cały peron ludzi czeka:) A zresztą z linii otwockiej zostawiono kursy co godzinę a jako alternatywa jest 521 zdaje się, że co 10 minut.
ZEA_R-0 pisze:Ale pokrywa się w relacji Rembertów - :mewa: .
W relacji Wesoła-Metro też. I WG-Metro.
Kolega usiłuje nas przekonac że 514 jest zbędna i nie musi tego długo robic. Ona jest zbędna przy normalnie funkcjonującej kolejce. Jest super okazja, żeby ją zlikwidowac od września, wystarczy nazwac ją Z-14, a po wakacjach cichaczem zlikwidowac. Jakoś nikt na to nie wpadł...

Awatar użytkownika
primoż

Post autor: primoż » 27 maja 2011, 20:06

prażanin35 pisze:Jest super okazja, żeby ją zlikwidowac od września, wystarczy nazwac ją Z-14, a po wakacjach cichaczem zlikwidowac. Jakoś nikt na to nie wpadł...
Zawsze to jakiś sposób na pozbycie się jej :lol:
Bardziej mi chodziło o to, żeby jej nie podbijać.

ODPOWIEDZ