Absurdy miejskie i nie tylko
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
- Matrix2441
Pasy!!! Najprostsze rozwiązanie!!Plesim pisze:Święta racja. Niestety do ludzi nie dociera, że czasami trzeba przeboleć rozwiązanie jakie zostało zastosowane. A im prostsze, tym lepiej będzie funkcjonować.
Polecam: http://www.zm.org.pl
Nazywam się Kajo i jestem Roweroholikiem.
Spowalnia ruch, ale zmniejsza korki tym samym.BJ pisze:Ale tworzenie świateł zamiast kładek to chory pomysł, bo tylko spowalnia ruch. Całe szczęście, że przy Jagielskiej zdecydowali się na odbudowanie kładki, a nie zostawienie świateł.
Być może, ale jeśli mamy do wyboru rozwiązanie niespowalniające ruchu (kładka) oraz rozwiązanie spowalniające ruch, to czemu wybierać coś, co tworzy korki, czyli światła?fik pisze:Są ważniejsze rzeczy od płynności ruchu.
Zapraszam na Puławską. Korek kończył się na Kajakowej, a teraz jest co najmniej do Karczunkowskiej.kajo pisze:Spowalnia ruch, ale zmniejsza korki tym samym.
Dziwnym trafem taka sytuacja jest dokładnie od kiedy uruchomiono jakże potrzebne światła przy kościele na wysokości 6 Sierpnia i przy Kapeli.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Fakt, wykrojenie tam fazy dla pieszych, żeby przeszli, da w efekcie poważne utrudnienia. Z drugiej strony aktualnie pieszy nie będący absolutnie zdrowy nie ma za bardzo jak przejść, bo mnie ta kładka drażni, a co ma powiedzieć ktoś nie do końca pełnosprawny, bądź po prostu bardziej wiekowy?
Jesteś idealnym przedstawicielem przyszłego kierowcy, którego pieszy nie interesuje bo pieszy powinien chodzić po chodniku a nie po jezdni. A pieszy jeżeli chce przejść na drugą stronę, to najlepiej niech przefrunie. Egoista drogowy, gdzie siedzenie w samochodzie zwalnia z myślenia.BJ pisze:Tylko, że na chodnikach nie tworzą się korki z powodu kładki.
Na ulicy z powodu zbędnych świateł - jak najbardziej.
Bo to jest miasto, a nie trasa ekspresowa. I mówię to z punktu widzenia kierowcy, który także jest pieszym i wie, co to znaczy ganiać po schodach.BJ pisze:Być może, ale jeśli mamy do wyboru rozwiązanie niespowalniające ruchu (kładka) oraz rozwiązanie spowalniające ruch, to czemu wybierać coś, co tworzy korki, czyli światła?
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Ale czas przejazdu tą ulica prawie się nie zmienił, korek się wydłużył, ale upłynnił. Poza tym zaobserwowałem krótszy korek chociażby na wyjeździe z Mysiadła.BJ pisze:Zapraszam na Puławską. Korek kończył się na Kajakowej, a teraz jest co najmniej do Karczunkowskiej.
Dziwnym trafem taka sytuacja jest dokładnie od kiedy uruchomiono jakże potrzebne światła przy kościele na wysokości 6 Sierpnia i przy Kapeli.