Łukasz pisze:Spisaka raz, Włochy-Centrum (dogmat) - dwa.
Gdyby we Włochach, i w Centrum, były jakieś stacje kolejowe, najlepiej połączone torami, z dużą ilością pociągów szybko i sprawnie transportujących ludzi....
drja pisze:Skorosze potrzebują tego 178
Do czego? Ładnie się w oknach prezentuje? Kozacko wygląda dziko śmigając przez Sławoja? Można strzelić słitfocie, jak tkwi na Spisaka, w Alejach, na Prystora, potem na Ryżowej tudzież Popularnej? Bo tak wygląda poranny szczyt. A, ja może kretyn jestem, ale "Skorosze potrzebują" jest dla mnie tożsame ze "Skorosze korzystają". W związku z tym, skoro Skorosze nie korzystają, to i nie potrzebują. 207 im podkręcić, i wystarczy. I ewentualnie pokombinować, jak to 207 puścić przez Spisaka.
drja pisze:Niech mi ktoś powie, czym niby różni się w prędkości jazdy te 178 od 191, hę? Te drugie fruwa nad Ryżową i Chrobrego?
Niczym, w związku z czym wystarczy, żeby jedna linia tkwiła, więcej nie musi. W tej jednej są rezerwy miejsc. Poza tym 191 ma częstotliwość, a 178 to zbiór ośmiu autobusów pałętających się przez pół miasta. Wychodzisz na przystanek i czekasz, czekasz, czekasz, czekasz... A potem przyjadą dwa.
fik pisze:Nie fruwa, ale jest różnica między linią stojącą w korkach, ale przyjeżdżającą na przystanek w miarę regularnie i często, a linią stojącą w korkach z częstotliwością PKSu do Grójca; planując podróż tą drugą od razu można doliczyć minimum 30 minut zapasu na oczekiwane nieoczekiwane okoliczności. Jeśli do tego dodamy fakt, że 191 ma o wielokroć atrakcyjniejszą trasę i końcówkę - nim 178 doczłapie się do Szpitala Wolskiego, pasażer 191 jest już zazwyczaj w tramwaju na Zawiszy - to już wiemy, czemu 178 jest ulubioną linią Szeregowego.
Zgadzam się z Fikiem, to aż podejrzane

A od siebie dodam, że pomimo PKSowej częstotliwości, linia i tak się zbija w dwuskłady. Ja lubię prawie pustym wozem śmigać przez pół miasta, dogonić sobie Grodzia, wyprzedzić go... Ale czy to naprawdę najlepsza opcja dla pasażerów?