O Jezu. Nawet na PKP PLK jest wspólna łączność...Szeregowy_Równoległy pisze:W momencie, kiedy na jednej linii jest kilku przewoźników, i żadnej ekspedycji? Wspólna łączność? Ciężko.
Nie wymyślajcie absurdalnych przeszkód.
Moderator: Wiliam
To postawić radiowóz ZTMu do ch**a, który będzie odmierzał pięciominutowe odstępy i celował z odjazdami w godziny rozkładowe. O 21 chyba nie jest to niemożliwe???Szeregowy_Równoległy pisze:W momencie, kiedy na jednej linii jest kilku przewoźników, i żadnej ekspedycji? Wspólna łączność? Ciężko. Pomijam sytuacje, w których ruszam z krańca w czasie swojej, 5 brygady, w 1/3 trasy jadę już w czasie kolejnej brygady, a przed kolejnym krańcem mam -40, czyli jadę w czasie jeszcze kolejnej brygady, na to nikt nic nie poradzi. Nie da się zdyscyplinować korków tak, żeby generowały opóźnienia równe taktowi linii.
No właśnie jednak chodziło o przeciwny kierunek. W tym problemu nie ma żadnego.Łukasz pisze:Nie, w drugą stronę - z WZ w Marszałkowską w lewo w fazie 18.
To był kluczowy argument, że 512 tam nie może skręcać. Kiedyś.
Amen.Szeregowy_Równoległy pisze: Ja generalnie jestem zwolennikiem przekazania ekspedycji i sterowań Organizatorowi.
503 skrecajace z tramwajem koliduje z nim wiec nie-OK. 503 tam moze skrecac bez tramwaju, z jezdni. Na zielonym swietle. Tak jak na wiekszosci skrzyzowan sie skreca.Szeregowy_Równoległy pisze:Czekaj, o ile 503 skręcające z tramwajem z Solidarności w Jagiellońską byłoby OK, bo nikomu nic nie zagraża, to cokolwiek skręcające na Bankowym z Bankowego w stronę Pragi, w fazie osiemnastki () byłoby niebezpieczne. Przecinasz torowisko, po którym jedzie tramwaj, mający gwarantowaną sygnalizacją bezkolizyjność. Takie rzeczy, panie, to się za kilkaset złotych plus punkty robi, a nie legalnie i w majestacie. Przy czym doprecyzuj co cię w Bankowym boli, bo żadnej relacji skrętnej, którą dałoby się w fazie osiemnastki wykonać, nie znalazłem.