Zamknięcie metra w rejonie stacji Świętokrzyska: wiosna 2012

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
person
(geograf)

Post autor: person » 22 mar 2012, 15:10

Kra pisze:
osa pisze:Kolejne decyzje ZTM: od piątku 46 co 5 minut, ale - uwaga! - al. JPII pojedzie też część tramwajów 74 (zjeżdżające do zajezdni na Mokotowie). Moim zdaniem wprowadzi to chaos na Bródnie, powinien być osobny numer.
A skąd znajdą się wagony na to 46?
Szkoda, że nie postanowiono wzmocnić (jakkolwiek) 17-tki...

Awatar użytkownika
drja

Post autor: drja » 22 mar 2012, 15:32

tatra pisze:27 byłoby nie za a uwolniłoby tor na M.Marymont.
Dzisiaj między 6.30 a 7.30 17 odjeżdzała nabita po dach z M.Marymont
A ja tak sobie myślę... dostaje po tyłku 1 (wg. relacji kumpeli - wczoraj rano niezabieralne na Okopowarowej), dostaje 25. Może by tak 27 przepiąć z Woli, gdzie śmiga na pusto, na Banacha? Czas przelotu +4 min, ale czytam tu, że jest jedna solówka zapasu... Zawsze to byłoby coś. :-k

Awatar użytkownika
Daniel_FCB
(kaczofob)

Post autor: Daniel_FCB » 22 mar 2012, 16:08

Bastian pisze:
Daniel_FCB pisze:Może jakieś cięcie 31?
Ono jest tak krótkie, że dużo z niego i tak się nie zetnie.
Żeby przeciągnąć na Służewiec 16 ile potrzeba?
A skąd się biorą ludzie w 31 teraz? (w sensie - poprzez utrudnienia w metrze trasie MRA - Wierzbno - Służewiec przybyła dodatkowa przesiadka, co nie jest zbyt atrakcyjne dla tego połączenia)
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 22 mar 2012, 16:51

Ja wczoraj wybrałem się z Ochoty na Wilanowską. Oczywiście musiałem się przesiadać, na nie-wiadomo-który przystanek, na pl. Narutowicza (a sam mówiłem, że trzeba będzie odcierpieć :kekeke: ). W metrze ludzi malutko, wolne miejsca siedzące (ok. 11:10) :shock:
Pan Piotr pisze:Miejmy nadzieję, że z zawieszenia 25 (-o<
Ja ci dam (-X Wczoraj widziałem w międzyszczycie tłum ludzi wysiadających z uboota na BW1920 :shock:
TGM pisze:Nie można było poprzywracać (oczywiście częściowo) tego co było przed epoką metra, a osłabić tego co powstało później?
Dawniej nie było np. silnej TŁ...
MichalJ pisze:I w ogóle - skąd ten numer? Jako skrócone 33, to raczej 43 by pasowało, albo w ogóle 33f...
33f daj spokój =; 43 ostatnio pojawiało się na ciągach wschód-zachód (Al. Jerozolimskie lub WZ), a 16 na Piaskach pewnie jeszcze nie pamiętają. A czemu 4x a nie 7x to nie mam pojęcia, myślałem, że zatem będzie tylko w szczytach.
Pawcio pisze:Rozkładowo jest tam solówka. ZTM nie może tak sobie w rozkładach dopinać drugich wagonów do solówek.
TW zapewnia drugi wagon gratis?
MichalJ pisze:To ma czemuś pomóc, czy Galas zakazał skręcać?
Gdzie skręcać? Z Nowowiejskiej w prawo w Chałubińskiego?
drja pisze:A ja tak sobie myślę... dostaje po tyłku 1 (wg. relacji kumpeli - wczoraj rano niezabieralne na Okopowarowej), dostaje 25. Może by tak 27 przepiąć z Woli, gdzie śmiga na pusto, na Banacha? Czas przelotu +4 min, ale czytam tu, że jest jedna solówka zapasu... Zawsze to byłoby coś. :-k
Nawet i na pl. Narutowicza, zawsze coś. Wcześniej nie śmiałem tego proponować, bo nie znam zapełnienia na Woli, ale piszesz, że pusta...
Daniel_FCB pisze:Żeby przeciągnąć na Służewiec 16 ile potrzeba?
Miejsca na Służewcu?
Daniel_FCB pisze:A skąd się biorą ludzie w 31 teraz? (w sensie - poprzez utrudnienia w metrze trasie MRA - Wierzbno - Służewiec przybyła dodatkowa przesiadka, co nie jest zbyt atrakcyjne dla tego połączenia)
No właśnie w ogóle nie wiadomo, czy się biorą.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

MichalJ

Post autor: MichalJ » 22 mar 2012, 16:57

Z Nowowiejskiej w lewo w al. Niepodległości.

Awatar użytkownika
Daniel_FCB
(kaczofob)

Post autor: Daniel_FCB » 22 mar 2012, 17:17

KwZ pisze:
Daniel_FCB pisze:Żeby przeciągnąć na Służewiec 16 ile potrzeba?
Miejsca na Służewcu?
Daniel_FCB pisze:A skąd się biorą ludzie w 31 teraz? (w sensie - poprzez utrudnienia w metrze trasie MRA - Wierzbno - Służewiec przybyła dodatkowa przesiadka, co nie jest zbyt atrakcyjne dla tego połączenia)
No właśnie w ogóle nie wiadomo, czy się biorą.
1. Miejsca na Kieleckiej jest tyle samo.
2. Slav właśnie twierdzi, że 31 jest nadal nabite po dach.
To skąd nagle wziął się milijon ludzi w 17 i drugi milijon, który wysiada z 33/46 i czeka na 17?
Wciąż się zastanawiał, jak nielogiczne może się stać logiczne rozumowanie, jeśli zajmuje się nim dostatecznie duży komitet - Pratchett, Świat finansjery
A mówili nauczyciele "z gminem nie zadajemy się nie z powodu ich niskiego urodzenia, ale dlatego, że nie ma po co" - Ziemiański, Achaja
FCBARCA.COM

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 22 mar 2012, 17:33

KwZ pisze:TW zapewnia drugi wagon gratis?
Zupełnie gratis to nie, ale pełnej stawki też płaconej nie ma.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 22 mar 2012, 18:44

KwZ pisze:TW zapewnia drugi wagon gratis?
To nie jest istotne. Ważne jest to, że zasadniczo rezerwowych solówek ani trójskładów, o ile wiem (a nie zajmuję się tym zawodowo) nie ma. Więc jak cokolwiek się takiej solówce rodzi, to musi jechać skład z rezerwy.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Awatar użytkownika
KwZ

Post autor: KwZ » 22 mar 2012, 19:11

Daniel_FCB pisze:1. Miejsca na Kieleckiej jest tyle samo.
Niby tak, ale chodzi o to, że 46 ma być synchronizowane z 33, a nie 17, a to różnica.
Daniel_FCB pisze:2. Slav właśnie twierdzi, że 31 jest nadal nabite po dach.
No właśnie nie napisał (albo przeoczyłem), kiedy tak było. A czy we wtorek, czy w środę to akurat różnica.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!

5556

Post autor: 5556 » 22 mar 2012, 19:25

Patrząc na to wszystko mam wrażenie że tym razem tramwaje stanowią lepszą alternatywę jako zastępstwo za metro - na Jana Pawła pękają w szwach, na Andersa też nie lepiej (tylko skąd brać składy...)i koniecznie trzeba poprawić światła na Pl.Wilsona! Autobusy niestety grzęzną w korkach (Z-1) nawet zapełnienie jest takie sobie (chyba że tak trafiałem :-k ) a 500tka do Ratusza to już dla mnie marnotrawstwo wozów. Nie wiem jak rano (no właśnie jak kto wie?), choć np. w 127 jest więcej pasażerów, ale popołudniu 500tka wraca z Centrum z kilkoma osobami na pokładzie... ](*,)
185 - najlepsza linia w mieście!

ashir

Post autor: ashir » 22 mar 2012, 19:40

5556 pisze:Nie wiem jak rano (no właśnie jak kto wie?), choć np. w 127 jest więcej pasażerów, ale popołudniu 500tka wraca z Centrum z kilkoma osobami na pokładzie... ](*,)
Chyba z Pl. Bankowego. ;-)

Rosa

Post autor: Rosa » 22 mar 2012, 19:42

5556 pisze:Patrząc na to wszystko mam wrażenie że tym razem tramwaje stanowią lepszą alternatywę jako zastępstwo za metro -
Najlepszy jest transport kombinowany :)
Na Marszalkowskiej np autobusy grzęzna przy Krolewskiej przez jak zwykle zablokowany totalnie Bankowy, z kolei tramwaje swoje odstoją w Centrum przed rondem Dmowskiego. Wczoraj widziałem 6 skladow stojących sobie w kolejeczce przed przystankiem.

Awatar użytkownika
Os0

Post autor: Os0 » 22 mar 2012, 20:12

Dzisiaj przed 10 widziałem 8 z krańcem "Cmentarz Wolski", co mnie bardzo zdziwiło. Pomyłka czy coś z 8 kombinują?
:mewa: 2 17 211 509 511 516 723 731 N03 N63
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88

Awatar użytkownika
Bywalec

Post autor: Bywalec » 22 mar 2012, 20:24

KwZ pisze:
Daniel_FCB pisze:2. Slav właśnie twierdzi, że 31 jest nadal nabite po dach.
No właśnie nie napisał (albo przeoczyłem), kiedy tak było. A czy we wtorek, czy w środę to akurat różnica.
Patrząc na to co widziałem rano, to jakoś o połowę luźniejsze było.
Obrazek

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 22 mar 2012, 20:50

Os0 pisze:Dzisiaj przed 10 widziałem 8 z krańcem "Cmentarz Wolski", co mnie bardzo zdziwiło. Pomyłka czy coś z 8 kombinują?
Tak parę miesięcy już z 8 kombinują....
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

ODPOWIEDZ