Euro 2012 - organizacja turnieju

Moderatorzy: Tyrystor, Szeregowy_Równoległy

Awatar użytkownika
Szeregowy_Równoległy
Szeregowe Chamidło

Post autor: Szeregowy_Równoległy » 13 cze 2012, 16:53

rhemek pisze:Tak, tylko pierwszym krokiem musiałoby być karne zdegradowanie Legii dwie klasy niżej. Naprawdę w to wierzysz? To ten klub jest Warszawską wylęgarnia kiboli.
W związku z zamieszkami przed i w trakcie meczu Polska - Rosja zdegradować Legię? I to za zadymę, która odbywała się w czasie, kiedy klub nie rozgrywa żadnych meczów i nie ma nic wspólnego z mistrzostwami? Mam w domu koszulkę "Straż graniczna". Jak zacznę dymić w tej koszulce, to zdegradujesz Straż Graniczną?.
Ikarusomaniak pisze:Broń gładkolufowa? Tylko ostra amunicja. Albo Zamknąć na stadionie, niech się tłuką, a potem wystrzelać tych, co przeżyją.
Na stadionach to się raczej rzadko tłuką.
JacekM pisze:Ale przecież problem był z ludźmi, którzy w ogóle na mecz się nie wybierali.
Nieważne, trzeba karać kluby. Bo klub z racji posiadania kibiców jest wylęgarnią kiboli. Zdegradujmy wszystkie kluby o dwie klasy niżej, w przyszłym sezonie mistrzem Polski zostanie zwycięzca drugiej ligi, przynajmniej nazwa będzie adekwatna do poziomu piłkarskiego :term:
129, 177, 178, 187, 194, 197, 207, 716, 401, 517, N35, N85, R1, R3, S1.

Nazywam się Major Bień

Awatar użytkownika
hafilip84
Jego Gryząca Albumowość

Post autor: hafilip84 » 13 cze 2012, 17:28

MichalJ pisze:TV mam w domu. Fenomenu 'strefy kibica' nie ogarniam.
Do wczoraj też nie ogarniałem :P Atmosfera jest jednak zupełnie inna i przy założeniu, że się jest w grupie znajomych i z daleka od kibolstwa - znacznie, znacznie lepsza :)

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 13 cze 2012, 17:55

W grupie znajomych można też się bawić w domu... mnie się zawsze wydawało, że strefy są raczej dla ludzi bez znajomych tudzież ze znajomymi bez warunków lokalowych (studenci, imigranci zarobkowi etc.)
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 13 cze 2012, 17:58

Ze znajomymi można w domu, w lokalu, po co do tego 100k obcego tłumu i kolejki do wszystkiego?

Awatar użytkownika
pawcio

Post autor: pawcio » 13 cze 2012, 17:59

To się nazywa psychologia tłumu.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem

Adam G.

Post autor: Adam G. » 13 cze 2012, 22:40

MichalJ pisze:Ze znajomymi można w domu, w lokalu, po co do tego 100k obcego tłumu i kolejki do wszystkiego?
Nie poszedłbym w taki tłum, ale rozumiem tych, którzy tak robią. Atmosfera w strefie jest naprawdę genialna, a 100 tysięcy osób robiących falę to widok którego prędko nie zapomnę.

// zanim ktoś zdąży napisać, że napisałem dwie wykluczające się rzeczy - widok ten obserwowałem z podwyższenia ;)
noidea

Rosa

Post autor: Rosa » 17 cze 2012, 9:11

Bastian pisze:
Bastian pisze:130 zatrzymanych, strzelanie gumowymi kulami, rondo de Gaulle'a wciąż zablokowane... A mogłem pójść spać, a nie - zachciało mi się poczytać w internecie :evil:
Z drugiej strony mam przeczucie, że to będzie kropla, która wreszcie przepełni czarę. Międzynarodowa kompromitacja może dać silny impuls do rozprawienia się wreszcie z kibolstwem raz, a dobrze, jeśli tylko władze porządnie się wkurzą, a media podkręcą.
Nie przesadzalbym z ta kompromitacją. Bylem w tym czasie za granicą i następnego dnia po meczu słyszałem głównie gratulacje jakich to mamy dzielnych kibiców którzy tak ladnie walczyli :).

Grzesiek
Kontakt:

Post autor: Grzesiek » 18 cze 2012, 12:31

Jakby ktoś był zainteresowany, na portalu biletowym są jeszcze miejsca na 1/4 na Narodowym za 320 złotych (łuki, kat. 2) i 600 złotych (wzdłuż boiska, kat. 1) ;)
Obrazek

ODPOWIEDZ