PKP a PKS

Moderator: JacekM

Awatar użytkownika
rufio198
Kontakt:

Post autor: rufio198 » 06 sie 2012, 16:40

Aleksander2560 pisze:
Bastian pisze: Ale w zasadzie czemu uparcie chcecie go przekonać? 8-(
Ze swojej strony chciałbym żeby przestał pleść bez przerwy pieśni wychwalające PKP pod same niebiosa, że tak "och, ach" i w szczególe cudownie... a przekonać do PB go nie przekonam, więc dałem sobie z tym spokój...
A nie zauważyłeś że Ty oraz paru innych użytkowników zachowuje się tak samo - tylko zamiast wychwalać PKP wychwalacie PKS, PB itp , a jeden to po prostu piał i wył z zachwytu nad OLT?
I stało się - Muminek ma Muminkę i pannę Migotkę :D
http://www.fotokolej.waw.pl/
Mój post to moja prywatna opinia i nie jest pisany po to żeby go cytować w mediach

reserved

Post autor: reserved » 06 sie 2012, 17:01

No bo sprawa jest prosta - wychwalać można ale szanować innych poglądy trzeba. Fik lubi pociągi, ja lubię Polski Bus. Ale czemu Fik się śmieje ze mnie i wytyka mi z tego powodu? Tutaj Fik przykładowo, ale to samo niektóre inny osoby. Każdy lubi co innego. Myślę, że warto się wymieniać poglądami bo może dzięki takim dyskusjom ktoś z PB przekona się do pociągów i odwrotnie, ale dopóki dyskusja jest na poziomie. Jeżeli schodzi na poziom "Ty jesteś głupi bo jeździsz swoimi beznadziejnymi pociągami" to to rzeczywiście nie ma sensu.

MichalJ

Post autor: MichalJ » 06 sie 2012, 17:46

A w ogóle te wszystkie 5 zł w tę czy w tamtą... Tu w Finlandii pekaes 220 km kosztuje 45 euro. Pociąg podobnie... :)

Awatar użytkownika
span

Post autor: span » 06 sie 2012, 20:20

fik pisze:
KwZ pisze:Toż piszę, że teraz już jest lepiej.
Ale ja hobbystycznie jeżdżę koleją od ~9 lat i nigdy nie pamiętam takiego koszmaru, o jakim piszesz.
Ja od 17 lat......swoje przeżycia mam ale do PKS-u (wszystko mi jedno on sie zowie może być i PB) nikt mnie nie przekona - choćby ta pani z koszyczkiem na kolanach mi usiadła a kierowca witał już na godzinę przed wyjazdem - autobusem się jeździ jak nie ma innej alternatywy i to do max. 2 godz (przykład: Bieszczady). Zdania nie zmienię od wielu lat i PB mi powiewa!!!
KS Unibax Toruń - mój klub
503 - moja linia
208 - linia z przymusu

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 06 sie 2012, 21:13

span pisze:kierowca witał już na godzinę przed wyjazdem
To źle? :>
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

bartoni722

Post autor: bartoni722 » 06 sie 2012, 21:15

No pewnie. Przecież lepiej sobie postać godzinkę na dworcu, jak się pociąg spóźni.
I już nie stały pasażer świetnej linii 527. :(

Awatar użytkownika
fik
Naczelne Chamidło

Post autor: fik » 06 sie 2012, 21:22

bartoni722 pisze:No pewnie. Przecież lepiej sobie postać godzinkę na dworcu, jak się pociąg spóźni.
Szczyt demagogii.

Jak dla mnie temat się wyczerpał. Obawiam się, że to oznacza, że dla Was też :>
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!

Zablokowany