Komunikacja na Tarchominie i Nowodworach
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Coraz trudniej ją dojrzeć. 180 zostało skutecznie obgryzione...pawcio pisze:Różnicy w częstotliwości pomiędzy 170 i 180 nie widzisz?
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Wszystko pięknie poza jednym ale:MeWa
Te analizy nazywają się brak kasy.
Sieć tramwajowa jest droższa w budowie i eksploatacji od autobusów więc jeśli ktokolwiek powołuje się na brak kasy to akurat względy ekonomiczne są argumentem przemawiającym raczej za rozwojem sieci autobusowej zamiast tramwajów.
Natomiast faktem jest że potrzeb nie zaspokoisz nie posiadając po temu możliwości.KwZ
Ale co innego są potrzeby, a co innego możliwości, zgodzisz się?
"Spóźniony pociąg przyspieszony relacji xyz, przyjedzie z opóźnieniem ok. 25 minut. Opóźnienie może ulec powiększe... zmianie"
Łe?Glonojad pisze:Coraz trudniej ją dojrzeć. 180 zostało skutecznie obgryzione...pawcio pisze:Różnicy w częstotliwości pomiędzy 170 i 180 nie widzisz?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Raczej 170pawcio pisze:Łe?Glonojad pisze: Coraz trudniej ją dojrzeć. 180 zostało skutecznie obgryzione...
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Jak 180 szło na Chomiki, to miało 10 w DS. Teraz ma 15...pawcio pisze:Łe?Glonojad pisze: Coraz trudniej ją dojrzeć. 180 zostało skutecznie obgryzione...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
180 w DS co 10? Nie przypominam sobie takich rzeczy, bo od czasu Powązek istniała koordynacja 111 i 180 na Anielewicza, która pozwala na trwanie rozkładu 111 w niezmienionej formie przystankowej od 4 lat.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
-
Pan Piotr
- (XXXX)
180 ostatnio zmieniano częstotliwość w 2008 r. A tak to:pawcio pisze:180 w DS co 10? Nie przypominam sobie takich rzeczy, bo od czasu Powązek istniała koordynacja 111 i 180 na Anielewicza, która pozwala na trwanie rozkładu 111 w niezmienionej formie przystankowej od 4 lat.
od 2000 r. do 2005 r. kursowało co 12/12/12
od 2005 r. do 2008 r. kursowało co 12/12/15
od 2008 r. do dzisiaj - kursuje co 10/12/15.
Także koordynacja chyba jest od 2008 r., czyli 8 lat po skierowaniu 180 na Powązki. Do sierpnia 2008 r. linia 111 kursowała co 8/12/15, a 180 co 12/12/15, a później właśnie ujednolicono częstotliwość szczytową.
A różnica rano i wieczorem, szczególnie w dni wolne, względem tego co było jest diametralna.
http://ztm.bohun.pl/baza/20010428/180/515504.HTM
http://www.ztm.waw.pl/bazaS/20121124/180/515504.HTM
Jak widać na niekorzyść