Jeździłem na tym, na drugiej zmianie, w czasie gdy AON miał zajęcia i wiesz co Ci powiem Panie Jaśnie Wszystko Wiedzący? Powiem Ci to, że JEDEN kurs z przystanku Rembertów-AON w kier. PKP miałem nabity po dach (gdy przede mną stało 143 również nabite)... reszta kursów po max. 10 osób w autobusie... a to jeszcze za czasów obsługi brygad całodziennych przez Solarisy Urbino 10...a teraz Urbino 12 jeżdzą puste... zaś U10 wala się na 198, które jest klasyczną dowozówką do pociągu z dość sporego osiedla i brygada 3cia w godzinach porannych przez własnie U10 jest nie zabieralna (obserwacje mojego zmiennika przez 5 dni jazdy pod rząd na tym)... Wracając do 196, 90% półkursów gdy zaczynałem z PKP Rembertów na przystanku Rembertów-Ratusz (odległość powalająca) zostawałem "zajechany" przez 143... wiadomo, od jakiegoś czasu ul. Marsa jest pusta...cud się stał, 143 jeździ o czasie...person pisze:Gratulacje z powodu zmarnowanego czasu. Dzisiejszy dzień jest kompletnie nie reprezentatywny: szkoły i uczelnie nie pracują, dużo osób wzięło wolne z powodu okresu świąteczno-noworocznego... Generalnie w Wawie jest pustawo co widać gołym okiem.
Ergo: powtórz obserwacje w normalnym okresie.
Uważam, że 196 powinna zakończyć kursowanie max. o godzinie 21:00, później ta linia nie ma kompletnie żadnego wykorzystania.
[ Dodano: |28 Gru 2012|, 2012 21:50 ]
Ale muszą być dwie osobne linie na trasie, która pokrywa się w 89%?Wiliam pisze:Połączenie 215 i 216 może i by było nie głupie, ale przyjrzeć się rozkładom to spowodowało by znaczne pogorszenie obsługi Nowego Rembertowa i Zielonej. 215 to socjal a 216 to dowozówka do pociągów. Ciężko ustawiać ją rzadziej niż co 15 minut.
Jeśłi argumentem w 100% przeważającym jest przejazd kolejowy w Rembertowie, to czy nie można wydłużyć czasu przejazdu pomiędzy przystankami PKP Rembertów w Starym Rembertowie a PKP Rembertów w Nowym?