Miasteczko WilanĂłw
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Fotoradar byłby sensowniejszy, tańszy, szybciej by się zwrócił i nie byłoby potrzeby odciągać WRD od innych, potrzebniejszych społeczeństwu zadań. No i pytanie: ktoś wie z jakiej właściwie okazji w temacie organizacji ruchu wypowiada się ksiądz proboszcz?
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Zwróćcie uwagę, że mieszkańcy o fotoradarze się nie zająknęli (wg artykułu przynajmniej), bo przecież spowodowałby, że za każdym razem musieliby zwalniać. Zresztą zapewne każdy jeden, który jeździ autem, zapytany o to, czy fotoradar rozwiązałby problem, odpowiedziałby, że to nie on przekracza prędkość. 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Na Żelaznej są progi?ashir pisze:A czytałeś artykuł, była mowa o progach nowego typu, jakie są na Żelaznej
- Bastian
- Sułtan Maroka
Na Stawkach, nie na Żelaznej.
Absurd, że światła (zatrzymanie na kilkadziesiąt sekund) będą lepsze, niż progi, na których trzeba tylko zwolnić. Ten artykuł doskonale pokazuje, jak wszyscy się "doskonale znają" na inżynierii drogowej, a jednak g... wiedzą...
Absurd, że światła (zatrzymanie na kilkadziesiąt sekund) będą lepsze, niż progi, na których trzeba tylko zwolnić. Ten artykuł doskonale pokazuje, jak wszyscy się "doskonale znają" na inżynierii drogowej, a jednak g... wiedzą...
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Bastian
- Sułtan Maroka
Kto się niby z tego śmieje?reserved pisze:Śmiejecie się, ze chcą zrobić progi zwalniające na dwupasmówce?
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Uwaga, pytanie laika. Nie pamiętam gdzie, na jakiejś dwupasmówce, jechałem po oznakowanych progach zwalniających, które miały postać delikatnych nierówności poprzecznych, ale niskich. Takich, że do tych 50-60km/h zwolnić musiałem. Nie wiem jak to się nazywa, ale wydaje mi się o wiele ciekawsze, niż te p***ne wyspy, które ciężko ominąć czymkolwiek i które w warunkach warszawskich się nie sprawdzają, co jest do sprawdzenia na Stawkach: niech ktoś tam spróbuje autobusem przejechać i nie złapać kołem progu, a jednocześnie nie zahaczyć parkujących, wystających nad jezdnię, osobówek, którymi nikt się nie przejmuje, tylko wszyscy chodzą przeszczęśliwi, jakie to fajne progi udało się położyć.
Raz jechalem z takim kierowca. Aby nie wjechac na progi pojechal lewym pasem i dal radeSzeregowy_Równoległy pisze:p***ne wyspy, które ciężko ominąć czymkolwiek i które w warunkach warszawskich się nie sprawdzają, co jest do sprawdzenia na Stawkach: niech ktoś tam spróbuje autobusem przejechać i nie złapać kołem progu, a jednocześnie nie zahaczyć parkujących, wystających nad jezdnię, osobówek, którymi nikt się nie przejmuje, tylko wszyscy chodzą przeszczęśliwi, jakie to fajne progi udało się położyć.