Tarchomin i Nowodwory (II)
Moderator: Wiliam
No nie. Zwłaszcza, że z Tarchodworów na Zachodni szeroko rozumiany to jednak jest 186. Bus+S3 z Tarchodworów ma sens tylko przy jeździe na Służewiec i okolice.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Dokładnie. I o tym piszę. Jeszcze pod kątem wygody można rozpatrywać dojazd do ścisłego centrum miasta.pawcio pisze:Bus+S3 z Tarchodworów ma sens tylko przy jeździe na Służewiec i okolice.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
- fik
- Naczelne Chamidło
No tak, jak już wcisnę się do S3, to będę musiał się wcisnąć do 189. Cóż za róznica w stosunku do wciskania się (na stacji początkowej, teh drama!) do metra i 31.MisiekK pisze:Pamiętaj też, że jak wsiądziesz w S3 to jedziesz i nie musisz wciskać się do metra, a potem wciskać na Wierzbnie do tramwaju.
Z 214 do S3 nie trzeba się przesiadać?!winnux8 pisze: a zapewniałoby szybki bezprzesiadkowy dojazd na Zachodni, Ochotę czy Lotnisko
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Jadąc autobus/S3 mam 1 przesiadkę, jadąc autobus/metro/tramwaj mam 2. Poza tym w pociągu w większości przypadków będę siedział przez 90% trasy.fik pisze:No tak, jak już wcisnę się do S3, to będę musiał się wcisnąć do 189. Cóż za róznica w stosunku do wciskania się (na stacji początkowej, teh drama!) do metra i 31.
Co to jest "normalnie"? Jak ja tam ostatnio byłem, to obowiązywała organizacja ruchu docelowa: schodami z peronu na górę, schodami z góry na pętlę. Nie będzie już inaczej, przejście przez szyny kolejowe jest i pozostanie nielegalne (acz używane)...fik pisze:Jak już będzie się można do niego normalnie dostać to pewnie nie.
- fik
- Naczelne Chamidło
Jadąc autobus/S3/189 masz dwie przesiadki. W strefie dojścia ze Służewca jest tylko część punktów docelowych. Ba, E-8 ma znacznie większy zasięg na Nowodworach niż miało 214...MisiekK pisze:Jadąc autobus/S3 mam 1 przesiadkę
Jeżeli tłumy z Nowodworów zaczną z tego połączenia korzystać, to nie będziesz siedział, a jeżeli będziesz siedział, to znaczy, że jest to połączenie nieefektywne i nie ma po co uruchamiać tej dowozówki.MisiekK pisze:Poza tym w pociągu w większości przypadków będę siedział przez 90% trasy.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!
Tego nie rozumiem. Przecież może być tak, że warto podnieść efektywność dane środka poprzez uruchomienie dowozówki. Np. taka dowozówka (dodatkowy autobus) zdejmuje ludzi z najbardziej zatłoczonego metra i 31.fik pisze: jeżeli będziesz siedział, to znaczy, że jest to połączenie nieefektywne i nie ma po co uruchamiać tej dowozówki.
Zgadzam się, że stacja Służewiec obejmuje tylko część biurowców na Służewcu swym zasięgiem. Tym niemniej można to rozważać pod kątem tej części lub zastanowić się nad podjechaniem tramwajem.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Czy wy na serio dyskutujecie o dowozie Tarchodworów do linii kolejowej? Równie zabawna byłaby dyskusja o tym, czy każdy Tarchodworzanin powinien posiadać ufundowany przez miasto helikopter!
Okej, można ją uruchomić, ale w zamian likwidacja linii ekspresowych. Może być? Coś za coś!KwZ pisze:Np. taka dowozówka (dodatkowy autobus) zdejmuje ludzi z najbardziej zatłoczonego metra i 31.
Tyle, że możesz przejść do tramwaju i skorzystać na przeciwpotoku bez konieczności wciskania się do nabitego 189. Poza tym - aż takich wielkich odległości tam nie ma.fik pisze:Jadąc autobus/S3/189 masz dwie przesiadki. W strefie dojścia ze Służewca jest tylko część punktów docelowych.
Bardziej rozłożyłoby to potoki. Z E-8 odpadliby jadący na Służewiec.fik pisze:Jeżeli tłumy z Nowodworów zaczną z tego połączenia korzystać, to nie będziesz siedział, a jeżeli będziesz siedział, to znaczy, że jest to połączenie nieefektywne i nie ma po co uruchamiać tej dowozówki.
Jestem stałym pasażerem linii 211 i muszę przyznać, że dodatkowy lub większy tabor jest zupełnie niepotrzebny. Co prawda, są strasznie zapchane pewne kursy (np. o 14:44 z Nowodworów w stronę Bukowa), ale to są tylko pojedyncze przypadki, a w pozostałych kursach Alpino sobie świetnie radząPatryk133 pisze:Napisałem do ZTM w sprawie większego taboru na 211, ciekawe co z tego wyniknie
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
1. Skąd wziąć większy tabor? Jaka linia ma być poszkodowana?mateuszsolaris pisze:Jestem stałym pasażerem linii 211 i muszę przyznać, że dodatkowy lub większy tabor jest zupełnie niepotrzebny. Co prawda, są strasznie zapchane pewne kursy (np. o 14:44 z Nowodworów w stronę Bukowa), ale to są tylko pojedyncze przypadki, a w pozostałych kursach Alpino sobie świetnie radząPatryk133 pisze:Napisałem do ZTM w sprawie większego taboru na 211, ciekawe co z tego wyniknie
2. Większy tabor = mogę posadowić swój tyłek bo mnie nogi bolą od stania.