Zostanie, zostanie - uruchomienie M2C to będzie na tyle duże wydarzenie, że ZTM nie będzie sobie żałował (powiem więcej - to będzie argument, żeby przepchnąć cięcia zupełnie nie związane z M2C - w końcu z czegoś trzeba będzie zapłacić te wozokilometry metra - wcale nie tanie). Na Os. Górczewska zostanie moim zdaniem coś słabego na W-Z (ja to określiłem jako 13), coś przez Kercelak i Daszyńskiego na Banacha (10 w obecnym kształcie z Woli out) i jakiś potworek Os. Górczewska - ... - Prosta - R. Daszyńskiego - Okopowa - Kercelak - Al. Solidarności - ... - Nowe Bemowo (napychanie metra z Os. Górczewska i Nowego Bemowa).Georg pisze:Wątpię, żeby 26 zostało wycofane z Woli. Za duża zmiana. Ludzie nie są przygotowani na takie coś. Poza tym teraz nie jest czas na takie duże reformy. Po ostatnich zmianach widać, że ZTM jeśli wprowadza jakąś reformę, to robi to jak najmniejszym kosztem (tzn. jak najmniej linii ma zmienić trasę, zostać zlikwidowanych, czy uruchomionych).
W uzupełnieniu mojego poprzedniego wywodu - bez zmian również 23 (raczej słabe); 10 mokotowskie, 28 i 41 jakoś do pożenienia ze sobą.