(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych

Moderator: Wiliam

Awatar użytkownika
Plesim

Post autor: Plesim » 09 sty 2014, 5:36

A 17 to i z Cm. Wolskiego przez Prostą jeździła kiedyś na Służewiec (nie pamiętam jeden czy więcej kursów).

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 sty 2014, 6:05

MichalJ pisze:A jak się próbowałem dopytać, czy te wozokm tarchominowe to stoją w zajezdniach i czekają, czy jeżdżą po mieście, to odpowiedzi jakieś takie niekonkretne były...
Takie czasy... Poza tym jedna rzecz wozy, nieco inna kilometry. Dałoby się zrobić przecież 10% km więcej nie zwiększając liczby wozów ani o wagon, zwiększając częstotliwość w międzyszczycie czy wieczorami.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

grzegorz

Post autor: grzegorz » 09 sty 2014, 18:03

...a nie skracać postojów przy tym zwiększeniu częstotliwości można ułatwiając ruch - dając prawdziwe priorytety, zwalczając ograniczenia prędkości itd.

Półtorak

Post autor: Półtorak » 09 sty 2014, 19:09

Plesim pisze:A 17 to i z Cm. Wolskiego przez Prostą jeździła kiedyś na Służewiec (nie pamiętam jeden czy więcej kursów).
Faktycznie, było coś takiego i to chyba dodatkowy BWL 46+17 :wink: 13N z R-3 wyjeżdżały na ZOO przez Marszałkowską, robiły pół kółka na Smentarz i stamtąd jako 17 - tak., jak piszesz, a stamtąd chyba zjazd na szopę. Chyba trzeba te wszystkie "wynalazki" liniowo - rozkładowe zacząć notować na bieżąco(przynajmniej tutaj), bo z pamięci uciekają.
4bis Stalowa - Woronicza

Półtorak

Post autor: Półtorak » 09 sty 2014, 19:15

grzegorz pisze:...a nie skracać postojów przy tym zwiększeniu częstotliwości można ułatwiając ruch - dając prawdziwe priorytety, zwalczając ograniczenia prędkości itd.
Oni "we wadzy" (władzy) w takie oszczędności nie wierzą. Przez głupie oszczędności wynikające z priorytetów można u kierowców - wyborców stracić reelekcję.

Pasuje jak ulał cytat z "Piłkarskiego pokera": Przez głupie 10 milionów spadłbym z ekstraklasy. Młodym kibicom drużyny mhm Powiśla (dla niepoznaki grali z literką "L") dodam, że chodziło o łapówkę dla sędziów w ramach tzw. spółdzielni wymierzonej właśnie w... Powiśle, ale to chyba prezes Mutry lub Kokonu się wahał. :lol:
4bis Stalowa - Woronicza

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 09 sty 2014, 19:20

grzegorz pisze:...a nie skracać postojów przy tym zwiększeniu częstotliwości można ułatwiając ruch - dając prawdziwe priorytety, zwalczając ograniczenia prędkości itd.
Akurat mnie w tym przykładzie chodziło o coś zupełnie innego - zamianę większości dodatków w całki. Liczba tramwajów w ruchu ta sama? Ta sama. Liczba wozokm większa? Większa.
Półtorak pisze: Oni "we wadzy" (władzy) w takie oszczędności nie wierzą. Przez głupie oszczędności wynikające z priorytetów można u kierowców - wyborców stracić reelekcję.

Pasuje jak ulał cytat z "Piłkarskiego pokera": Przez głupie 10 milionów spadłbym z ekstraklasy. Młodym kibicom drużyny mhm Powiśla (dla niepoznaki grali z literką "L") dodam, że chodziło o łapówkę dla sędziów w ramach tzw. spółdzielni wymierzonej właśnie w... Powiśle, ale to chyba prezes Mutry lub Kokonu się wahał. :lol:
Powiedziałbym, że kocham taką czczą, nic nie wnoszącą gadaninę gdyby nie to, że jako osobę która wiele zdrowia straciła na ww. sprawach mnie to najzwyczajniej w świecie boli.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.

Stary Pingwin

Post autor: Stary Pingwin » 09 sty 2014, 23:25

To ja Ci podrzucę przykład, gdzie za jednym zamachem można ucieszyć motorniczych i kierowców,
bo obie te grupy tracą. Bukowińska :arrow: Domaniewska. Ruszam tramem na zielone razem z autami i jak byśmy się nie sprężali, dojeżdżamy na początek czerwonego. Sprawdzone 6 razy na 31.
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 sty 2014, 0:51

Glonojad pisze:
Półtorak pisze: Oni "we wadzy" (władzy) w takie oszczędności nie wierzą. Przez głupie oszczędności wynikające z priorytetów można u kierowców - wyborców stracić reelekcję.
Powiedziałbym, że kocham taką czczą, nic nie wnoszącą gadaninę gdyby nie to, że jako osobę która wiele zdrowia straciła na ww. sprawach mnie to najzwyczajniej w świecie boli.
Skoro wiele zdrowia straciłeś na zmaganiach z tą "wadzą", to chyba raczej powinieneś się z Półtorakiem zgodzić? :> Ci, co mogą coś z tym zrobić, próbują coś zdziałać, ale pozostałym zostaje tylko frustracja i narzekanie, doprawdy trudno się temu dziwić.
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Awatar użytkownika
Glonojad
Dark Lord of The Plonk

Post autor: Glonojad » 10 sty 2014, 6:34

Bynajmniej. Od gadania predkosc nie przrosnie, w przeciwieństwie do mylnego wrazenia ze "nic sie nie robi".

Awatar użytkownika
Bastian
Sułtan Maroka

Post autor: Bastian » 10 sty 2014, 8:37

Nie traktowałbym tego w ten sposób. Każdy ma prawo narzekać, jak i gdzie mu się żywnie podoba. Nie uznaję anegdoty o krytyku i eunuchu...

Tym niemniej na tym zakończmy, bo nie ten temat :)
Honi soit qui mal y pense... Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow

Półtorak

Post autor: Półtorak » 10 sty 2014, 21:12

Jako że jestem sprawcą wywołania emocji, pozwól mi tylko dodać do Glonojada: sorry, nie było moją intencją Cię wkurzyć, a też roszczę sobie prawo do uzewnętrznienia frustracji jako były idealista pokładający nadzieje, które mocno i brutalnie zderzyły się z warszawską tramwajową rzeczywistością. A to miejsce jest od gadania (pisania), nie? I w naszych realiach czasem humor, a czasem publiczne zgrzytanie zębów jest niejako wentylem bezpieczeństwa, by nie zwariować. OK, tyle ode mnie w temacie, dziękuję za uwagę.
4bis Stalowa - Woronicza

Półtorak

Post autor: Półtorak » 10 sty 2014, 21:13

To teraz merytorycznie: jak się spisuje 28 na FSO?
4bis Stalowa - Woronicza

Awatar użytkownika
Matej
(mateuszsolaris)

Post autor: Matej » 10 sty 2014, 22:08

Dzisiaj jechałem gdzieś ok. 17:00 solówką w stronę Żerania, to wszystkie miejsca + kilka osób stojących było ;)
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM

Łukasz
Kontakt:

Post autor: Łukasz » 10 sty 2014, 22:16

pawcio pisze:Brakuje 5 brygad tak na oko.
To jakieś kursy mogą się wbijać z Ratuszowej.
ŁK

Awatar użytkownika
MisiekK

Post autor: MisiekK » 10 sty 2014, 22:52

Łukasz pisze:To jakieś kursy mogą się wbijać z Ratuszowej.
Tylko trzeba mieć wozy na te wbicia.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.

ODPOWIEDZ