(!) Dyskusje o sieci linii tramwajowych
Moderator: Wiliam
A 17 to i z Cm. Wolskiego przez Prostą jeździła kiedyś na Służewiec (nie pamiętam jeden czy więcej kursów).
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Takie czasy... Poza tym jedna rzecz wozy, nieco inna kilometry. Dałoby się zrobić przecież 10% km więcej nie zwiększając liczby wozów ani o wagon, zwiększając częstotliwość w międzyszczycie czy wieczorami.MichalJ pisze:A jak się próbowałem dopytać, czy te wozokm tarchominowe to stoją w zajezdniach i czekają, czy jeżdżą po mieście, to odpowiedzi jakieś takie niekonkretne były...
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
...a nie skracać postojów przy tym zwiększeniu częstotliwości można ułatwiając ruch - dając prawdziwe priorytety, zwalczając ograniczenia prędkości itd.
Faktycznie, było coś takiego i to chyba dodatkowy BWL 46+17Plesim pisze:A 17 to i z Cm. Wolskiego przez Prostą jeździła kiedyś na Służewiec (nie pamiętam jeden czy więcej kursów).
4bis Stalowa - Woronicza
Oni "we wadzy" (władzy) w takie oszczędności nie wierzą. Przez głupie oszczędności wynikające z priorytetów można u kierowców - wyborców stracić reelekcję.grzegorz pisze:...a nie skracać postojów przy tym zwiększeniu częstotliwości można ułatwiając ruch - dając prawdziwe priorytety, zwalczając ograniczenia prędkości itd.
Pasuje jak ulał cytat z "Piłkarskiego pokera": Przez głupie 10 milionów spadłbym z ekstraklasy. Młodym kibicom drużyny mhm Powiśla (dla niepoznaki grali z literką "L") dodam, że chodziło o łapówkę dla sędziów w ramach tzw. spółdzielni wymierzonej właśnie w... Powiśle, ale to chyba prezes Mutry lub Kokonu się wahał.
4bis Stalowa - Woronicza
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Akurat mnie w tym przykładzie chodziło o coś zupełnie innego - zamianę większości dodatków w całki. Liczba tramwajów w ruchu ta sama? Ta sama. Liczba wozokm większa? Większa.grzegorz pisze:...a nie skracać postojów przy tym zwiększeniu częstotliwości można ułatwiając ruch - dając prawdziwe priorytety, zwalczając ograniczenia prędkości itd.
Powiedziałbym, że kocham taką czczą, nic nie wnoszącą gadaninę gdyby nie to, że jako osobę która wiele zdrowia straciła na ww. sprawach mnie to najzwyczajniej w świecie boli.Półtorak pisze: Oni "we wadzy" (władzy) w takie oszczędności nie wierzą. Przez głupie oszczędności wynikające z priorytetów można u kierowców - wyborców stracić reelekcję.
Pasuje jak ulał cytat z "Piłkarskiego pokera": Przez głupie 10 milionów spadłbym z ekstraklasy. Młodym kibicom drużyny mhm Powiśla (dla niepoznaki grali z literką "L") dodam, że chodziło o łapówkę dla sędziów w ramach tzw. spółdzielni wymierzonej właśnie w... Powiśle, ale to chyba prezes Mutry lub Kokonu się wahał.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
-
Stary Pingwin
To ja Ci podrzucę przykład, gdzie za jednym zamachem można ucieszyć motorniczych i kierowców,
bo obie te grupy tracą. Bukowińska
Domaniewska. Ruszam tramem na zielone razem z autami i jak byśmy się nie sprężali, dojeżdżamy na początek czerwonego. Sprawdzone 6 razy na 31.
bo obie te grupy tracą. Bukowińska
Klimatyzatory są złe.
Niszczą torowisko.
Niszczą torowisko.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Skoro wiele zdrowia straciłeś na zmaganiach z tą "wadzą", to chyba raczej powinieneś się z Półtorakiem zgodzić?Glonojad pisze:Powiedziałbym, że kocham taką czczą, nic nie wnoszącą gadaninę gdyby nie to, że jako osobę która wiele zdrowia straciła na ww. sprawach mnie to najzwyczajniej w świecie boli.Półtorak pisze: Oni "we wadzy" (władzy) w takie oszczędności nie wierzą. Przez głupie oszczędności wynikające z priorytetów można u kierowców - wyborców stracić reelekcję.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Bynajmniej. Od gadania predkosc nie przrosnie, w przeciwieństwie do mylnego wrazenia ze "nic sie nie robi".
- Bastian
- Sułtan Maroka
Nie traktowałbym tego w ten sposób. Każdy ma prawo narzekać, jak i gdzie mu się żywnie podoba. Nie uznaję anegdoty o krytyku i eunuchu...
Tym niemniej na tym zakończmy, bo nie ten temat
Tym niemniej na tym zakończmy, bo nie ten temat
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Jako że jestem sprawcą wywołania emocji, pozwól mi tylko dodać do Glonojada: sorry, nie było moją intencją Cię wkurzyć, a też roszczę sobie prawo do uzewnętrznienia frustracji jako były idealista pokładający nadzieje, które mocno i brutalnie zderzyły się z warszawską tramwajową rzeczywistością. A to miejsce jest od gadania (pisania), nie? I w naszych realiach czasem humor, a czasem publiczne zgrzytanie zębów jest niejako wentylem bezpieczeństwa, by nie zwariować. OK, tyle ode mnie w temacie, dziękuję za uwagę.
4bis Stalowa - Woronicza
To teraz merytorycznie: jak się spisuje 28 na FSO?
4bis Stalowa - Woronicza
Dzisiaj jechałem gdzieś ok. 17:00 solówką w stronę Żerania, to wszystkie miejsca + kilka osób stojących było 
Moje zdjęcia: Phototrans - WGKM
To jakieś kursy mogą się wbijać z Ratuszowej.pawcio pisze:Brakuje 5 brygad tak na oko.
ŁK
Tylko trzeba mieć wozy na te wbicia.Łukasz pisze:To jakieś kursy mogą się wbijać z Ratuszowej.
Jožin z bažin kouše, saje, rdousí.... -
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem
Powyższy post jest tylko i wyłącznie moim prywatnym zdaniem z którym inni dyskutanci nie muszą się zgadzać.