Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
Przeklawiaturzenie, bardziej mi chodziło, czy to ostateczna wersja.osa pisze:Ależ skądże znowu byłyby sprawdzone. Tak mi się napisało spod palca, jak zwykle.
Problem w tym, że p.o. będzie się nazywał Warszawa Mokry Ług ZTCW... Więc mielibysmy mały problem.osa pisze:Dobry pomysł Mokry ŁugMagenta i Pastuszków
Mokry Ług. Z tym że jest też ulica Magenta, w dodatku przecznia ul. Paderewskiego, którą jedzie wcześniej 153 i to mogłoby być nieco mylące dla pasażerów. A może nie mam racji.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Nazwę przystanku kolejowego chyba można jeszcze zmienić? Wtedy Czwartaków (PKP Warszawa Czwartaków) i Mokry Ług wydają się być nadal dobre. 

No nie, tylko nie Warszawa Czwartaków.
(PKP) Mokry Ług i Mokry Ług Wschodni.
(PKP) Mokry Ług i Mokry Ług Wschodni.
MichalJ pisze:(PKP) Mokry Ług i Mokry Ług Wschodni.
- Emyl
- Podrzędne Chamidło
- Kontakt:
Dajcie spokój... To "Pastuszków" wcale nie jest takie złe w kontekście linii lokalnej, jaką jest 153. Gdybyśmy dyskutowali np. o 143, to inksza inkszość. Niech już ten "Mokry Ług" zostanie sobie tam, gdzie jest.
emyl pisze:Dajcie spokój... To "Pastuszków" wcale nie jest takie złe w kontekście linii lokalnej, jaką jest 153.
Ludzie, chyba was pogięło. Nie macie się nad czym zastanawiać? A co dziwnego w nazwie "Pastuszków? A czym to się różni od takich nazw jak: Mokry Ług, Zbójna Góra, Stare Świdry, Błota, Dudziarska, Stare Babice, Koprki czy Nadma? To są fajne, stare lokalne nazwy, zdecydowanie lepsze od takich dziwolągów jak Os. Derby III, Os. Derby VI, Kawęczyn POD, Malcanów BOOS, MPT Grochów, OW Promenada, SPB Kawęczyn czy zwłaszcza ZET Praga, ZET Żoliborz czy P&R Al. Krakowska.
man1956 pisze:A co dziwnego w nazwie "Pastuszków? A czym to się różni od takich nazw jak: Mokry Ług, Zbójna Góra, Stare Świdry, Błota, Dudziarska, Stare Babice, Koprki czy Nadma?
A w całej tej dyskusji chodzi właśnie tylko o to, żeby nazwą nowej pętli był obszar, a nie mała uliczka.
Rozumiem o co Ci chodzi, tylko nie sposób ortodoksyjnie trzymać się tej idei, bo - jak pokazuje praktyka - w większości przypadków takich obszarów nie można wyodrębnić, więc pętle się nazywa od ulicy. I dlatego np. jedna z najpopularniejszych linii w Warszawie - 520 - jedzie na Znaną, choć pewnie mało kto wie, co to za ulica, 105 na Browarną, 111 na Esperanto, 122 na Gwiaździstą, 171 na Torwar itp. itd. 153 na Pastuszków mi kompletnie nie przeszkadza. Fajna nazwa.
Mi dokładnie tak samo. Całkiem normalna nazwa. W szczególności do tych wszystkich P+R.man1956 pisze:153 na Pastuszków mi kompletnie nie przeszkadza. Fajna nazwa.
-
Krzysiek_S
A jednak Sławek miał racje .
Pętla w Rembertowie będzie nazywała się Pastuszków.
Pętla w Rembertowie będzie nazywała się Pastuszków.
Stu pięćdziesięciu trzech pastuszków nadchodzi 
A ZP między pętlami będzie nazywać się "Mokry Ług-Leśniczówka", w mordę, cóż za nazwa...
A ZP między pętlami będzie nazywać się "Mokry Ług-Leśniczówka", w mordę, cóż za nazwa...
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Łał.Jednocześnie uruchomione zostają kursy wariantowe zapewniające dojazd do przystanku CZERWONYCH BERETÓW na trasach:
153
PASTUSZKÓW / MOKRY ŁUG - … - Cyrulików – Szatkowników – Czerwonych Beretów (obsługa przystanku CZERWONYCH BERETÓW 01) – zawrotka na rondzie – Czerwonych Beretów – Szatkowników – REMBERTÓW-KOLONIA
153
REMBERTÓW-KOLONIA – Szatkowników – Czerwonych Beretów – zawrotka na rondzie – Czerwonych Beretów (obsługa przystanku CZERWONYCH BERETÓW 02) – Szatkowników - Cyrulików - … - MOKRY ŁUG / PASTUSZKÓW
Teraz czekamy tylko na rozkład wariantowego 153.