Trasa Łazienkowska i nie tylko
Moderator: Wiliam
Wydłużone 143?
I to częstsze 523 na Zachodni?Georg pisze:Wiele razy było to przerabiane. Obecnie 188 aż się prosi o likwidację, kosztem porządnej częstotliwości 182 i 523 (obie co 5/7,5/10). Wiem, że zaraz napiszecie, że jest skrzyżowanie przy PLotniku, ale przejście przez 3 światła nikomu jeszcze nie zaszkodziła. A w obecnej sytuacji jest to rozwiązanie często szybsze, niż czekanie 20 minut na 188. Może udałoby się ten skręt załatać linią 167.
M1 M2
1 4 18 25 35
109 128 136 154 171 186 190 222504 523
1 4 18 25 35
109 128 136 154 171 186 190 222504 523
Od BW1920 Banacha i Żwirkami? Daje to nieuciążliwą przesiadkę na Banacha-Szpital. Lepsze to, niż nic, bo ten pomysł oznacza też cofanie się (ci, którzy jadą na Służewiec i Ursynów, gorzej dostępną, ułomną, ale jednak bezpośrednią komunikację autobusową).Georg pisze:Może udałoby się ten skręt załatać linią 167.
Straci na punktualności. Za długie by było.Gdynianin pisze:Wydłużone 143?
Znaczy ci, co już mają 136?Gutek pisze:Od BW1920 Banacha i Żwirkami? Daje to nieuciążliwą przesiadkę na Banacha-Szpital. Lepsze to, niż nic, bo ten pomysł oznacza też cofanie się (ci, którzy jadą na Służewiec i Ursynów, gorzej dostępną, ułomną, ale jednak bezpośrednią komunikację autobusową).Georg pisze:Może udałoby się ten skręt załatać linią 167.
Przy założeniu, że likwidujemy 188, a wzmacniamy 182 i 523 (na obecnych trasach, nie skrócone 523 do Zachodniego), zostałoby 9dA, 2dB i 1cŚ.
- Bastian
- Sułtan Maroka
Co by zostało?Georg pisze:Przy założeniu, że likwidujemy 188, a wzmacniamy 182 i 523 (na obecnych trasach, nie skrócone 523 do Zachodniego), zostałoby 9dA, 2dB i 1cŚ.
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
Darmowy ser znajduje się tylko w pułapkach na myszy. Kir Bułyczow
Gdzieś tam może i jest prawda, ale kłamstwa tkwią w naszych głowach. Terry Pratchett
rano 9 dodatków, po południu 2 i jeszcze całka w DS. Mogłoby pójść choćby na wtyczki na 514, skoro Pawcio pisał, że rano autobusy są tam niezabieralne.
- Bastian
- Sułtan Maroka
OK, jakoś nie miałem czasu rozkminiać tego kodu 
Honi soit qui mal y pense...
Chemia teraz doszła do wspaniałych wyników. Robią wiewiórki z aminokwasów. Kir Bułyczow
Zalezy dokad je wydluzac. Jesli do szczesliwic (byle jak najmniej przez dickensa) to nic nie straciloby na punktualnosci, przy okazji dostaloby bardziej cywilizowany postoj.Georg pisze:Straci na punktualności. Za długie by było.Gdynianin pisze:Wydłużone 143?
Jak nie ma miejsca na szczesliwicach, to 184 w miare bezbolesnie mozna przerzucic na naruciaka. Przy ukazji moze daloby rade wreszcie udupic 521.
Bezproblemowo to 521 pewnie można by do Centralnego ciachnąć, ale to nie wiele da, a więcej się raczej długo nie będzie dało.

Wydaje mi się, że obecnie dalej w godzinach szczytu 182 jeździ za często a 523 za rzadko...
Nawet przykład z wczoraj, godz. 17:30, Metro Politechnika, kierunek Dw. Zachodni. Uciekł mi 182, ale o dziwo tłum stał na przystanku, a autobus odjechał luźny. Za 4 minuty przyjechało stadko w postaci dwóch 523, oba były niezabieralne. I tak jest częściej.
Nawet przykład z wczoraj, godz. 17:30, Metro Politechnika, kierunek Dw. Zachodni. Uciekł mi 182, ale o dziwo tłum stał na przystanku, a autobus odjechał luźny. Za 4 minuty przyjechało stadko w postaci dwóch 523, oba były niezabieralne. I tak jest częściej.
Jak to w przeciwpotoku? Zresztą tam w ogóle nie ma przeciwpotoku, nie zauważyłem nic takiego. A jeżdżę codziennie od wielu lat.