Układ linii tramwajowych z M2C
Moderator: Wiliam
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Mnie dalej urzeka ta 6. Wozi to muchy, więc będzie je woziło dalej na większości trasy, ale za to dwoma wagonikami a nie jednym, bo chyba solówek na Grochowską nikt nie puści. No i ten półkurs: lekko licząc sporo powyżej 80 minut.
Zanim Targową otworzą, torowisko na Powstańców Śląskich będzie już prawie gotowe.
A 18 była silna po skasowaniu 36 (bez wiaduktu na Andersa).
A 18 była silna po skasowaniu 36 (bez wiaduktu na Andersa).
1 9 15 128 136 154 157 172 186 208 414 N01 N38 N88
Żebyś się nie zdziwił - tempo prac jest naprawdę spore.Os0 pisze:Zanim Targową otworzą[...]
Gazeta.pl pisała o 20 października. O na przykład tu. Naprawdę spore.
2 3 4 5 6 7 8 9
10 11 12
13 14
15 17
10 11 12
13 14
15 17
Dawno nie czytałem artykułu, po którym było mi tak niedobrze. Z grubsza o niczym, ale jadu tyle... Panie osa, weź pan coś napisz, żeby się dało to czytać.
ŁK
Oby 18 i 20 były na Żeraniu skoordynowane, jak będą odjeżdżać jeden po drugim z dziurą to się niezabieralność porobi...
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje, ... 43574.html– Jeżeli Prosta będzie otwarta 1 października, to pojadą nią tramwaje linii 8, ale tylko do czasu uruchomienia metra, a także docelowo linia 10 – zapewnia Igor Krajnow, rzecznik Zarządu Transportu Miejskiego.
Targową nie pojadą za to od razu tramwaje. – Pojadą ulicą Targową po 20 października. Wszystko dlatego, że Tramwaje Warszawskie zbyt późno otrzymały plac budowy od wykonawcy metra, by móc rozpocząć swoje – wyjaśnia Kunert.
Ciekawe, to tramwajarzom udało się odtworzyć skręt z Prostej w Towarową na rondzie Daszyńskiego? Nie zanosiło się na to. Powstaje za to przejazd między torami na Prostej między rondem a Wronią dla linii 11.
Czyli "10" owszem wróci na Prostą, ale "8" zostanie na trasie przez Kercelak.
Czyli "10" owszem wróci na Prostą, ale "8" zostanie na trasie przez Kercelak.
Obecnie na Rondzie Daszyńskiego nie ma żadnych relacji skrętnych.osa pisze:Ciekawe, to tramwajarzom udało się odtworzyć skręt z Prostej w Towarową na rondzie Daszyńskiego? Nie zanosiło się na to.

- Thompson04
Jak nic wtopa rzecznika ZTM 
- Thompson04
Sprostowania w ich serwisie prasowym nie ma dlatego nie muszę być tego pewien 
Grochowska do centrum to powinna mieć jednak 125 (lub 102 w zależności od strefy dojścia) + M2. 7 fuzja z 9, Szmulki - Jerozolimskie na 22, 8 out, 11 (bądź 1) za 15 na Okęciu. Tak w skrócie.Georg pisze:22 ma zastąpić 8 bo ludzie KONIECZNIE chcą mieć BEZPOŚREDNIE połączenie z ciągu Grochowska-Zamoyskiego z Centrum. O to rozbija się cały układ tramwajowy. Zamiast wielu bezprzesiadkowych relacji warto dać więcej mocnych linii, z których można przesiąść się w inne równie mocne linie. W zamierzeniu myślałem o wzmocnieniu 25 do linii mocnej, skierowaniu na Pralkę, kosztem likwidacji 3. Al. Krakowska już od dawna na 4 slotach ledwo dyszy. Potrzeba piątego, ale musi być to wzmocnienie częstotliwości jednej z jadących tam linii, bo kraniec przyjmie tylko 3 linie.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Myślałem, że jednak zaproponujesz dla Al. Krakowskiej jakieś wzmocnienie.
Wyrównanie podaży powinno wystarczyć. Ew. jeśli znajdą się tramwaje - 1 za 15 to właśnie wzmocnienie.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?