[M1] Eksploatacja, frekwencja itp.
Moderator: JacekM
Wtedy za wcześnie byłby szczyt z Kabat. A STP jest tam gdzie jest.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
A idzie za tym zwiększenie prędkości do 80km/h?
Pozdrawiam
Łukasz
Pozdrawiam
Łukasz
Wczoraj na M1 widziany typ 81 nr 07 (013-417-418-...-427-...), tego zestawu w ruchu chyba dawno nie było.
-
nowaczek61
Wcale nie tak dawno, bo w poniedziałek nim jechałem, w zeszłym tygodniu też jakoś mi przemknął.Wczoraj na M1 widziany typ 81 nr 07 (013-417-418-...-427-...), tego zestawu w ruchu chyba dawno nie było.
To może Szanowny Kolega wie też, co to za wypłowiały skład miał wczoraj próbę i czy oba te składy mają jakiś związek ze zwiększeniem liczby kursów w szczycie, czy tylko normalna rotacja?...
06 (wypłowiałe to on ma tylko wagony środkowe, czołowe są ładnie odmalowane) i już od jakoś czasu sobie jeździ (bez pasażerów) po I linii metra, pisałem o tym jakiś czas temu na forum. A 07 już wrócił do ruchu parę tygodni temu.Jacek Z. pisze:To może Szanowny Kolega wie też, co to za wypłowiały skład miał wczoraj próbę i czy oba te składy mają jakiś związek ze zwiększeniem liczby kursów w szczycie, czy tylko normalna rotacja?...
-
nowaczek61
Co do wypłowiałych wagonów.
Każdy z wagonów środkowych dokupionych w celu wydłużenia pociągów serii 81 do składów o długości sześciu wagonów jest wypłowiały. Są to wagony o numerach 430 - 459. Są to wagony z 2006 i 2007 roku.
Co do zwiększania kursów. Być może ma to coś wspólnego, ale nie wypowiem się w tej kwestii dopóki nie sprawdzę informacji. Ale trzeba się spodziewać, że powoli będzie wzrastać liczba pociągów rosyjskich w ruchu w związku ze stopniowym przerzuceniem części Inspiro na M2.
Każdy z wagonów środkowych dokupionych w celu wydłużenia pociągów serii 81 do składów o długości sześciu wagonów jest wypłowiały. Są to wagony o numerach 430 - 459. Są to wagony z 2006 i 2007 roku.
Co do zwiększania kursów. Być może ma to coś wspólnego, ale nie wypowiem się w tej kwestii dopóki nie sprawdzę informacji. Ale trzeba się spodziewać, że powoli będzie wzrastać liczba pociągów rosyjskich w ruchu w związku ze stopniowym przerzuceniem części Inspiro na M2.
Pociąg numer 06 wozi już ponownie pasażerów. 
Koledzy bardziej zorientowani w temacie metra - nie wiecie, czemu mój pociąg (od strony Młocin, godziny okołoszczytowe) dzień w dzień praktycznie kwitnie po parę minut na Gdańskiej (lub którejś z sąsiednich stacji)? Co to za pożytek ze zmniejszenia odstępów między pociągami o 10 czy 20 sekund, skoro 3 do 5 minut przestoi bez sensu na Gdańskiej, a potem jeszcze toczy się jak żółw... 
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
OK. Inaczej. Co z tego, że metro jeździ częściej, jak czas przejazdu jest dłuższy i różni się od rozkładowego? Imielin - Ratusz w 25 minut to o 25% dłużej niż powinno być. A tak jechałem dziś rano. Ale pooglądałem kafelki na ścianach na Ursynowie, Służewiu, Wilanowskiej, Wierzbnie...
Ostatnio dosyć często jeżdże metrem i niestety to jest od wprowadzenia inspiro standard w szczycie. Problem zazwyczaj nie występuje gdy przed moim pociągiem jedzie Alstom lub rusek. Natomiat Inspiro (spalić, zniszczyć, zaorać to badziewie) przez opóźnione otwieranie drzwi i ruszanie blokuje stacje.
Nie, Inspiro mogło tylko nasilić problem, ale istniał on już od długiego czasu. Teraz metrem namiętnie w godzinach szczytu nie jeżdżę, ale jak jeździłem przed wprowadzeniem nowych składów, to też pociągi czasami wlekły się i stawały w tunelach na długie dziesiatki sekund.
W ostatnim czasie do ruchu wróciło duża ilość pociągów rosyjskich do ruchu, doszło do tego, że nawet czasami przesypiają międzyszczyt poza Kabatami. Ale ja nie o tym, pewnie znajdą się osoby na forum, które ucieszy wiadomość, że pociąg 01 ponownie wozi pasażerów. Środkowe wagony są trochę młodsze i wyprodukowane odpłatnie już w Rosji, ale czołowe otrzymane w darze pamiętają jeszcze czasy ZSRR (pochodzą z 1989 roku) na których zachowały się oryginalne znaczki producenta (Metrowagonmasz). 
-
Domino2001
Czemu pociągi w kierunku Kabat hamują ostro w tunelu przed Wilanowską i wjeżdżają pomału na tą stację?
Najczęściej jeżdżę liniami: M1, 179, 185, 195, 209, 503, 737.