Występują problemy techniczne po stronie dostawcy hostingu. W trakcie prac naprawczych możliwe są przerwy w dostępie do forum.
Nowa szata graficzna rozkładów
Dostępność szaty graficznej na przystankach? 
Do rzeczy, to przydałaby się nowa szata graficzna rozkładów, które mają osobną sobotę i niedzielę. Rozdzielanie tego na dwie kartki w taki sposób jak teraz jest bez sensu. Sam już ileś razy przeczytałem nie to co chciałem...
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Szczególnie, że wieszane jest to w sposób losowy. A to DP po lewej, a sobota i święto po prawej, a to jeden nad drugim bez żadnej reguły który na górze. Dodatkowo (pierdoła, ale jednak): jeśli podaje się czas przejazdu, to nie można na obu kartkach go podać? Szczególnie, że ten czas w sobotę czy niedzielę jest inny niż w dzień powszedni.
Większa kartka?
Trasa itd na jednej kartce, wszystkie trzy rozkłady na drugiej?
(Co do wieszania - nawet w różnych gablotach się zdarza.)
Trasa itd na jednej kartce, wszystkie trzy rozkłady na drugiej?
(Co do wieszania - nawet w różnych gablotach się zdarza.)
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Rezygnacja z rozkładu minutowego jeśli coś jeździ co 5 minut lub częściej? Zawsze to mniej miejsca zjedzonego przez bezużyteczny bezlik wypisanych minut?
W ogóle nie powinno być minutowych rozkładów. Wprowadzają tylko zamieszanie i frustracje wśród pasażerów, bo wóz się spóźnił trzy minuty. "Jest Pan opóźniony trzy minuty i się Panu nie śpieszy?!"Szeregowy_Równoległy pisze:Rezygnacja z rozkładu minutowego jeśli coś jeździ co 5 minut lub częściej? Zawsze to mniej miejsca zjedzonego przez bezużyteczny bezlik wypisanych minut?
Ale jak będzie napisane "kursuje co 5 min", a pasażer czeka 8, to też mogą być pretensje. 
Niech będa minutowe ale dla linii jeżdżących rzadziej niż 5 minut ale na takim 31 czy 17 w szczycie to taki rozkład jest bez sensu. Można wpisać np co 3-4 minuty i będzie bardziej prawdziwy niż ten minutowy. A jak z jakiegoś powodu będzie dłużej bo było zatrzymanie to i minutowy rozkład też nic nie da.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Rozkład na 31 to i tak wyznacza długość fazy i cyklu przy GalMoku, Woronicza i Samochodowej.
- Szeregowy_Równoległy
- Szeregowe Chamidło
Uwagi typu "czekałam (to zazwyczaj są kobiety...) 8 minut" miałem w zwyczaju zbywać stwierdzeniem, że ja chętnie wyjaśnię, ale wtedy na kolejnym przystanku poczekają jeszcze dodatkowych pięć minut, a pani i tak nie zrozumie, bo użyję słowa "mediana".reserved pisze:Ale jak będzie napisane "kursuje co 5 min", a pasażer czeka 8, to też mogą być pretensje.
Mogą być, ale imo mniejsze niż "autobus przyjedzie 14:30, 14:35. 14:38 i nie ma? Trudno"Ale jak będzie napisane "kursuje co 5 min", a pasażer czeka 8, to też mogą być pretensje.
Czy pełzający zamach stanu zostanie odkręcony?
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Sądy są na polityków - a nie dla polityków!
Proponuję likwidować przyczyny a nie zabierać pasażerom możliwość dokładnego sprawdzenia rozkładu. Niektórym kierowcom rzeczywiście się nie spieszy nawet jak jadą z opóźnieniem.
Czyli zamiast likwidować rozkład, trzeba likwidować kierowców.