Jak dojechać szybko i sprawnie?
Moderatorzy: Wiliam, Szeregowy_Równoległy
A podejść/podjechać przystanek do 222? Nawet jakdojade to proponuje.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Kurka, a ja tu kombinowałem z jakimś 141 i innymi cudami
Z jakdojade jakoś nie korzystam, bo ono nie przewiduje wielu opcji podróży, np. koleją czy przesiadki pod Muzeum Narodowym. Dzięki za pomoc 
1/22+9/24+bus
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Kawałek trzeba dojść, ale w sumie polecam - połączenia tramwajowo-autobusowe na miejsce wychodzą około godziny...fik pisze:ŻYTNIA - EDISONA w okolicach 8-9, jest coś bardziej błyskotliwego od 1/22 + pociąg do Gocławka + zbut?
Czy w DP ok. godz. 19:00 mogę liczyć, że 317 w rejonie Dolinki w kierunku wschodnim nie będzie spóźnione bardziej niż parę minut? A czy o tej samej porze 217 bywa spóźnione w kierunku MW? Naiwny jestem? 
Edit:
Chyba 317 to zły pomysł. Ale czy 217 jedzie w miarę o czasie? Spóźnienie parę minut ujdzie, w końcu znam tę linię i tego się spodziewam, nie chciałbym jednak na jakieś gigantyczne opóźnienia trafić. A o tej porze w stronę Miasteczka nie jeżdżę.
Edit:
Chyba 317 to zły pomysł. Ale czy 217 jedzie w miarę o czasie? Spóźnienie parę minut ujdzie, w końcu znam tę linię i tego się spodziewam, nie chciałbym jednak na jakieś gigantyczne opóźnienia trafić. A o tej porze w stronę Miasteczka nie jeżdżę.
O 19:00 to już nie AŻ takiego dramatu jak wcześniej, aczkolwiek punktualnych co do minuty autobusów to bym się nie spodziewał. Luźno na Wilanowskiej robi się jednak koło 20. Możesz próbować złapać cokolwiek do SOBIESKIEGO i tam przesiąść się w ewentualne 522, tyle że przesiadka przy tym przystanku to 2-2.5 minuty na same dojścia trzeba liczyć (nie ma szans przejść na tych samych światłach co autobus przejechał).reserved pisze:Czy w DP ok. godz. 19:00 mogę liczyć, że 317 w rejonie Dolinki w kierunku wschodnim nie będzie spóźnione bardziej niż parę minut? A czy o tej samej porze 217 bywa spóźnione w kierunku MW? Naiwny jestem?
Edit:
Alem naiwny z tym 217... Przyjechał w miarę rozkładowo, ale na sterowniku -32. 
Ma ktoś pomysł jak jutro dojechać z ZP Ząbkowska do ZP Saska pomijając opcję wyłącznie z 509 lub 25+123/147/509?
3/6/26 do Wiatraka i potem byle którym autobusem wzdłuż Al. USA tak daleko, jak będzie jechał sensownym tempem, a dalej z buta. Autobusów z Wiatraka jest na tyle dużo, że czekać mimo wszystko długo nie będziesz, a do Międzynarodowej powinieneś dojechać w miarę szybko.
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Jakiś pomysł jak dojechać szybko i sprawnie z Wierzbna na Plac Szembeka? Na razie brałem pod uwagę:
M+148
M+KM+tramwaje na Grochowskiej
M+521
Zawsze jeździłem 141, ale w takiej sytuacji jest to raczej nieopłacalne czasowo.
M+148
M+KM+tramwaje na Grochowskiej
M+521
Zawsze jeździłem 141, ale w takiej sytuacji jest to raczej nieopłacalne czasowo.
Metro plus tramwaj z centrum? Albo jak podpasuje, to S1 na Olszynkę?
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Słyszałem że w tramwajach z Centrum jest słabo jeżeli chodzi o zawieralność, a z Olszynki do placu Szembeka będzie z ładne 800m, a cel do którego zmierzam znajduje się idealnie w połowie między przystankami plac Szembeka i Żółkiewskiego, więc jeszcze dalej.
Autobusem podjechać.Autobus Czerwon pisze:Olszynki do placu Szembeka będzie z ładne 800m,