Komunikacja miejska po M2C - plany, projekty
Moderator: Wiliam
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Z Gocławia na tramwaj da się jednak inaczej dojechać.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
Nie wiem czy słowo dojechać jest właściwe.
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
"Na diamentach nic nie wyrośnie. Za to kwiaty świetnie rosną na gnoju." - Josefa Idem
Sorry ale tez tego nie rozumiem, do tej pory bylo tradycja ze zespol przystankowy z metrem otrzymywal metro do nazwy , a teraz bedzie zamieszanie bo czesc wezlowych zespolow nie bedzie miala tego slowa. Przyjezdni beda sie motac.
To chyba daleko nie będzie, nie?Uruchomiony zostaje przystanek RONDO DASZYŃSKIEGO 09, zlokalizowany na ul. Prostej, w kierunku ronda Daszyńskiego, za skrzyżowaniem z ul. Karolkową, na przedłużeniu zatoki przystanku KAROLKOWA 01.
"Centrum" nie ma w nazwie "metro" i żyjemy. W ogóle uważam ten dodatek za niepotrzebny.
Przecież na I linii metra też nie wszystkie przystanki mają człon "metro" w nazwie.rhemek pisze:Sorry ale tez tego nie rozumiem, do tej pory bylo tradycja ze zespol przystankowy z metrem otrzymywal metro do nazwy , a teraz bedzie zamieszanie bo czesc wezlowych zespolow nie bedzie miala tego slowa. Przyjezdni beda sie motac.
- Glonojad
- Dark Lord of The Plonk
Veturilo wystartowało w niedzielę.pawcio pisze:Nie wiem czy słowo dojechać jest właściwe.
Wypowiedź ta stanowi moje prywatne zdanie i nie może być cytowana lub analizowana w związku z moją działalnością w jakiekolwiek instytucji z którą mogę lub mogłem współpracować, ani jako stanowisko tej instytucji. Nie wyrażam także zgody na jej przetwarzanie w żadnej formie technicznej ni magicznej.
No ale jest to Centrum, które jest węzłem w sumie wszystkiego, i Dworzec Gdański, który cóż, w pewnym sensie jest też dworcem metra, a reszta jest zmieniona (no jeszcze pl. Wilsona, tu nie widzę logiki), więc Wileniak wybaczam, ale Ronda niby czemu bez Metra?ashir pisze:Przecież na I linii metra też nie wszystkie przystanki mają człon "metro" w nazwie.rhemek pisze:Sorry ale tez tego nie rozumiem, do tej pory bylo tradycja ze zespol przystankowy z metrem otrzymywal metro do nazwy , a teraz bedzie zamieszanie bo czesc wezlowych zespolow nie bedzie miala tego slowa. Przyjezdni beda sie motac.
126: Nowodwory - Mehoffera - Modlińska - Klasyków - Czołowa - Marywilska!
Nie wiem czy zauważyliście (w porównaniu do zmian przystankowych na 509, 517, 518 i 520 o których można przeczytać na ulotce), że dla 503 i E-2 uruchamia się Ordynacką. 
Rondo Daszyńskiego bym traktował właśnie jako analogię do Pl. Wilsona.winnux8 pisze:No ale jest to Centrum, które jest węzłem w sumie wszystkiego, i Dworzec Gdański, który cóż, w pewnym sensie jest też dworcem metra, a reszta jest zmieniona (no jeszcze pl. Wilsona, tu nie widzę logiki), więc Wileniak wybaczam, ale Ronda niby czemu bez Metra?
Z tym dodawaniem słowa "metro" to ciekawa sprawa... Bo autor potworkowatej nazwy "METRO CENTRUM NAUKI KOPERNIK" powinien wg mnie wisieć.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Ciesz sie ze PAST-a swietokrzyska nie przeszla
, choc producent pasty swietokrzyskiej bylby bardzo bogaty dzis 
No i chyba zostaje "Ordynacka" i "Nowy Świat". Nie mogli tego chociaż złączyć w jeden zespół?
I może Uniwerek pod razu?
Niekoniecznie zgadzam się ze wszystkim, co napiszę. (C) Marshall McLuhan
Z jednego Nowego Światu do drugiego jest podobnie jak z Ordynackiej do któregoś z nich