Myślałem o podjeździe pod PKP, a dalej na AON. Co jak co, ale większość osób wysiada jednak na Eskulapów, żeby dojść do pociągu.Emyl pisze:Tam nie ma miejsca na postój - musiałby cisnąć na Kolonię, gdzie i tak jest ciasno.
Komunikacja w Rembertowie
Moderator: Wiliam
Jak pojedzie cały czas prosto, to najbliższe miejsce do zawracania będzie za przejazdem kolejowym... Pętla REMBERTÓW-POLIGON?osa pisze:Za bramą ma jeździć prosto - tak było mówione radnym.
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
Fakt, może tam, nawet zawrotka jest. To już Zielonka 
Wątpię, żeby za przejazdem postawili słupek, stąd też taka, a nie inna nazwa mi do łba przyszła... 
S4 | R8 | R90 | RE8 | RE90 || 10 | 11 || 105 | 136 | 167 | 178 | 184 | 186 | 414 | 523 | N43
,,, kwestię dobrowolnego pakowania się w przekraczanie (już wkrótce) użytkowanych torów - jako oczywistą - pomijając.
Z tego co piszą lokalne media Rembertów żąda (chyba wczoraj podjęto stosowną uchwałę) od ZTM przywrócenia tras 143 i 514. Ciekawe co z tego wyjdzie.
Może warto pójść na częściowy kompromis i zamienić końcówki; 514 do Wiatracznej, a 143 w kierunku stadionu lub centrum*. Na dłuższą metę to rozwiązanie korzystniejsze bo zmniejsza znaczenie 514. Inną zaletą jest też zwiększenie ilości miejsc w relacjach Saska-Centrum/Stadion* oraz Saska-Plac Szembeka.
* - zależnie od tego co wywalczy Rembertów
* - zależnie od tego co wywalczy Rembertów
-
Autobus Czerwon
- Kontakt:
Ja naprawdę nie rozumiem... Mając tak wygodne połączenie kolejowe żądać jeszcze bezpośrednich autobusów do centrum. To jest po prostu bezczelność.
To jest niestety małomiasteczkowa mentalność, gdzie każdy autobusik dojeżdża na rynek.

Bo kolej działa, niestety, źle i nie zapowiada się szybko, że to się zmieni. Remonty (ciągle coś na linii średnicowej, a bez niej jaki to dojazd koleją z Rembertowa?), awarie, wypadki - wielogodzinne paraliżowanie całych linii. Do tego tłok w porannych kursach. Stąd naciski na przedłużanie tras autobusom. To samo na linii otwockiej (obrona linii 521). Mimo wszystko mam nadzieję, że ZTM w sprawie Rembertowa się nie ugnie.
Nadal uważam, że tu próśb warto częściowo wysłuchać - zamienić 143 i 514 końcówkami lub ewentualnie 143 przekierować do Centrum. Docelowo 143 pewnie i tak wróci na GUS, więc tu walczyć o skróconą trasę nie warto. Za to jeśli skróci się "dziś" 514 do Wiatracznej i połączy z 173 w jedno 137 to za te kilka miesięcy-rok większość o niej zapomni.
Narzekanie na pociąg jest bezpodstawne. Kolega dojeżdża pociągiem z Wesołej i spóźnia się może raz na rok.
Jak remontują tradycyjnie co rok linię średnicową też dojeżdża? Jak trup na torach też?
- fik
- Naczelne Chamidło
Z pewnością dysponujesz danymi i możesz mi powiedzieć, kiedy ostatnio był wielogodzinny paraliż linii siedleckiej.osa pisze:Bo kolej działa, niestety, źle i nie zapowiada się szybko, że to się zmieni. Remonty (ciągle coś na linii średnicowej, a bez niej jaki to dojazd koleją z Rembertowa?), awarie, wypadki - wielogodzinne paraliżowanie całych linii. Do tego tłok w porannych kursach. Stąd naciski na przedłużanie tras autobusom. To samo na linii otwockiej (obrona linii 521). Mimo wszystko mam nadzieję, że ZTM w sprawie Rembertowa się nie ugnie.
raz szalem, raz racą kibolskie łajdactwo!